صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۹ - ۳۱ فروردين ۱۳۹۷

8 گجت مفید برای بیماران دیابتی

دیابت بیماری خطرناکی است که افراد زیادی به آن مبتلا هستند. بیماران دیابتی نیاز دارند به صورت مرتب وضعیت خود را کنترل کنند. کنترل این بیماری کار دشوار و زمان‌بری است اما خوشبختانه با پیشرفت تکنولوژی گجت‌های خانگی زیادی برای نظارت بر این بیماری به وجود آمده است.
کد خبر : 274120

گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا- هانا حیدری؛ دیابت یا بیماری قند یک اختلال سوخت‌وسازی (متابولیک) در بدن است. در این بیماری توانایی تولید هورمون انسولین در بدن از بین می‌رود یا بدن در برابر انسولین مقاوم می‌شود. بنابراین انسولین تولیدی نمی‌تواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد. نقش اصلی انسولین پایین آوردن قند خون توسط سازوکارهای مختلف است.


دیابت دو نوع اصلی دارد. در دیابت نوع یک، تخریب سلول‌های بتا در پانکراس منجر به نقص تولید انسولین می‌شود و در نوع دو، مقاومت پیش رونده بدن به انسولین وجود دارد که در نهایت ممکن است به تخریب سلول‌های بتای پانکراس و نقص کامل تولید انسولین منجر شود. در دیابت نوع دو مشخص است که عوامل ژنتیکی، چاقی و کم‌تحرکی نقش مهمی در ابتلای فرد دارند.


ابتلا به دیابت محدوده سنی ندارد و این بیماری می‌تواند در هر سنی و در هرفردی بروز کند. دیابت ارتباط مستقیمی با نوسانات سطح قند خون دارد. بنابراین هر شخص باید هر از گاهی قند خون را کنترل کند تا از تغییرات آن آگاه باشد.


با پیشرفت‌ سریع تکنولوژی، هر روز گجت‌های زیادی روانه بازار می‌شود که برخی از آنها برای آسان‌تر کردن زندگی بیماران مبتلا به بیماری‌های خاص است. تنوع گجت‌های مخصوص بیماران دیابتی در بازار بسیار گسترده است و ابزارهای زیادی وجود دارد که می‌تواند به کنترل و نظارت این بیماری کمک کند. این گجت‌ها راهی آسان برای کنترل سطح قند خون و رژیم غذایی را به بیمار نشان می‌دهند.


در ادامه با برخی از مفیدترین گجت‌های مخصوص بیماران دیابتی آشنا می‌شویم:


یادآور و سازمان‌دهنده دیجیتال قرص



این گجت برای یادآوری زمان خوردن داروها به درد می‌خورد. شاید برای شما سخت باشد که زمان دقیق خوردن داروهای کنترل دیابت را به خاطر بسپارید و این گجت می‌تواند به شما کمک کند و زمان دقیق مصرف داروها را به یادتان بیاورد. این ابزار یک تایمر دارد که به‌راحتی می‌توانید آن را تنظیم کنید. می‌توانید این ساعت را طوری تنظیم کند که به صورت روازنه یا هفتگی زمان خوردن داروها را به شما یادآوری کند. این گجت قابل حمل است و تنظیم آن بسیار آسان است.


سنجش گلوکز یا گلوکزمتر



اگر بیمار دیابتی هستید، می‌توانید از گلوکزمتر برای اندازه‌گیری سطح قند خونتان استفاده کنید. سطح قند خون یا گلوکز خون با تغییر در رژیم غذایی، ورزش کردن، مصرف دارو و استرس تغییر می‌کند. گلوکزمتر می‌تواند نوسانات قند خون ناشی از این عوامل را اندازه‌گیری کند. گلوکزمترهای مختلفی در بازار وجود دارد که چندکاره هستند ویژگی‌های متعددی را به کاربر ارائه می‌دهند. گلوکزمتری را انتخاب کنید که کار با آن راحت‌تر است. برخی گلوکزمترها می‌توانند زمان و تاریخ آزمایش را نیز به کاربر بدهند.


نظارت مداوم بر قند خون



کنترل گلوکز خون باید به صورت مداوم انجام شود؛ سطح قند خون شب و روز چک می‌شود تا اطمینان حاصل شود که میزان انسولین آزادشده و زما رهاسازی آن درست است. این گجت می‌تواند به شما کمک کند تا سطح گلوکز خون را اندازه بگیرید و دیابت را کنترل کنید. برای انجام این کار نیاز دارید یک الکترود کوچک به نام حسگر گلوکز را زیر پوستتان نصب کنید. بدین ترتیب این الکترود سطح گلوکز را در بافت مایع اندازه‌گیر می‌کند. این الکترود به یک فرستنده متصل است و می‌تواند اطلاعات را از طریق فرکانس رادیویی به یک نمایشگر نظارتی بفرستد. این گجت می‌تواند به شما بگوید که سطح قند خونتان رو به کاهش است یا افزایش.


پمپ انسولین



پمپ انسولین یک دستگاه کوچک است که انسولین را به لایه‌های چربی زیر پوست می‌رساند. می‌توانید این پمپ را برنامه‌ریزی کنید تا میزان دقیقی از انسولین را به بدن ترزیق کند. می‌توانید تنها چند دکمه را فشار دهید و بفهمید که چه میزان انسولین یا چند بار تزریق انسولین برای کنترل دیابت لازم است. یک پمپ انسولین شامل یک مخزن می‌شود که می‌تواند 176 تا 300 واحد انسولین را در خود نگه دارد. این گجت برای دیابت نوع دو استفاده می‌شود و می‌تواند انسولین را از طریق پوست یا غدد چربی به بدن بفرستد.


ساعت «G-tone»



G-tone یک ساعت است که می‌تواند سطح گلوکز خون را کنترل کند. این گجت می‌تواند در کنترل بر دیابت به بیماران دیابتی کمک کند. این ساعت مجهز به یک نمایشگر LED است که اطلاعات روی آن نشان داده می‌شود. این ساعت همچنین یک دستیار برای بیماران دیابتی است.


دستگاه مراقبت از پا



دستگاه مراقبت از پای Insigight گجتی برای کنترل سلامت پای بیماران دیابتی به صورت روزانه است. در بیماران دیابتی نظارت روزانه بر سلامت پا ضروری است. معمولا پس از دیابت فرد مبتلا به بیماری به نام «نوروپاتی» می‌شود.


این بیماری باعث می‌شود که برخی از مناطق پای بیمار بی‌حس شود بنابراین فرد متوجه بریدگی‌ها و جراحت کوچک نمی‌شود. در برخی موارد این امر می‌تواند منجر به قطع انگشت یا پای فرد شود. این دستگاه مراقبت از پا طوری طراحی شده است که از طریق آینه‌های بزرگ‌کننده کوچک‌ترین جراحت و بریدگی‌های‌ پا را به بیمار نشان دهد. کار با این گجت آسان است و تنها با فشردن یک دکمه شروع به کار می‌کند.


قلم اکوی «نوو»



قلم اکوی نوو یک خودکار دیجیتال است که برای تزریق نیم واحد انسولین استفاده می‌شود. این گجت دوزهای تزریق‌شده و آخرین زمان تزریق را به بیمار نشان می‌دهد. بنابراین دیگر لازم نیست که میزان دوز یا آخرین تزریق را به خاطر بسپارید. این قلم دقیق‌ترین قلم انسولینی است که در بازار وجود دارد. این گجت مناسب کودکان و افرادی است که انسولین را به صورت دوزهای پایین مصرف می‌کنند.


کارت شناسایی پزشکی



کارت شناسایی پزشکی یک دستبند یا ساعت است. ممکن است مجبور شوید کارت شناسایی پزشکی را حتی در موقع خواب نیز بپوشید. اگر سطح قند خون شما بالا یا پایین باشد این گجت به شما هشدار می‌دهد. همچنین با استفاده از این ابزار ‌می‌توانید در مواقع ضروری از افراد متخصص کمک بگیرید.


انتهای پیام/

ارسال نظر