صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

پاسخ به 8 سوال رایج درباره‏ گیاهخواری

شاید برایتان عجیب باشد وقتی در شبکه‌های اجتماعی و صفحات شخصی آدم‌ها در فضای مجازی، ببینید و بشنوید برخی، وقتی به رستوران می‏روند، بین کباب‌برگ و کوبیده و جوجه‌کباب، گل‌کلم و سبزیجات را برای خوردن انتخاب می‌کنند؛ یا شاید باورش برایتان سخت باشد که یک خانم برای اعضای خانواده‏اش قرمه‌سبزیِ چرب و پر از گوشت بپزد ولی سهم خودش یک بشقاب سالاد باشد! تعجب نکنید؛ این آدم‌ها «گیاهخوار» یا در اصطلاح وجترین (vegetarian) هستند.
کد خبر : 191771
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا، خراسان نوشت: می ‏خواهیم سری به دنیای گیاهخواران بزنیم و انگیزه‌ها و دلایل گیاهخواران را برای انتخاب این سبک از زندگی بررسی کنیم.


1-چه شد که بشر به گیاهخوار شدن فکر کرد؟

بسیاری از افراد می ‏گویند پیشینه گیاهخواری بشر به زمان انسان‏ های اولیه می‏رسد؛ آن‏ها از همان ابتدا میوه و سبزیجات می‏ خوردند اما چون تعدادی از انسان‏ها جایی زندگی می‏کردند که مواد غذایی گیاهی در آنجا پیدا نمی‏شد، به ناچار حیوانات را کشتند و از گوشت آن‏ها تغذیه کردند. از زمان فیلسوفانی مانند فیثاغورث و افلاطون هم اعتقاد به گیاهخواری، قربانی نکردن حیوانات برای خوردن گوشتشان و رژیم غذایی سالم، بیشتر متداول شد و خب تا همین امروز کمابیش ادامه دارد.

2- گیاهخواری چیست؟

گیاهخواری یا خام‌گیاهخواری سبکی از تغذیه و زندگی است که طبق آن، فرد تصمیم می ‏گیرد هر نوع ماده‏ غذایی را که اثری از آثار یک حیوان یا مواد پخته در آن باشد، کنار بگذارد و از میز غذایش حذف کند.

3-چرا گیاهخواران لذت خوردن کباب کوبیده را با سبزیجات کباب‌شده عوض می‏ کنند؟

عده‏ای از افراد معتقدند رژیم غذایی گیاهی باعث می‏شود انسان کمتر به بیماری‏ های مختلف دچار شود و خوردن گوشت را مضر می ‏دانند؛ به همین دلیل یکی از انگیزه‏ های اصلی گیاهخوار شدن، داشتن رژیم غذایی سالم است. یکی دیگر از انگیزه‏ ها حفظ حقوق حیوانات و جلوگیری از رنج کشیدن آن‏ها به واسطه کشته شدن برای سیر شدن آدم هاست. عده‏ دیگری هم کاری به حیوانات و دفاع از آن ‏ها ندارند و فقط می‏خواهند با تغذیه‏ گیاهی لاغر شوند و به تناسب اندام برسند.

4-آیا همه‏ گیاهخواران گوشت را حذف و سبزیجات را جایگزین می‏ کنند؟

گیاهخواران به چهار دسته‏ اصلی تقسیم می‏شوند و محدودیت‏های خاص گروه خودشان را دارند:

VEGAN: افرادی که «وگان» هستند گیاهخوارانی کامل و متعصب اند. آن‏ها علاوه بر انواع گوشت‏، به مواد غذایی مانند تخم‌مرغ، لبنیات، عسل و ژله هم نه می‏ گویند چون منشأ این‏ها هم حیوانی ‏است و ردپایی از حیوانات و البته حشراتی مثل زنبور در آن‏ها پیدا می‏شود.

LACTO – VEGETARIAN: گیاهخوارانی که در این دسته قرار می ‏گیرند احتمالا معتقدند برای استفاده از شیر حیوانات، لازم نیست آن‏ها را بکشند یا اذیتشان کنند؛ بنابراین به شکل استثنا از لبنیات استفاده می‏کنند.

OVO- VEGETARIAN: این گروه از گیاهخواران لبنیات مصرف نمی‏کنند اما تخم مرغ در رژیم غذایی‏شان وجود دارد.

LACTO-OVO- VEGETARIAN: این دسته از گیاهخواران نوع راحت‏تری از گیاهخواری را تجربه می‏کنند و شیر و تخم‌مرغ مصرف می‏کنند.

5-آیا یک گیاهخوار باید برای همیشه با غذاهای خوشمزه ‏ای مانند پیتزا یا انواع برگرها خداحافظی کند؟

جالب است بدانید رژیم غذایی گیاهخوارها خیلی هم خالی و ترسناک نیست و اتفاقا آن‏ ها هم همبرگر و پیتزا می‏خورند، منتها با این تفاوت که درصد گوشت همبرگر آن‏ها صفر است و برگر سویا یا مثلا برگر حبوبات می‏خورند. در پیتزای یک گیاهخوار هم از سوسیس گیاهی استفاده می‏شود که طعمش چندان فرقی با سوسیس‏ های معمولی که دقیقا هم مطمئن نیستید از چه چیزهایی درست شده، ندارد.

6- آیا گیاهخواران به رستوران نمی روند؟

مدت‏هاست که گیاهخواری اتفاق عجیب و غریبی نیست و در شهرهای بزرگ، رستوران‏هایی مخصوص گیاهخواران وجود دارد. شاید تصور کنید غذاهایی که در این رستوران‏ها سرو می‏شود انواع سالادهای بدون گوشت است و در بشقاب سفارش آن‏ها چیزی به جز کلم بروکلی، قارچ، کاهو، حبوبات و خلاصه سبزیجات پیدا نمی‏شود اما برخلاف تصورتان اتفاقا منوی غذایی‏شان خیلی هم تکمیل است و در آن انواع غذاهای ایرانی، خارجی، سوپ و خورشت، البته از نوع سبزیجات و گیاهی وجود دارد.

7-جایگزین خوراکی‌هایی مانند گوشت در خورشت یا تخم مرغ در کوکوی یک فرد گیاهخوار چیست؟

در فروشگاه ‏های محصولات مخصوص گیاهخواران، مواد غذایی جالب و جدیدی پیدا می‏ شود؛ مثلا اگر گیاهخواری که تخم مرغ نمی‏خورد تصمیم بگیرد کوکو بپزد باید به جای تخم مرغ، از آرد لپه استفاده کند تا همان نقش تخم مرغ را ایفا کند و کوکو از هم نپاشد یا می‏تواند خورشت درست کند اما گوشت را از آن حذف ‏کند.

8-مواد غذایی مورد نیاز گیاهخواران کجا پیدا می‏شود؟

اگر سری به فروشگاه‏های گیاهی بزنید، از کشک و دوغ گرفته تا آرد و روغن، مدل گیاهی‏ همه چیز پیدا می‏شود. البته این فروشگاه‏ها بیشتر در شهرهای بزرگ و فقط بعضی شهرستان‏ها وجود دارد و امکان خرید برای تمام گیاهخواران فراهم نیست.


انتهای پیام/

ارسال نظر