صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۹ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۴

فائو: شاخص بهای مواد غذایی در جهان به پایین‌ترین میزان در شش سال اخیر رسید

افت قیمت محصولات لبنی و روغن‌های گیاهی موجب شد تا شاخص بهای مواد غذایی فائو به پایین‌ترین سطح خود از سپتامبر سال 2009 به بعد برسد.
کد خبر : 32580

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، قیمت های جهانی محصولات لبنی در ماه ژوئیه (10 تیر الی 10 مرداد) سال 2015 در پی کاهش تقاضای واردات شیر از سوی چین، کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا و اتحادیه اروپا به شدت سقوط کرد.


بر اساس گزارش فائو، افت شدید بهای محصولات لبنی و روغن‌های گیاهی موجب شد تا افزایش قیمت شکر، حبوبات و غلات در ماه گذشته میلادی کمرنگ شود. این در حالی است که شاخص قیمت های جهانی گوشت در این ماه همچنان ثابت ماند.


شاخص بهای جهانی مواد غذایی فائو به طور متوسط در ماه ژوئیه به 164.4 واحد رسید، که در مقایسه با ماه ژوئن (10 خرداد الی 10 تیر) 1.0 درصد و مدت مشابه در سال قبل 19.4 درصد کاهش داشت.


شاخص وزن تجاری فائو در سطح بازارهای بین‌المللی پنج گروه اصلی کالایی شامل حبوبات و غلات، گوشت، محصولات لبنی، روغن‌های گیاهی و شکر را مورد بررسی قرار داده است.


بهای حبوبات و غلات نیز در ماه ژوئن به میزان 2.0 درصد رشد کرد اما همچنان 10.1 درصد پایین تر از قیمت های مشابه سال قبل در ماه ژوئیه بود. از سوی دیگر برای دومین ماه متوالی رشد قیمت های گندم و ذرت که به نوبه در پی بهبود قابل ملاحظه ی وضعیت جوی در شمال آفریقا و اروپا رخ داد، باعث شد تا شاخص کل بهای حبوبات وغلات با رشد مواجه شود، حال آنکه در این میان شاخص بهای برنج با کاهش نسبی همراه بوده است.


به گزارش فائو، شاخص بهای گوشت در ماه ژوئیه نیز در مقایسه با ماه قبل از آن (ژوئن) همچنان بدون تغییر ماند. به گونه ای که در فرآیند محاسبه این شاخص، رشد جهانی قیمت گوشت گاو به نوعی باعث کمرنگ شدن اثر کاهش قیمت گوشت گوسفند شد، در حالی که قیمت گوشت مرغ همچنان ثابت ماند.


گفتنی است، شاخص بهای شکر نیز در ماه ژوئیه به میزان 2.5 درصد در مقایسه با ماه ژوئن سال 2015 به دلیل شرایط نسبتا ایده‌آل برداشت در منطقه برزیل رشد داشت.


انتهای پیام/

ارسال نظر