صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۵ - ۱۸ فروردين ۱۳۹۹
شوراهای صنفی دانشجویان کشور مواضع خود را اعلام کرد؛

چگونگی ادامه‌ تحصیل دانشجویان در وضعیت شیوع کرونا

مواضع شوراهای صنفی دانشجویان کشور در رابطه با چگونگی ادامه‌ تحصیل دانشجویان در وضعیت شیوع کرونا اعلام شد.
کد خبر : 327019

به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، شوراهای صنفی دانشجویان کشور در خصوص چگونگی ادامه تحصیل دانشجویان در وضعیت شیوع ویروس کرونا اعلام موضع و در کانال تلگرامی رسمی خود مواضع را منتشر کرد.


متن مواضع شوراهای صنفی دانشجویان کشور در رابطه با چگونگی ادامه تحصیل دانشجویان در وضعیت شیوع کرونا را در ادامه می‌خوانید:


با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور، بی‌تدبیری‌های مسئولین در مدیریت بحران، تصمیم‌گیری‌های متناقض و هیجانی وزارت علوم و مسئولین آموزشی کشور، ناممکن بودن شکل‌گیری آموزش مجازی با کیفیت و برابر در کشور و احتمال بازگشایی زودهنگام کلاس‌های درس دانشگاه‌ها، شوراهای صنفی دانشجویان کشور ضمن محکوم کردن قاطعانه ناهماهنگی‌های نهادی، انتشار اخبار کذب و عدم شفافیت نهاد دولت، عدم حمایت اقتصادی از اقشار و اصناف براساس واقعیات، نادیده گرفتن نظرات متخصصین، ناتوانی وزارت علوم در مدیریت یکپارچه بحران، رفع تکلیف از خود و تفویض مبهم تصمیمات به دانشگاه‌ها؛ مواضع نهایی خود را به شرح ذیل به اطلاع دانشجویان، دانشگاهیان و مسئولین امر می‌رسانند:


الف) کلیات:


۱) همه ما امیدوار به کنترل و پایان سریع و قطعی بیماری در کل کشور هستیم، اما هرگونه اعلام بازگشایی زودهنگام دانشگاه‌ها و مراکز وابسته به آن‌ها تا قبل از کنترل کامل اپیدمی، از نظر ما فاقد اعتبار است و چنانچه تشخیص داده شود حتی جان یک دانشجو یا هریک از کارگران و کارکنان شریف دانشگاه ممکن است به خطر بیافتد، طی فراخوانی قطعی، اعلام به اعتصاب سراسری و تمرد از حضور در کلاس‌ها خواهد شد.


تبصره ۱: منظور از کنترل کامل بیماری، رفع کامل خطر ابتلا و اطمینان کامل از آن است نه کنترل نسبی یا اعلام وضعیت کم‌خطر.


تبصره ۲: تشخیص این امر صرفاً از طریق مصاحبه‌ها و آمارهای اعلام‌شده از مقامات رسمی نخواهد بود و اعداد و ارقام توسط شوراهای صنفی به‌وسیله مشاهدات تجربی و وضعیت کلی بهداشت و سلامت جامعه به‌ویژه از طریق دانشجویان پزشکی و پرستاری اعتبارسنجی خواهد شد.


۲) اعلام آموزش مجازی به‌عنوان راه‌حل یگانه و قطعی در شرایط کنونی را تصمیمی از پیش شکست‌خورده و کاملاً محکوم می‌دانیم؛ بر پایه ارزیابی‌های صورت گرفته توسط شورای صنفی هر دانشگاه در زمینه امکانات و زیرساخت‌های موجود در آن دانشگاه و همچنین نتایج عموم نظرسنجی‌های انجام‌شده از دانشجویان، اجرای چنین ایده‌ای قطعاً به‌صورت ناعادلانه و بی‌کیفیت خواهد بود و موجب تشدید تبعیض آموزشی و شکاف طبقاتی خواهد شد.


لذا به‌هیچ‌عنوان با آن همراهی نخواهیم کرد و مطلقاً اخذ شهریه‌های آموزشی را نمی‌پذیریم و وجوه دریافتی توسط دانشگاه‌ها باید عیناً عودت داده شود. درهرصورت چنانچه نظام آموزشی اصرار به اجرای یک‌طرفه این ایده نماید، واکنش خود را در نسبت با آن تنظیم خواهیم کرد که می‌تواند از فراخوان سراسری جهت تحریم کلاس‌ها و امتحانات تا عدم پرداخت شهریه درترم آتی متغیر و یا توأمان باشد.


تبصره: ازآنجاکه با توجه به شرایط و امکانات فعلی، هر شکلی از اجرای طرح آموزش مجازی را بی‌کیفیت و توزیع آن را نابرابر می‌دانیم، بنابراین گزینه‌هایی مثل اختیاری نمودن آموزش مجازی را نیز فاقد موضوعیت دانسته و از هم‌صنفان خود می‌خواهیم که منفعت عمومی را به مصلحت فردی در اولویت قرار دهند.


۳) چنانچه شرایط به گونه‌ای رقم خورد که تعطیلی کامل‌ترم دوم تحصیلی ۹۸-۹۹ ناگزیر باشد، اولاً این تعطیلی می‌بایست بدون درج در سنوات دانشجویان -اعم از سنوات آموزشی و رفاهی در نظر گرفته شود و ثانیاً تمام شهریه‌ها و مبالغ جاری دریافت شده از دانشجویان بابت این ترم تحصیلی در تمام مراکز و مقاطع تا تاریخ ۹۹/۳/۳۰ عودت داده شود. در غیر این صورت طی فراخوانی قطعی اعلام به عدم پرداخت شهریه در ترم‌های آتی خواهد شد.


تبصره: دانشجویانی که مهاجرت تحصیلی در پیش دارند و دانشجویانی که اعزام به سربازی آنان قطعی شده است و مجبور به پایان دوره تحصیلی خود هستند باید به‌صورت معرفی به استاد، امکان گذراندن واحدهای تحصیلی خود را پیدا کنند.


۴) چنانچه شرایط به گونه‌ای رقم خورد که جابجایی زمانی‌ترم تحصیلی ناگزیر باشد و برای بازه‌ای طولانی‌تر (تا آخر تابستان) تمدید شود، اجبار همگان به این تصمیم را اشتباه دانسته و اعلام می‌داریم اجرای این راه‌حل منوط به موافقت دانشجویان است که به فراخور زمان و با نظرسنجی مجدد شوراهای صنفی نتیجه آن اعلام خواهد شد.


تبصره ۱: در صورت اجرای این ایده، اعلام می‌داریم ضروری است حسابرسی مالی دقیق‌ترم تحصیلی و مبالغ اخذشده با جزئیات محاسبه گشته، در اختیار نمایندگان شوراهای صنفی دانشجویان به‌منظور تائید قرار گیرد و مابه‌التفاوت آن به حساب دانشجویان برگردانده شود.


تبصره ۲: در صورت اجرا دانشگاه‌ها موظف خواهند بود از محل بودجه‌های دولتی امکانات لازم از جمله تجهیز سیستم‌های سرمایشی را بی‌کم‌وکاست برقرار سازند.


۵) مؤکدا تأکید می‌کنیم، حفظ جان و سلامتی دانشجویان، کارگران و کارمندان شریف دانشگاه‌ها و نیز حفظ آنان از تضرر مالی، امری غیرقابل‌چانه‌زنی است و شوراهای صنفی دانشجویان بی‌هیچ تردیدی نسبت به تهدید جان و مال ذی‌نفعان خود، واکنش‌های خویش را تنظیم و عملیاتی خواهد کرد.


ب) جزئیات


۱) دانشجویان تحصیلات تکمیلی که در مراحل انتخاب موضوع و استاد راهنما و مشاور و ارتباط‌گیری با ایشان و همچنین نگارش پایان‌نامه و رساله هستند به‌طور کامل در تصمیمات مسئولین آموزشی نادیده گرفته شده‌اند. همه دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی نیازمند استفاده از منابع کتابخانه‌ای و امکانات آزمایشگاهی، حضور در جامعه و فعالیت پژوهشی میدانی هستند که در این دوران از این شرایط محروم‌اند و می‌بایست به‌تمامی این دانشجویان حداقل یک‌ترم سنوات آموزشی اضافی (بدون درج در سنوات) تعلق گیرد.


همچنین متقاضیان پذیرش استعداد درخشان با توجه به‌شرط محدودیت سنوات تحصیلی براساس ضوابط فعلی، امکان برخورداری از امتیاز خود را نداشته و می‌بایست ذیل تصمیمی سریع، اصلاح ضوابط به دانشگاه‌ها ابلاغ گردد.


۲) دانشجویان دانشگاه‌های وابسته یا مرتبط به دستگاهی غیر از وزارت علوم، همچون دانشگاه‌های افسری، قضات، فرهنگیان و... بنا به تعهد خود به آن دستگاه‌ها، ملزم به اتمام دوره تحصیلی در موعدی مقرر هستند. بسیاری از این دانشجویان در دوره کنونی از آموزش و امکانات مناسب برخوردار نیستند و از طرفی فاقد شرایط تمدید نیمسال و سنوات هستند.


شوراهای صنفی دانشجویان لازم می‌داند بیانگر اعتراض و صدای ایشان باشد و عدم انعطاف در قوانین مربوطه و عدم آموزش مناسب و با کیفیت این قشر را در آینده جامعه این دانشجویان مخرب دانسته و جامعه را در زمینه کاری ایشان متضرر خواهد نمود.


۳) علی‌رغم تعویق دو آزمون سراسری ورودی کارشناسی ارشد و دکتری به خردادماه، با توجه به شرایط کنونی کشور و پیش‌بینی متخصصان نسبت به ماه‌های آینده، الزام در بازنگری تاریخ برگزاری این دو آزمون ضرورت می‌یابد.


همچنین لازم است با توجه به شرایط دانش‌آموزان متقاضی آزمون سراسری کارشناسی و تعطیلی آموزش‌وپرورش و تعویق امتحانات نهایی، آزمون سراسری این مقطع نیز به تاریخی دیگر موکول شده و هر چه سریع‌تر اعلام گردد.


همچنین هرگونه تغییر فرم در چگونگی جذب دانشجو و دست‌کاری‌های عجولانه در نظام کنکوری را پیشاپیش محکوم می‌نماییم و اعلام می‌داریم نظام آموزشی نمی‌تواند بنا به مصالح خود، به‌یک‌باره برنامه‌ریزی‌های دانشجویان و داوطلبین را مخدوش نماید


درنهایت اکیداً به مسئولین تذکر می‌دهیم که تصمیم‌گیری در مورد چگونگی مواجهه با ترم تحصیلی ۹۸-۹۹ نمی‌تواند صرفاً به‌صورت تجویزی و دستوری از جانب مسئولین کشور و مقامات آموزشی باشد و باید نظر عموم دانشجویان از طریق نمایندگان آن‌ها در شوراهای صنفی دانشجویی اعمال شود. درهرصورت تصمیم‌گیری نهایی به‌صورت مستقیم و شورایی و مبتنی بر نظرسنجی‌های عمومی اخذشده از دانشجویان (با لحاظ نظرات نمایندگان اما نه مبتنی بر انحصار آرا آنان) گرفته خواهد شد.


لازم به ذکر است مواضع شوراهای صنفی دانشجویان با توجه به روشن شدن وضعیت، امکان به‌روزرسانی خواهد داشت.


انتهای پیام/۴۰۸۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر