صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کارگردان مستند «خط‌القعر» در گفتگو با آنا:

مستندهای دفاع مقدس کهنه نمی‌شوند/ تماشاگر راوی بی‌طرف را دوست دارد

فرشاد اکتسابی معتقد است روایت درباره وقوع جنگ تحمیلی، دلایل و پیامد‌های آن ضروری است و این موضوع کهنه نمی‌شود.
کد خبر : 953967

به گزارش خبرگزاری آنا، فرشاد اکتسابی درباره اهمیت نمایش آثار مستند در جشنواره فیلم فجر گفت: معمولا هر اتفاقی که منجر بشود سینمای مستند در معرض دید قرار بگیرد، بسیار خوب است. جشنواره فیلم فجر، جشنواره فیلم کوتاه یا حتی رویداد‌های موضوعی، فضایی ایجاد می‌کنند تا سهم سینمای مستند، از تریبون‌ها بیشتر شود. آثار دیده و درباره‌شان صحبت شود. این فرصت را نباید نادیده گرفت. در جشنواره فیلم فجر، به دلیل حجم بالای اطلاع‌رسانی و تبلیغات این امکان وسیع‌تر می‌شود. امیدوارم در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، همان اندازه که به سینمای داستانی بها داده می‌شود، به سینمای مستند توجه شود.

این کارگردان درباره واکنش تماشاگران مستند «خط القعر» در هجدهمین جشنواره «سینماحقیقت» گفت: برای اغلب تماشاگران نگاه بی‌طرفانه به رویداد، جذاب بود. از این که فیلمساز پذیرفته، خطر کرده و به سراغ این موضوع رفته، روی لبه تیغ حرکت کرده و از منظر مختلف به ماجرا نگاه کرده، استقبال کردند. بخشی از تماشاگران فیلم بعد از نمایش در «سینماحقیقت» با من صحبت کردند، تلاش من برای روایت بی طرفانه و بررسی اسناد و تاریخ، را پسندیده بودند. این وجه از بازخورد‌ها برایم بسیار مهم و باارزش بود. به این دلیل که تمام تلاش من در «خط القعر» این بود که راوی بی‌طرف یک موضوع حساس باشم.

سوژه دفاع مقدس کهنه وعادی نمی‌شود

کارگردان مستند «ف- الف» ادامه داد: بخش اسنادی فیلم برای مخاطبان «خط القعر» جذاب بود. آنها متوجه بودند که نکته‌ای در فیلم نیامده که سند و مدرک تاریخی قابل ارجاع در آن وجود نداشته باشد، تفسیر شخصی فیلمساز یا اطلاعاتی که مبنای علمی ندارند در فیلم وجود ندارد و این برای تماشاگر قابل درک و مهم بود. به نظرم موضوع دفاع مقدس، به عنوان یک رویداد ملی، بسیار حساس است، کهنه و عادی نمی‌شود و برای اغلب ما ایرانی‌ها دانستن تاریخ، علت و چرایی وجود جنگ مهم است. در «خط القعر» تلاش کردم به بخشی از این پرسش‌ها پاسخ بدهم.

فرشاد اکتسابی در بخش دیگری از این گفت‌و‌گو، درباره سایر مستند‌های حاضر در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر گفت: همه آثار را ندیده‌ام، از بین فیلم‌ها «رخ» (سام کلانتری) را در جشنواره «سینماحقیقت» دیدم، به نظرم همه آثار قابل توجه هستند و رقابت سختی در این دوره، در بخش مستند وجود دارد. تنوع موضوع، و تعداد آثار شاخص کار را برای داوران سخت خواهد کرد.

مستند «خط القعر» به کارگردانی فرشاد اکتسابی تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی است و در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در کنار ۱۰ مستند دیگر، روی پرده می‌رود.

انتهای پیام/

ارسال نظر