صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۵۵ - ۱۹ آذر ۱۳۹۷
استاد دانشگاه تهران:

اجرای طرح مخرب گردشگری آشوراده توجیهی جز انگیزه‌ اقتصادی ندارد

استاد دانشگاه تهران با انتقاد از کلید خوردن طرح گردشگری آشوراده، گفت: این طرح جز انگیزه‌های اقتصادی هیچ توجیهی ندارد و برای محیط زیست مخرب است.
کد خبر : 342833

حسین آخانی در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با انتقاد از کلید خوردن طرح گردشگری در آشوراده اظهار کرد: وقتی منطقه‌ای که بیش از نیم قرن سابقه حفاظت دارد در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرد تا برنامه‌ریزی گسترده‌ای برای گردشگری آن صورت گیرد سازمان محیط زیست باید نسبت به دلایل اجرای چنین طرحی پاسخگو باشد.


این استاد زیست‌شناسی دانشگاه تهران ادامه داد: متأسفانه پیشینه حضور انسان در طبیعت نشان می‌دهد، در هر طبیعتی انسان به‌عنوان گردشگر قدم نهاده مشکلات بسیاری از جمله ایجاد زباله، تخریب و ویرانی در محیط زیست و طبیعت را به همراه داشته است. بر همین اساس گردشگری در مناطق حفاظت شده و طبیعی نیازی به سرمایه‌گذار ندارد، به‌طوری که پیش از این نیز اشتغال مردم در منطقه آشوراده و سطحی از گردشگری در این منطقه در حال انجام بود.


وی ادامه داد: با توجه به اینکه از حدود 16 سال پیش تاکنون مقامات استانی برای اجرای چنین طرحی در پیش گرفتند، جز انگیزه‌های اقتصادی هیچ توجیهی ندارد و باید بدانیم که انگیزه‌های اقتصادی نیز همیشه با تخریب محیط زیست همراه است.


این پژوهشگر یادآور شد: سازمان حفاظت محیط زیست تاکنون هیچ قدرتی برای جلوگیری از تخریب در هیچ قسمتی از ایران نشان نداده و هم‌اکنون هم این سازمان نخواهد توانست در برابر فشارهای آشوراده مقاومت کند.


آخانی با اشاره به ابراز نگرانی‌ها و هشدارهای فعالان محیط زیست نسبت به طرح گردشگری در آشوراده نیز گفت: همان‌طور که همه فعالان اشاره کردند عاقبت آشوراده هم مانند سایر مناطق ایران خواهد بود و در نهایت ویرانه‌ای تحویل مردم ایران خواهند داد.


وی با رد احتمالات مبنی بر اشتغال‌زایی طرح گردشگری آشوراده برای بومیان منطقه اظهار کرد: قبلاً آشوراده برای مردم بومی منطقه اشتغال‌زایی کرده بود و نیازی به اجرای این طرح نبود و حتی به نظر می‌رسد اشتغالی که پیش از این در منطقه ایجاد شده بود نیز با ورود این سرمایه‌گذار (سازمان همیاری‌های شهرداری‌های استان گلستان) از بین خواهد رفت.


آخانی به برخی از آسیب‌های محیط زیستی طرح گردشگری آشوراده اشاره و بیان کرد: کل سواحل جنوب خزر به دلیل ساخت‌وساز ویلا، زمین‌های کشاورزی و صنعت، نابود شده و فقط بخش کوچکی به نام میانکاله را در جنوب خزر داشتیم که وقتی حجم بسیار زیادی سازه و انسان به این منطقه وارد شود منجر به برهم خوردن امنیت پرندگان خواهد شد.


وی اضافه کرد: با ورود تعداد زیادی گردشگر به این منطقه شاهد برهم خوردن و نابودی پوشش گیاهی منطقه و ایجاد آلودگی‌های آب و خاک و به‌ویژه ایجاد آلودگی‌های ناشی از پساب‌های صنعتی و خانگی و زباله‌های بسیار در این محدوده خواهیم بود؛ در حالی که قبلاً این گوشه دریای خزر امنیت نسبی برای پرندگان مهاجر داشت.


انتهای پیام/4044/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر