آیا میدانید چه غذاهایی را اشتباه مصرف میکنید؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، از وعدههای خود بیشتر بهره ببرید حتی اگر مقدار زیادی میوه و سبزیجات میل میکنید. از همه غذاهای فوق العادهای که در فروشگاهها پیدا میشود خبر دارید، تنها نیمی از راه را رفتهاید.
با چند متخصص تغذیه حرفهای صحبت کردیم تا به ما بگویند چه غذاهای اشتباهی مصرف میکردیم که باعث میشود نتوانیم بیشترین مقدار ویتامین و مینرال را از غذاهایی که میخوریم دریافت کنیم.
دانه کتان
این دانههای کوچک مقدار زیادی مزایا در خود دارند.
دانهی کتان حاوی مقدار زیادی فیبر، امگا ۳ دوست قلب، و لیگنانها است.
لیگنانها مواد شیمیایی گیاهی هستند که خواص ضد سرطان دارند.
بدن نمیتواند دانهی کامل کتان را هضم کند.
به همین دلیل ریختن یک مشت از آن در آب میوه یا ماستی که میل میکنید شاید آنچنان موثر نباشد.
متخصصان توصیه میکنند دانههای کتان را قبل از استفاده ابتدا خوب خرد کنید.
یا میتوانید خرد شدهی آن را خریداری کنید. با این کار بیشترین بهره از دانههای کتان را خواهید برد.
چای سیاه
بسیاری از مردم جهان چای سیاه را یکی از نوشیدنیهای هر روز خود میدانند.
اما قبل از اینکه برای خود یک فنجان چای بریزید مطمئن شوید که قبل از آن شیر نخورده باشید.
تحقیقات نشان داده در حالی که اضافه کردن مقداری شیر به چای به خواص آنتیاکسیدانی آن آسیبی نمیرساند، اما در مقدار بالاتر میتواند خاصیت هر دو را از بین ببرد.
پروتئین موجود در شیر به ترکیبهای موجود در چای میچسبند.
این امر کار جذب ترکیبهای گیاهی چای را برای بدن سخت میکند.
بروکلی
همه این را میدانیم که میتوانیم آنقدر بروکلی بخوریم تا خسته شویم.
اما اگر بخواهیم بیشترین بهره را از این سبزی چلیپائی ببریم نباید آن را آب پز یا سرخ کنیم.
بروکلی سرشار است از ویتامین C، کلروفیل، آنتی اکسیدانها و ترکیبات ضد سرطانی.
در یک تحقیق که توسط محققان چینی انجام شد مشخص شد بخارپز کردن بهترین روش پخت بروکلی است.
آبپز کردن و سرخ کردن آن موجب میشود بسیاری از مواد مغذی بروکلی از بین بروند.
توت فرنگی
یکی از بهترین لذتهای بهار گاز زدن توتفرنگیهای رسیده بهاری است.
مخصوصا زمانی که بدانید با هر گاز فیبر، ویتامین C، و آنتی اکسیدان جذب میکنید.
برای اینکه بیشترین بهره را از توتفرنگی ببرید تا جایی که ممکن است آنها را برش ندهید.
کریستیدلکورو، متخصص تغذیه میگوید:
برخی مواد مغذی – مخصوصا ویتامین C. – به نور و اکسیژن حساس هستند.
وقتی توتفرنگی را برش میدهید سلولهای بیشتری از آن در معرض نور و اکسیژن قرار میگیرند و خاصیت خود را از دست میدهد.
به همین دلیل خرید میوه و سبزیجاتی که از قبل خرد شده یا برش داده شدهاند توصیه نمیشود.
متخصصان میگویند بهتر است خورده نشوند.
محصولات یخ زده نیز بسیاری از مواد مغذی خود را از دست دادهاند و استفاده از جایگزینهای تازه بیشتر توصیه میشود.
همچنین از خرید محصولاتی که مسیر زیادی را پیمودهاند تا به دست شما برسند نیز آنچنان که باید مواد مغذی ندارند (منظور مسافت بسیار طولانی است)
سیر
بر خلاف ویتامین C، آلیسین – آنزیم ضد سرطانی که در سیر پیدا میشود.
از اینکه در تماس با هوا باشد بهره میبرد.
به این منظور، سارا هاس، متخصص تغذیه، سرآشپز، و سخنگوی آکادمی و رژیمهای تغذیه توصیه میکند:
بگذارید سیر خرد شده قبل از پخت به مدت ۱۰ دقیقه در معرض هوای آزاد قرار بگیرد، این کار باعث میشود ترکیب موجود در سیر کاملا فعال شود.
غلات کامل و لوبیاها
غلات کامل و لوبیاهای خشک حاوی آنتیاکسیدان و ترکیبی به نام phytates هستند.
به ویتامینها و مینرالهای غذا میچسبند و مانع جذب آنها میشوند.
غلات سبوس دار سالم و دست نخورده که هنوز لایه بیرونی دارند، مانند گندم.
باید یک شب در آب خیس بخورند تا ترکیب phytates از آنها آزاد شود.
خواباندن در آب نه تنها باعث میشود بیشترین بهره را از چنین مواد غذایی ببرید بلکه کمک میکند دستگاه گوارش نیز کمتر کار کند.
ماست
همه با ماده آبکی که بالای ماست میایستد آشنا هستیم، بیشتر ما آن مایع را در سینک ظرف شویی خالی میکنیم.
آن مایع وی نام دارد و حاوی پروتئین و ویتامین B۱۲ است.
در کنار مواد معدنی مانند کلسیم و فسفر ماست را تبدیل به یک سوپر غذا میکند.
به جای اینکه این مایع را دور بریزید ماست را هم بزنید تا با کل ماست ترکیب شود و بتوانید از تمام مزایای آن بهره ببرید.
یک نکته دیگر نیز وجود دارد که باید به آن اشاره کرد:
اگر در کنار ماست غذایی تند مانند مرغ یا گوشت بره با کاری استفاده کنید پروبیوتیک موجود در ماست جذب بدنتان نمیشود.
باکتریهای زنده موجود در پروبیوتیک تحمل تندی را ندارند و در فرآیند هضم نابود میشوند.
با این حال همچنان میتوانید پروتئین، کلسیم، و ویتامین D. جذب کنید.
گوجه فرنگی
گوجههای انگوری تازه طعم فوقالعادهای به سالاد و ساندویچ اضافه میکنند.
اگر میخواهید لیکوپن – ماده مغذی گیاهی ضد سرطان — موجود در آن را جذب کنید بهتر است بپزیدشان.
محققان دانشگاه کرنل نیز میگویند اگر گوجه فرنگی در دمای ۱۹۰ درجه فارنهایت قرار بگیرد محتوای آنتی اکسیدانیش افزایش مییابد.
گوشت کبابی
دکتر تانیا زوکربورت، متخصص تغذیه در نیویورک میگوید:
همه گوشت کبابی را دوست دارند، اما مواظب قسمتهای کاملا سوختهی گوشت باشید.
کباب کردن گوشت روی آتش میتواند خطر سرطان را افزایش دهد.
موسسه ملی سرطان دو ماده شیمیایی بالقوه سرطانزا را اعلام کرده است.
آمین هتروسیکلیک (HCAs) و هیدروکربنهای آروماتیک چند حلقه (PAH) که زمان پخت گوشت در درجه حرارت بالا به وجود میآیند.
برای تشخیص سالم بودن گوشت به رنگ آن اکتفا نکنید.
با استفاده از دماسنج مخصوص حرارت گوشتها را چک کنید تا بیش از حد بالا نرود.
مارچوبه
در بیشتر مواقع برای پخت مارچوبه از روش آبپز استفاده میشود.
اما تحقیقات نشان داده این روش پخت ویتامین C. موجود در مارچوبه را از بین میبرد.
به جای این کار توصیه میشود مارچوبه را بخار پز کنید یا خیلی سریع روی اجاق تفت دهید.
به این نکته توجه کنید که مارچوبه نباید حالتی خمیری پیدا کند.
بعد از بخار پز کردن مارچوبه آب طعم دار شده را دور نریزید، چون حاوی ویتامین و مواد معدنی است و میتوانید در غذاهایی مانند سوپ از آن استفاده کنید.
منبع: وب سایت دکتر کرمانی
انتهای پیام/4001
انتهای پیام/