ایران از برزیل و ترکیه عبور میکند؟/ پتانسیل تولید ۴۰ میلیون تن فولاد در کشور
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، حفظ جایگاه صنعت فولاد ایران در بین قدرت های فولادی جهان، امروز به عنوان یکی از آرمان های اصلی در صنایع کشور محسوب می شود. فولادسازی همواره به عنوان یکی از صنایع برتر و استراتژیک در راهبرد توسعه صنعتی ایران است که نقش پررنگ آن در شاخصهای توسعه ازجمله تولید ارزشافزوده، ایجاد اشتغال، صادرات و ارزآوری، سهم خواهی از بازارداخلی و خارجی، زنجیره تأمین و افزایش سطح دانش و فناوری به وضوح قابل مشاهده است.
این در حالی است که همواره ایران در داشتن منابع معدنی مانند سنگ آهن، یک قدم از کشورهای صاحب فولاد مانند کره جنوبی، ژاپن و ترکیه جلوتر است. هرچند صنعت فولاد ایران به دلیل فشار تحریمها از زوایای مختلف نظیر، هماهنگی بین صنایع، برنامهریزی در زنجیره تولید تا صادرات، کاهش هزینه تولید و توسعه فناوری از قدرتهای فولادی دنیا عقب مانده، اما دلیلی بر توقف و یا کُندی در مسیر حرکت این صنعت نشده است.
کیوان جعفری طهرانی کارشناس بازار بین المللی فولاد در گفتوگو با آنا در رابطه با مسیر حرکت فعالان زنجیره فولاد برای حفظ جایگاه این صعت دربین تولیدکنندگان و بازارجهانی فولاد، گفت: ترامپ پس از خارج شدن از برجام، صنعت فولاد ایران را جزء تحریمهای اولیه در سال ۲۰۱۸ قرار داد که در این مدت زمان ۷ ساله، علاوه بر سخت شدن شرایط تحریم و کمبود منابع، صنعت فولاد توانست به خودکفایی و استقلال دست یابد و در این مسیر ناهموار با تکیه بر توان دانشمندان و مهندسان داخلی سربلند باشد.
فولاد ایران رتبه دهم در جهان را دارد
کارشناس بازار بین المللی فولاد ادامه داد: ایران در تولید فولاد با کسب رتبه دهم در جهان توانست باردیگر اقتدار ودستاوردهای خود را به ثبت جهانی برساند و اگر چالش ناترازی انرژی وجود نداشت می توانست از کشور برزیل و ترکیه عبور و رتبه هفتم را کسب کند.
{$sepehr_key_5163}
جعفری بیان کرد:اما باید گفت که تحریمهای اعمال شده بر ایران تاثیراتی بر پروژههای مختلف از جمله پروژه هفتگانه گذاشته است که باعث شده برخی از واحدهای تولیدی به دلیل نبود قطعه وماشینآلات ظرفیت خود را در مرحله ۱ میلیون تن متوقف کنند، اما فعالان صنعت فولاد دست از تلاش برنداشتهاند و با تلاشهای مستمر سعی بر دور زدن تحریمها داشتهاند.
ایران با تیکه بر دانش خود قدم برمیدارد
کارشناس بازار بین المللی فولاد با اشاره به تحریمها گفت: با ورود ترامپ به کاخ سفید احتمال اعمال محدودیت بیشتر بر صادرات نفتی و فولادی است و با فشار بر مشتریان فولاد ایران از جمله چین، آنها را از خرید فولاد ایرانی بازمیدارد و همچنین مسائل حملونقل دریای، که تحت تاثیر تحریم قرار میگیرد، باعث افزایش نرخ حملو نقل میشود و رقابت زنجیرهای فولاد ایران با دیگر کشورهای جهان کاهش مییابد در نتیجه فعالان صنعت فولاد باید تلاشهای خود را بیشتر کنند که مانند گذشته بتوانند در شرایط سخت با اتکا به دانش و عملکردهای خود بازهم از این شرایط خارج شوند.
اثر کمبود انرژی بیشتر از تحریمها است
جعفری در رابطه با ضرر کمبود انرژی اخیر عنوان کرد: کمبود برق و گاز تولیدات فولادی را در مرحله ۳۲ میلیون تن متوقف کرد چنانچه پتانسیل تولید فولاد به مراتب در شرایط مناسب و اصولی در محدوده ۴۰ میلیون تن است که اگر به این ظرفیت راه یابیم باید بازار مصرف را نیز ایجاد کنند در نتیجه با وجود تحریمها زمینه پیشرفت داخلی فراهم میشود.
این تحلیلگر بازار فولاد ادامه داد: یک سال تا انتهای برنامه افق چشم اندازه ۱۴۰۴ باقی مانده است که باید به ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تن برسند؛ با وجود اینکه دسترسی به بازارهای خارجی وجود ندارد اگر ۵۵ میلیون تن فولاد تولید شود باید بازارهای داخلی را مدیریت و سامان داد که حداقل در داخل کشور استفاده شود، اما متاسفانه پروژهای در داخل کشور وجود ندارد که فولادهای تولید شده را استفاده شود در نتیجه باید در زمینه بازاریابی داخلی قدرتمند شود که بتوانند صنعت فولادی را حفظ کنند.
{$sepehr_key_5171}
تلاش برای حفظ جایگاه فولاد ایران
جعفری درپایان تصریح کرد: ایران در بین کشورهای منطقه در تولید فولاد جایگاه ویژه و ارزشمندی داشته است، اما پس از افق ۲۰۳۰ کشورهای حاشیه خلیج فارس در تولید فولاد اقدامات مهم اساسی انحام خواهندداد، که ما باید با تلاش و کوشش همیشگی این جایگاه را حفظ و توسعه دهیم که بتوانیم در زمینه تولید فولاد در منطقه حرف اول را بزنیم.
انتهای پیام/