صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۵۰ - ۱۸ بهمن ۱۳۹۶
18 بهمن به روایت تاریخ؛

امام خمینی محور وحدت؛ رهبر ملت

مردم تهران و به طبع آن، سایر شهرهای دیگر در تدارک راهپیمایی عظیمی هستند تا از امام و انقلابشان حمایت کنند.
کد خبر : 257754

گروه سیاسی خبرگزاری آنا_ آرزو نوروزجم: اینجا تهران، کانال انقلاب!


فرستنده سیار مدرسه علوی به همت مردم و متخصصین راه اندازی شد ، صدای حضرت امام پخش شد که فرمان دادند نام اشخاصی که به نوعی به کشور و مردم خیانت کرده‌اند افشا شود.



مردم ایران می‌آیند و می‌روند ، از روحانی و سفیر و وکیل گرفته تا حزبی ها و توده ای ها و استعفا داده های حکومت پهلوی .


روحانیون اهواز و اهالی کردستان و جمعی از وکلای دادگستری آن زمان، همه منتظرند تا رهنمود های پیرمردی رابشنوند که آن روزها بختیار او را خطری برای بقای سلطنت میدانست .


حضرت امام در جمع روحانیون اهواز فرمودند: ادامه نهضت یک تکلیف است"


و یگانگی و برادری برادران اهل سنت با شیعه هم شد محور مهم صحبت های حضرت امام با اهالی کردستان .



ایشان همچنین در جمع وکلای دادگستری از توطئه استعمار در ایجاد تفرقه بین مردم و جدا کردن مردم از روحانیت صحبت کردند و خواستار محاکه شاه ایران شدند .


ایشان فرمودند: "ما از کشوری که شاه در آنجا به سر می‌برد خواهیم خواست او را تحویل دهد تا محاکمه و مجازات شود . اما اگر آنها از استرداد وی خودداری کردند در دادگستری او را غیابا محاکمه کرده و پس از محکومیت اموال او را ضبط خواهیم کرد"



یک روز پس ازاعلام نخست وزیری مهندس بازرگان، یدالله سحابی، امیرعباس انتظام،‌ قره‌باغی رییس ستاد ارتش و رییس اداره دوم ارتش با بختیار جلسه ملاقاتی برگزار کردند، قرار این بود: آنها بختیار را متقاعد کنند رضایت دهد و از سمت نخست وزیری اش استعفا دهد ، اما از سوی دیگر شاپور بختیار برای قدرت نمایی و حفظ جایگاهش از قره‌باغی و مقدم خواست حمایت مجدد خود را از نخست وزیر اعلام کنند.


به دنبال این اما و اگرها و اصرارهای بختیار، دکتر سنجابی اعلام کرد مذاکره و تبادل نظر بین بختیار و بازرگان برای حل مسالمت‌آمیز مسائل ادامه دارد.



راهپیمایی ها و اعلان حمایت گروه های مختلف و اقشار مردمی در حمایت از مهدی بازرگان و دولتش ادامه دارد، دانشگاهیان هم کم کم به این اعلام حمایت ها اضافه شدند.


50 هزار نفر از مردم و روحانیون زنجان در یک راهپیمایی بی سابقه به میدان آمدند و از امام انقلاب و نخست وزیر منصوبش حمایت کردند،‌ در انتها بیانیه ای دادند و اعلام کردند که دولت مهندس بازرگان و مشروعیتش مورد تأیید ماست و رژیم شاهنشاهی باید منحل شود، مجلس شورای ملی که پا گرفته در حکومت پهلوی بودند به همراه دولت شاپور بختیار استعفا دهند .


در تهران اما همچنان حکومت نظامی برقرار است، قانونی که مردم تهران آن را نقض می‌کنند و اهمیتی به آن نمی‌دهند .


فرماندار نظامی وقت تهران اعلام می‌کند به دلیل نقض حکومت نظامی، ساعات منع عبور و مرور کاهش پیدا کرده است.



کارگران کارخانه‌های سیمان ، شرکت نفت ، گاز و پتروشیمی ، چیت‌سازی ، کارکنان راه‌آهن ، بانک ملی ، بانک مرکزی و جامعه ورزشکاران تهران و پرسنل نیروهای زمینی و هوایی به مدرسه علوی رفتند و مراتب پشتیبانی خود را از رهبر انقلاب اسلامی و نخست‌وزیر دولت موقت اعلام کردند.


با تشدید اعتراضات مردم به ادامه داشتن حکومت پهلوی و تقاضای آنها برای استعفا و خاتمه نخست وزیری شاپوربختیار بسیاری از شرکت های حمل و نقل هوایی جهان آسمان ایران را نا امن بر آورد کردند وبه قطع شدن پروازها به آسمان ایران ختم شد.


مجمع عمومی سازمان ملل هم اوضاع آن روزهای ایران را نامناسب توصیف میکند برای آن ابراز نگرانی می‌کند .


سرهنگ شکوری، رییس آجودانی ستاد لشکر شصت و چهار رضائیه، به هنگام رفتن به پادگان، ترور شد.


عده‌ای با دعوت جبهه وحدت ملی در ورزشگاه امجدیه تهران (شیرودی) جمع می‌شوند و با هدف حمایت از قانون اساسی شعارهایی چون: زنده باد ارتش، پاینده باد قانون اساسی و بختیار سنگر تو نگهدار ، سر دادند .جمعیتی که ناظران آن روز گفتند چیزی حدود چهار، پنج هزار نفر بوده است.


قطعنامه‌ای که در پایان این مراسم قرائت شد بر حفظ قانون اساسی، استقلال و تمامیت ارضی کشور،‌ مبارزه با استعمار سرخ و سیاه و حمایت از ارتش و دولت قانونی بختیار تأکید داشت.


قانون کاپیتولاسیون دیگر اوضاعش مثل سابق نیست، اگر آمریکایی جرمی مرتکب شود باید جریمه یا مجازات شود، دادگاه مردمی یک تبعه آمریکایی که در اصفهان راننده‌ای را مضروب کرده بود، را به پرداخت دیه، محکوم کرد.




ژنرال هایزر از ایران رفته، او پس از ورودش به خاک آمریکا ؛ در واشنگتن به ملاقات کارتر رفت و جلسه ای با شرکت سایروس ونس وزیر امور خارجه و هارولد براون وزیر دفاع تشکیل داد.


و ماحصل آن جلسه این شد که وزارت خارجه آمریکا ، بیانیه ای صادر کردو اعلام کرد: ما از اجرای قانون اساسی پشتیبانی می‌کنیم. ما از راه دیپلماتیک با همه گروه‌ها، از جمله مهدی بازرگان، در تماس بوده‌ایم؛ اما پس از انتخاب وی به نخست وزیری، هیچگونه تماسی با وی برقرار نشده است.


وزارت خارجه آمریکا اما همچنان اعلام کرده دولت بختیار را به رسمیت می‌شناسد، اما سخنگوی کاخ سفید گفت: بختیار باید نظر اکثریت مردم را بپذیرد.



پس از گذشت حدود 22 روز از فرار شاه ، بالاخره محمدرضا پهلوی مصاحبه ای انجام داد و گفت: من همچنان فرمانده کل قوا در ایران و شاه رسمی کشورم هستم .


انورسادات رئیس جمهور مصر هم برای محمدرضا در مراکش پیغام فرستاد و از او خواست تا هواپیماهای مدرن اف 14 ایران را به مصر منتقل کنند.


کم کم مبارزات مردم برای سرنگونی رژیم پهلوی روزهای اخرش را طی می‌کند، چیزی تا پیروزی مردم و انقلابشان نمانده ، ادارات و نهادها و وزارتخانه‌ها و مردم عادی و کارمندان و غیره.. همه تلاش می‌کنند آخرین وابستگی ها را از خاندان پهلوی پاره کنند و با جریان انقلاب اسلامی همراه شوند .



روزنامه اطلاعات آن روز نوشت: " دولت انقلابی وزارتخانه ها را توسط مردم به دست می‌گیرد"


مردم تهران و به طبع آن، سایر شهرهای دیگر در تدارک راهپیمایی عظیمی هستند تا از امام و انقلابشان حمایت کنند.


بازرگان مذاکرات سری خودش را با مقامات آغاز کرده است.



کیهان در شماره 18 بهمن خود تیتر زد: " مذاکرات پشت پرده علیه شاه "


آسوشیتدپرس هم در گزارش آن روز خود اعلام کرد دیپلمات‌های غربی نزدیک به ارتش ایران گفته اند، ژنرال‌ها به این نتیجه رسیدند که برای کودتا قوی نیستند.


رادیو لندن و رادیو مسکو هم همزمان از اخراج چند تن از امرای ارتش شاهنشاهی خبر دادند و گفتند: ارتشیان پشتیبانی خود را از آیت‌الله خمینی اعلام کردند.


انتهای پیام/

ارسال نظر