صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۵ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۷

بلایی که طلاق عاطفی بر سر کودکان می‌آورد

یک روانشناس و مشاور خانواده گفت: کودکان با طلاق عاطفی والدینشان احساس گناه می‌کنند و خود را مقصر این اتفاق می‌دانند.
کد خبر : 311279

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، نجمه جمالی روانشناس و مشاور خانواده اظهار کرد: طلاق عاطفی یا «ازدواج توخالی» یا «طلاق خاموش»، زندگی خاموشی است که زن و مرد در کنار هم هستند و در حالی که در یک خانه زندگی می‌کنند، اما هیچ‌گونه عشق، مصاحبت، احترام، محبت، اعتماد و امنیت بین زوجین دیده نمی‌شود. این افراد نسبت به هم احساسی ندارند و دچار مشاجرت پی‌در‌پی می‌شوند و همدیگر را آگاهانه یا ناآگاهانه آزار می‌دهند.


وی با بیان اینکه در این حالت جو خانواده سرد و بی‌روح است و حتی امکان دارد زوج درگیری‌های فیزیکی نیز پیدا کنند، گفت: در این حالت زوجین از صحبت کردن با یکدیگر اجتناب می‌کنند. با وقوع طلاق عاطفی که در حال حاضر بین خانواده‌ها به شدت در حال افزایش است، فرزندان دچار مشکلات روحی و عاطفی شدیدی می‌شوند و بیشترین پیامد منفی و اثرات مخرب، بر روح و روان آنها وارد می‌شود.


جمالی عنوان کرد: علائم افسردگی، پرخاشگری، اضطراب، و استرس در این فرزندان شدت قابل ملاحظه‌ای دارد و آنها به دوستان خود وابسته شده و مایل نیستند زمان زیادی در منزل باشند یا حتی اگر در منزل هستند به اتاق خود یا دوستان مجازی پناه می‌برند و از بودن کنار والدین به شدت امتناع می‌کنند.


وی با بیان اینکه در این کودکان علائم کم‌اشتهایی یا پر‌اشتهایی عصبی نیز قابل مشاهده است، افزود: این کودکان به کرات دچار مشکلات خواب یا کابوس می‌شوند و کودکان معمولاً در چنین خانواده‌هایی در انجام تکالیف درسی دچار ضعف شدید می‌شوند و مشکلات تحصیلی در آنها شدت می‌گیرد.


این روانشناس ادامه داد: آثار مخرب این نوع زندگی (طلاق عاطفی والدین) بر پسران بیشتر از دختران بوده و آن‌ها دچار پرخاشگری‌های فیزیکی و کلامی بیشتری می‌شوند، این در حالی است که در دختران علائم افسردگی و اضطراب افزایش بیشتری دارد.


وی افزود: بسیاری از این فرزندان خود را مسئول بودن والدین کنار هم می‌دانند؛ چرا که بسیاری از اوقات والدین اعلام می‌کنند به خاطر فرزندان زندگی زناشویی توأم با بی‌مهری را تحمل می‌کنند. به همین دلیل کودکان در این حالت خشم و احساس گناه زیادی را تجربه می‌کنند. آنها در این خانواده نابسامان احساس امنیت نکرده و آرامش خود را از دست می‌دهند و دچار بدبینی شدید می‌شوند و حتی برای انتخاب کار، تحصیل و همسر دچار مشکلات عدیده‌ای می‌شوند.


منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


انتهای پیام/4028


انتهای پیام/

ارسال نظر