تفاوتهای«پلانتین» با موز!
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، پلانتین یا موز مخصوص پخت و پز، شیرینی کمتری دارد اما نشاستهایتر از موز است. موز شیرین به نام «موز دسری» نیز شناخته میشود اما پلانتین یکی از مواد غذایی ثابت در رژیم غذایی مردم ساکن کشورهای گرمسیری است. برخلاف موز دسری، پلانتین تقریباً همواره باید پیش از مصرف پخته شود. در حقیقت، مزه این میوه در حالت خام، چندان خوشایند نیست، از این رو، نباید گول ظاهر موز مانند آن را بخورید.
ارزش غذایی
پلانتین منبعی غنی از کربوهیدراتهای پیچیده، ویتامینها و مواد معدنی است. افراد بسیاری در جهان قرنهاست که از پلانتین به عنوان یک ماده غذایی استفاده میکنند. پلانتین منبع خوبی برای پروتئین و چربی نیست، از این رو، تنها بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل را تأمین میکند.
تقویت گوارش
فیبر ماده مغذی مهمی محسوب میشود زیرا به گوارش بهتر و اجابت مزاج راحتتر کمک میکند. فیبر، مدفوع را نرم میکند و اندازه و وزن کلی آن را افزایش میدهد. مدفوع کم حجم راحتتر از روده عبور میکند، در نتیجه، از یبوست پیشگیری میشود.
به گزارش «کلینیک مایو»، دنبال کردن یک رژیم غذایی سرشار از فیبر، ممکن است خطرهموروئید و بیماری دیورتیکولی، بیرون زدگیهای کوچک کیسه مانند (دیورتیکول) از دیواره روده بزرگ را کاهش دهد. همچنین، فیبر احساس پری و سیری را تقویت و آهنگ گوارش را کند میکند و ممکن است به مدیریت کلسترول نیز کمک کند.
کنترل وزن
برخلاف آن چه بسیاری از مردم باور دارند، کربوهیدراتها مواد بدی برای مدیریت وزن محسوب نمی شوند.فیبر و کربوهیدراتهای پیچیده نسبت به کربوهیدراتهای موجود درغذاهای پردازش شده، کمتر پردازش و آرامتر گوارش میشوند. آنها احساس پری و سیری را برای مدت زمان طولانیتری پس از وعده غذایی حفظ میکنند که میتواند به معنای پرهیز از پرخوری و مصرف مواد غذایی ناسالم باشد.
سرشار از آنتی اکسیدانها
پلانتین حاوی تقریبا 32 درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه ویتامین C در هر فنجان است. این ویتامین به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل میکند و در تقویت سیستم ایمنی نقش دارد.پلانتین منبع خوبی برای ویتامین B6 (پیریدوکسین) است. یک فنجان پلانتین برش خورده، تقریبا 34 درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه برای این ماده مغذی را تامین میکند. ویتامین B6 به کاهش سطوح هموسیستئین که اغلب با بیماری عروق کرونر و سکته مغزی مرتبط است، کمک میکند.
از کجا پلانتین تهیه کنیم؟
پلانتین در کشورهای گرمسیری سراسر جهان، از آمریکای جنوبی و مرکزی گرفته تا کارائیب، آفریقا و جنوب شرق آسیا پرورش داده میشود. به عنوان یک محصول غیر فصلی، پلانتین در تمام طول سال در دسترس است.
در بسیاری از مناطق جهان، پلانتین به عنوان یک ماده غذایی ثابت در رژیم غذایی استفاده میشود و منبع خوبی برای تامین کالری مورد نیاز افراد ساکن در مناطق گرمسیری است. همچنین، پلانتین در سوپرمارکتها و فروشگاههای مواد غذایی سراسر جهان به فروش میرسد.
تفاوت موز سبز و زرد در چیست؟
موزها معمولاً در حالی که هنوز سبز هستند، برداشت میشوند. این کمک میکند تا مطمئن شوید قبل از خرید، بیش از حد رسیده نباشند.بنابراین، ممکن است آنها را به این رنگ در سوپر مارکتها ببینید.
علاوه بر داشتن رنگهای مختلف، موز سبز و زرد به علل مختلفی متفاوت هستند:
طعم: موزهای سبز، کمتر شیرین هستند، در واقع طعم و مزه آنها کاملاً تلخ است.
بافت: موز سبز محکم تر از موز زرد است و بافت آن گاهی اوقات مومی شکل است.
ترکیب: موز سبز نشاسته بالاتری دارد، در موز رسیده و زرد، نشاسته به قند تبدیل میشود.علاوه بر این، موز سبزدارای پوست سفت است در حالی که موز رسیده پوست نرم تری دارد.
به گفته وزارت کشاورزی آمریکا، یک فنجان پلانتین برش خورده (145 گرم)، از ارزش غذایی زیر برخوردار است:
کالری: 179
چربی: صفر گرم
پروتئین: یک گرم
کربوهیدرات: 48 گرم
فیبر: 4 گرم
پتاسیم: 739 میلی گرم
ویتامینC : 27 میلی گرم
ویتامین A : 83 میکروگرم
ویتامینB6 : 0.44 میلی گرم
منیزیم: 55 میلی گرم
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/4028/
انتهای پیام/