صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۳ - ۲۸ آبان ۱۳۹۷
حریرچی تاکید کرد؛

ضرورت توزیع بسته حمایتی غنی از شیر و لبنیات بین فقرا

سخنگوی وزارت بهداشت نسیت به کاهش مصرف شیر و لبنیات در کشور به دلیل تورم هشدار داد.
کد خبر : 327108

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، ایرج حریرچی در نشست خبری پیش از ظهر امروز با خبرنگاران گفت: متاسفانه سرانه مصرف شیر و لبنیات که قبلاً هم در کشور پایین بود، با حذف یارانه شیر و لبنیات در سال 89 و به دنبال اجرای هدفمندی یارانه‌ها، تورم شدید سال‌های 90 و 91 و کاهش قدرت خرید خانوارها، در سال‌های 90 و 91، کاهش قابل توجهی یافته و در سال‌های بعد هم، کاهش تدریجی در مصرف شیر و لبنیات داشتیم.


وی ادامه داد: در همین سال‌ها بیماری‌ها و عوارض مربوط به مصرف کم شیر و لبنیات در کشور به وضوح افزایش یافته است، به نمایندگی از وزارت بهداشت هشدار می‌دهم که با افزایش قیمت شدید اخیر شیر و لبنیات و با توجه به کاهش قدرت خرید مردم، سرانه مصرف شیر و لبنیات در معرض کاهش قابل توجه قرار گرفته است.


سخنگوی وزارت بهداشت یادآور شد: کنترل قیمت، اختصاص منابع هدفمند برای تأمین شیر و لبنیات مورد نیاز مردم و همچنین اقدامات حمایتی نظیر توزیع شیر در مدارس و یا بسته‌های غذایی حمایتی غنی از شیر و لبنیات برای فقرا و اقشار آسیب پذیر جامعه، از ضروریات این مقطع زمانی است.


حریرچی اظهار کرد: در خصوص موضوع کنترل تورم هزینه‌های سلامت از سال 96 تا کنون باید گفت با اقدامات انجام شده، 9 ماه متوالی است که تورم حوزه سلامت از تورم عمومی جامعه به میزان معنی دار و کاملاً واضحی پایین‌تر است.


وی بیان کرد: تورم حوزه سلامت که در ربع قرن گذشته 40 درصد به طور متوسط از تورم عمومی جامعه بیشتر بوده است، در سال 96 تقریباً به سطوح مشابه تورم عمومی جامعه کاهش پیدا کرد، از آبان ماه سال 96 روند نزولی تورم سلامت شدت بیشتری پیدا کرد و در دوره 9 ماهه بهمن ماه 96 تا مهر سال 97 هر ماهه تورم سلامت از تورم عمومی کشور کمتر بوده است.


سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: در مهرماه امسال تورم عمومی ماهانه بهداشت و درمان 2.2 درصد در مقابل 4.6 درصد تورم عمومی بر اساس اعلام بانک مرکزی بوده است (کمتر از نصف) و تورم سلامت مهرماه نسبت به مهر ماه سال گذشته 19.1 درصد است که تقریباً نصف تورم 36 درصدی عمومی کشور در یک سال منتهی به آخر مهر ماه است.


وی اضافه کرد: ممکن است با توجه به نوسانات نرخ ارز و افزایش تورم و گرانی، این موفقیت بسیار بزرگ از لحاظ ذهنی ملموس نباشد و نیز ممکن است گفته شود که تورم حوزه سلامت روند معمول خود را داشته است و در مقابل تورم عمومی که افزایش پیدا کرده است، کمتر خود را نشان می‌دهد.


 حریرچی گفت: در سال‌های 91 و 92 و نیز نیمه اول دهه 70 که تورم عمومی به صورت شدیدی افزایش پیدا کرد، تورم بخش سلامت به طور واضحی بیشتر از تورم عمومی بوده است که اقدامات وزارت بهداشت و همکاری جامعه پزشکی و تولیدکنندگان و واردکنندگان دارو و ملزومات پزشکی مانع تکرار این موضوع و جلوگیری از فشار بر مردم شد.


وی ادامه داد: سیاست واضح و قطعی دولت و وزارت بهداشت در شرایط تورمی کنونی که قدرت خرید خانوارها خصوصاً در مورد هزینه‌های خوراکی و مسکن دچار محدودیت است، کنترل قیمت در حوزه سلامت و جلوگیری از هرگونه فشار مضاعف به مردم عزیز و بیماران محترم بوده و خواهد بود.


به گفته حریرچی، از جامعه پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری، پیراپزشکی و نیز تأمین کنندگان ملزومات مصرفی و تجهیزات پزشکی که علی رغم افزایش هزینه‌ها در تعامل خوب با دولت، وزارت بهداشت و بیمه‌ها و با رعایت شرایط اقتصادی مردم با تعرفه‌های قانونی به خدمت رسانی مشغول هستند تشکر می‌کنم.


سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد:‌ البته افزایش هزینه‌های پشتیبانی سایر خدمات، اصلاح تعرفه بعضی خدمات مثل هتلینگ بیمارستان‌ها را ضروری می‌کند که شورای عالی بیمه در این زمینه پیشنهاد و مصوبه داشته است.


حریرچی ادامه داد: با توجه به سالگرد زلزله کرمانشاه در پاسخ به برخی سؤالات در خصوص مقاومت بیمارستان‌ها در مقابل زلزله و فرسودگی بیمارستان‌ها باید گفت که با اجرای برنامه جایگزینی بیمارستان‌های فرسوده طی ده سال گذشته، میزان درصد فرسودگی تخت‌های کل کشور از ۷۳ درصد به ۴۵ درصد و تخت‌های استان تهران از ۸۷ درصد به ۶۶ درصد تقلیل یافته است، که هنوز رقم بسیار قابل توجه و نگران کننده‌ای است.


به گفته این مقام مسئول در وزارت بهداشت، در صورت جایگزینی بیمارستان‌های در دست اجرا و طبق برنامه تا سال ۱۳۹۹، امیدواریم میزان درصد فرسودگی تخت‌های کل کشور و استان تهران به ترتیب به ۳۰ درصد و ۳۸ درصد کاهش پیدا کند.



انتهای پیام/4044/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
شاهرخ محسنیان
18:53 - 1397/08/28
به به چه طرحی همونم مونده بود که شیر و پنیر را هم توزیع کنند.