صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۳ - ۳۰ دی ۱۴۰۳
پروفسور بالتازار ۴۶؛

چرا استخوان‌هایمان صدا می‌دهد؟

در بدن انسان بالغ حدود ۲۰۶ استخوان وجود دارد که به عنوان عامل نگهدارنده بدن عمل می‌کنند. لابد برای شما هم پیش آمده که استخوان هایتان به ویژه در نواحی همچون مچ پا و زانو گاهی صدایی شبیه شکستن بدهند!
کد خبر : 953364

خبرگزاری آنا- مریم ملی: استخوان‌ها بافت‌های زنده و محکمی هستند که ساختار اسکلتی بدن انسان را تشکیل می‌دهند. در بدن بالغ انسان، حدود ۲۰۶ استخوان وجود دارد که به عنوان داربست اصلی برای سایر اعضای بدن عمل می‌کنند و از اندام‌های داخلی مانند قلب و مغز محافظت می‌کنند.  استخوان‌ها به دو نوع اصلی تقسیم می‌شوند: استخوان‌های قشری (کورتیکال) که سخت و محکم هستند و استخوان‌های اسفنجی که درون استخوان‌ها قرار دارند و مسئول تولید سلول‌های خونی هستند.

لابد برای شما هم پیش آمده که استخوان هایتان به خصوص در ناحیه مچ پا و زانو گاهی صدا می‌دهد صدایی شبیه شکستن! چه چیزی در استخوان‎ها باعث این سر و صدا‌ها می‎شود؟ اگر همراه این صدا‌ها دردی احساس نکنید لازم نیست نگران باشید، چون شما یک بدن طبیعی دارید.

{$sepehr_key_5286}

 این صدا‌ها علت‎های متفاوتی می‎توانند داشته باشند. یکی از عاملان این صدا مایع بین مفصلی است که باعث جسبیدن دو سطح مفصلی به هم می‎شود و اگر این دو سطح از هم جدا شود، صدایی ایجاد می‌کند که ناشی از ترکیدن حباب گازی است. در واقع گاز محلول در مایع مفصلی به صورت حباب درمی‌آید و می‌ترکد، شبیه وقتی حباب‎های قرص جوشان در حال ترکیدن در آب هستند.

 صدای زانو گاهی از تمام صدا‌های مفاصل بدن بلندتر و عجیب‏تر است و علتش هم ضعیف شدن غضروف بین استخوان‎ها است. این غضروف‎ها حرکت عضلات را راحت‌تر می‎کنند. اگر به هر دلیلی غضروف ضعیف شود، استخوان‎ها سایش پیدا کرده و صدا در زانو تولید می‎شود.

 بعضی وقت‌ها هم کشیدگی تاندون‎ها و تغییر وضعیت آن‎ها نسبت به مفصل می‎تواند صدا تولید کند؛ بنابراین هرچه که باشد مفصل و غضروف و تاندون و مایع بین مفصلی و بقیه بر‎و بچه‏ها تا زمانی هوای‎تان را دارند که شما هم هوای‎شان را داشته باشید، نرمش و پیاده‎روی هم کمک می‎کند تا بدن‎تان آماده‌تر و صدای اشیای شکستنی ندهد. این را هم به خاطر داشته باشید که هیچ‌وقت بدون گرم کردن و آمادگی کامل ورزش سنگین نکنید و برای تقویت استخوان‌‎ها از کلسیم به قدر کافی استفاده کنید.

انتهای پیام/

ارسال نظر