صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۷ - ۱۵ مهر ۱۳۹۶

مبارزه با سرماخوردگی و آنفلوآنزا با رژیم غذایی

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: داشتن یک رژیم غذایی مناسب در فصل سرما می‌تواند تا حد زیادی مقاومت بدن فرد را تحت تاثیر قرار دهد و با تقویت سیستم ایمنی بدن به مقابله با سرماخوردگی و آنفلوآنزا کمک کند.
کد خبر : 219038

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر زهرا اباصلتی اظهار کرد: سردی هوا باعث تشدید فعالیت بسیاری از ویروس‌ها از جمله ویروس سرماخوردگی و آنفلوآنزا می‌شود.


وی استفاده از میوه و سبزیجات پررنگ را به عنوان یک عامل کمک کننده در پیشگیری از ابتلا به این دسته از بیماری‌ها عنوان کرد و گفت: این دسته از مواد مشابه مکمل‌های ویتامین C، روی(Zn) و سلنیوم در درمان و پیشگیری از سرماخوردگی عمل می‌کند.


اباصلتی همچنین استفاده از سیر، پیاز و تره فرنگی را راهی برای تقویت سیستم ایمنی برای مقابله با بیماری‌های فصل پاییز و زمستان دانست و افزود: استفاده از غلات کامل همچون نان تهیه شده از آرد سبوس‌دار که به فعال کردن سیستم ایمنی کمک می‌کند یکی دیگر از راهکارهایی پیشگیری از این بیماری‌ها است.


رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت در ادامه ضمن تاکید بر مصرف مایعات فراوان در این فصل بر مصرف سوپ مرغ که هم تامین کننده مایعات بدن بوده و هم به دلیل داشتن هویچ و پیاز دارای آنتی اکسیدان بالایی می باشد توصیه نمود.


وی همچنین مصرف روغن ماهی (امگا ۳) که سبب فعال شدن گلبول‌های سفید خون می‌شود را در این فصل توصیه کرد و گفت: مصرف این مواد خصوصا در افراد سیگاری که سیستم دفاعی پایین‌تری دارند به طور اکید توصیه می‌شود.


اباصلتی ضمن اشاره به اینکه تحقیقات بسیاری اثر مکمل ویتامین D را در پیشگیری از آنفلوآنزا و سرماخوردگی ثابت کرده است، افزود: از آنجایی که مواد غذایی حاوی ویتامین D در طبیعت زیاد نیست و از طرفی بهترین راه کسب ویتامین D قرار گرفتن در معرض نور خورشید است و این امر نیز به دلیل شرایط محیطی و جغرافیایی در دسترس درصد بالایی از افراد نیست، به افراد توصیه می‌شود مکمل این ویتامین را مصرف کنند.


وی در خصوص مصرف مکمل روی (Zn)، افزود: مطالعات اثر مکمل روی را در تقویت سیستم ایمنی نشان داده است، به طوری که مصرف این مکمل طول دوره درمان سرماخوردگی را کوتاه می‌کند.


به گفته اباصلتی؛ روی در کنجد، تخم کدو و عدس یافت می‌شود.


رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، یادآور شد: مصرف ویتامین C را از دیگر مواردی برشمرد که به کاهش سرماخوردگی و افزایش مقاومت بدن در برابر عفونت‌ها کمک می‌کند.


وی همچنین خاطرنشان کرد: مصرف بیش از حد مکمل ویتامین C می‌تواند باعث عوارضی از قبیل اسهال و گاستریت (تورم معده) شود که این مهم می‌باید مورد توجه فرد قرار گیرد.


اباصلتی خواب مناسب، کنترل استرس، وزن مناسب، فعالیت فیزیکی مناسب و شست‌و‌شوی کامل و مرتب دست‌ها را از دیگر عواملی برشمرد که علاوه بر تغذیه مناسب می‌تواند به پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی کمک کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر