صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۳ - ۰۳ بهمن ۱۴۰۳

حداکثر سرعت باد ثبت‌شده زمین حدود ۴۰۷ کیلومتر در ساعت است

توفند پاتریشیا با ثبت سرعت باد ۴۰۷ کیلومتر در ساعت که در سال 2015 به وقوع پیوست، فرصتی را برای بررسی تأثیرات تغییرات اقلیمی بر الگو‌های آب و هوایی و همچنین اهمیت آمادگی برای مواجهه با بحران‌های طبیعی فراهم کرد. 
کد خبر : 954081

 به گزارش خبرگزاری آنا، باد جریان هوایی است که به علت اختلاف فشار در جو زمین به وجود می‌آید. این پدیده طبیعی نقش مهمی در جابه‌جایی ذرات و گرد و غبار دارد و در ایجاد الگو‌های آب و هوایی زمین نیز تأثیرگذار است. باد می‌تواند ملایم و آرام باشد یا به طوفان‌های شدید و خطرناک تبدیل شود. همچنین از باد به عنوان منبع انرژی تجدیدپذیر در تولید برق استفاده می‌شود که به تأمین انرژی پایدار کمک می‌کند. 

{$sepehr_key_5391}

در تاریخ ۲۳ اکتبر ۲۰۱۵، توفند پاتریشیا (Hurricane Patricia) به عنوان قوی‌ترین طوفان تاریخ زمین، با سرعت باد بی‌سابقه ۴۰۷ کیلومتر در ساعت در سواحل مکزیک ثبت شد. این طوفان به خاطر تأثیرات گسترده‌اش بر مناطق مختلف توجه جهانیان را به خود جلب کرد. 

توفند پاتریشیا به عنوان یک طوفان گرمسیری (Tropical Cyclone) از نوع چرخند حاره‌ای شناخته می‌شود و در مقیاس سافیر-سیمپسون (Saffir-Simpson Scale) در دسته پنج قرار گرفت. در مقیاس سافیر-سیمپسون شدت و قدرت طوفان‌ها دسته‌بندی شده است. سرعت باد توفند پاتریشیا، آن را به یکی از خطرناک‌ترین طوفان‌ها تبدیل کرد. پیش‌بینی‌ها نشان می‌داد که این طوفان می‌تواند خسارات زیادی به بار آورد و به همین دلیل، مقامات محلی و ملی اقدامات پیشگیرانه‌ای را برای کاهش خطرات انجام دادند.

رسانه‌ها نقش کلیدی در اطلاع‌رسانی درباره این واقعه ایفا کردند. آنها با پوشش خبری دقیق و به‌موقع، مردم را از وضعیت طوفان آگاه کردند و اطلاعات لازم برای اقدامات پیشگیرانه را فراهم کردند. توفند پاتریشیا هر چند در مناطق مسکونی سرانجام به شدت پیش‌بینی‌شده نرسید و از قدرت آن کاسته شد، اما همچنان هم خسارات زیادی به زیرساخت‌ها، خانه‌ها و منابع طبیعی وارد کرد. برآورد‌ها نشان می‌دهد که هزاران نفر مجبور به ترک خانه‌های خود شدند و برخی مناطق به مدت طولانی بدون برق و آب باقی ماندند.

توفند پاتریشیا همچنین بحث‌های زیادی را درباره تغییرات اقلیمی و تأثیر آن بر شدت طوفان‌ها مطرح کرد. دانشمندان معتقدند که افزایش دما‌های جهانی می‌تواند باعث شدت گرفتن طوفان‌ها شود. به عبارت دیگر افزایش دما می‌تواند شرایط لازم برای شکل‌گیری طوفان‌های قوی‌تر را فراهم کند.

انتهای پیام/

برچسب ها: علم پلاس باد طوفان
ارسال نظر