صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۰ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۷

وسایل الکترونیک تعادل شیمیایی مغز را بر هم می‌زند

نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که استفاده بیش از حد از وسایل ارتباطی الکترونیک می‌تواند تعادل شیمیایی مغز را بر هم بزند.
کد خبر : 310144

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ساینس نیوز، این روزها هر کجا را که نگاه کنید، افرادی را می‌بینید که سرشان را پایین انداخته‌اند و به صفحه نمایش گوشی‌ها یا تبلت‌هایشان خیره شده‌اند. مردم امروزی برای آگاهی از آخرین اخبار، جمع‌آوری اطلاعات و برقراری ارتباط با دیگران وابستگی شدیدی به گوشی‌های هوشمند و گجت‌های دیگر دارند.


حالا نتیجه مطالعه جدیدی نشان می‌دهد که استفاده بیش از اندازه از وسایل ارتباطی هوشمند یا اینترنت تعادل شیمیایی مغز فرد را برهم می‌زند، پس سعی کنید به مغز و چشمانتان استراحت بدهید.


تیم تحقیقاتی دانشگاه سئول از کره جنوبی با بررسی روی 19 نوجوان با متوسط سن 15/5 سال به این نتیجه رسیدند که همه آنها به اینترنت یا گوشی هوشمند اعتیاد دارند. دانشمندان با استفاده از تست‌های استاندارد اعتیاد به اینترنت و گوشی هوشمند، سطح اعتیاد داوطلبان به اینترنت را اندازه‌گیری کردند.


تجزیه و تحلیل‌ها نشان داد که استفاده از اینترنت و گوشی هوشمند بر کارهای روزانه، زندگی اجتماعی، خلاقیت و بهره‌وری، الگوی خواب و احساسات فرد تأثیر می‌گذارد.


دانشمندان با استفاده از طیف‌نگاری با تشدید مغناطیسی، نوعی ام‌آر‌آی که ترکیب شیمیایی مغز را می‌سنجد، مغز داوطلبان را تجزیه و تحلیل کردند. سپس نتایج آنالیزهای 19 نوجوان معتاد به اینترنت و گوشی همراه را با 19 نوجوان که معتاد به دنیای مجازی نبودند، مقایسه کردند.


گروه تحقیقاتی برای 9 هفته نوجوان معتاد به اینترنت و گوشی هوشمند را تحت درمان رفتارهای شناختی قرار دادند. همچنین دانشمندان میزان گاما آمینوبوتیریک اسید (یک میانجی عصبی مهم در سیستم عصبی مرکزی که نقش مهاری دارد) و گلوتامات گلوتامین (اسید آمینه‌ اصلی یاخته‌های زنده) را در مغز شرکت‌کنندگان اندازه گرفتند.


نتایج تحقیقات قبلی حاکی از آن است که گاما آمینوبوتیریک اسید نقش کلیدی در دید، کنترل حرکتی و تنظیم عملکردهای مختلف مغز مانند اضطراب دارد.


نتایج مطالعه جدید نشان می‌دهد که در نوجوانان معتاد به گوشی هوشمند و اینترنت سطح گاما آمینوبوتیریک اسید بالاتر از گلوتامات گلوتامین است. به گفته دانشمندان، سطح بالای گاما آمینوبوتیریک اسید عوارض جانبی از جمله اضطراب و خواب‌آلودگی به همراه دارد. گفتنی است که این اثرات پس از گذراندن دوره درمانی رفتارهای شناختی متوقف می‌شوند.


انتهای پیام/4056/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر