صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۲ - ۲۲ دی ۱۴۰۳
در یک پژوهش بررسی شد؛

مدیریت ایده پردازی کارکنان در سازمان‌های نظامی

امروزه با گسترش دانش در سازمان‌ها و افزایش سرعت تغییر و پیشرفت در فناوری و کمبود زمان مورد نیاز برای تربیت افراد متخصص، برگزاری دوره‌های آموزشی و توسعه منابع انسانی، سرعت تولید دانش افزایش یافته است.
کد خبر : 951749

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری آنا، دنیای کنونی، عصردانایی است. مواهب، دارایی‌های طبیعی و مشهود کلید کامیابی جوامع و سازمان‌ها نیستند، بلکه برخورداری و مدیریت سرمایه‌های نامشهود موجود در عرصه محی پرتلاطم و چالش برانگیز سازمان‌ها، رمز موفقیت آنها محسوب می‌شوند.

سازمان‌هایی که بتوانند این دارایی‌های نامشهود را به خوبی تشخیص دهند و آنها را مدیریت کنند، نسبت به رقبایشان از عملکرد بهتری برخوردار خواهند بود. جهت مدیریت این دارایی‌ها لازم است سازمان‌ها از وضعیت کنونی آنها مطلع شده و برای رفع نقص و کمبود‌ها اقدامات لازم را به عمل آورند.

پژوهشگران در مقاله‌ای با عنوان «تبیین الگوی مدیریت ایده پردازی کارکنان در سازمان‌های نظامی» به این موضوع پرداخته‌اند که امروزه با گسترش دانش در سازمان‌ها و افزایش سرعت تغییر و پیشرفت در فناوری و کمبود زمان مورد نیاز برای تربیت افراد متخصص، برگزاری دوره‌های آموزشی و توسعه منابع انسانی، سرعت تولید دانش افزایش یافته است.

* تاثیر دانش بر پیشرفت در فناوری سازمان‌ها

دانش از جمله منابع حیاتی سازمان‌ها به شمار می‌رود و باید به طرز صحیحی آن را مدیریت کنند

به گفته این پژوهش امروزه با گسترش دانش در سازمان‌ها و افزایش سرعت تغییر و پیشرفت در فناوری و کمبود زمان مورد نیاز برای تربیت افراد متخصص، برگزاری دوره‌های آموزشی و توسعه منابع انسانی، سرعت تولید دانش افزایش یافته است.

این پژوهش مطرح می‌کند سازمان‌ها دریافته‌اند که دانش از جمله منابع حیاتی آنها به شمار می‌رود و باید به طرز صحیحی آن را مدیریت کنند. برای این منظور، نیاز است نرم افزاری وجود داشته باشد که مدیران بتوانند مهارت‌ها و تخصص‌های کارکنان را شناسایی کرده و به آنها دسترسی پیدا کنند.

نکته قابل ذکر در این پژوهش این است که نرم افزار سیستم مدیریت دانش باعث ایجاد ارتباطات و تعاملات مجازی در بین اعضای سازمان می‌شود و همچنین پایگاه دانشی برای استفاده مجدد در سازمان‌ها ایجاد می‌کند و باعث اشتراک‌گذاری دانش در بین اعضای سازمان می‌شود.

{$sepehr_key_5078}

به زعم این پژوهش یکی ازمهمترین چالش‌های پیشروی سازمان‌های امروزی توانایی شناسایی، ارزیابی و مقابله با عدم اطمینان و پویایی محی است. هر چه موسسات و سازمان‌ها بتوانند بهتر خود را با چنین شرایطی وفق دهند از عملکرد بیشتری برخوردار خواهند بود. بدیهی است از ابزار‌های حیاتی مدیریت عدم اطمینان و مقابله با تغییرات محیطی، داشتن اطلاعات و دانش کافی است.

* تاثیرعملکرد مدیران بر مدیریت ایده‌ها

نکته قابل ذکر در این پژوهش این است که مدیریت ایده‌ها حلال تمام مشکلات سازمان نیست و عملکرد آن وابسته به عملکرد سایر سیستم‌ها و بخش‌های سازمان است. موفقیت هر سیستم و یا برنامه‌ای که در سازمان اجرا می‌شود به عملکرد سایر برنامه‌های موجود وابسته است.

در تبیین نتایج حاصل از این پژوهش آمده است که سازمان را می‌توان به بدن انسان تشبیه نمود که، چون عضوی بدرد آورد روزگار دگر عضو‌ها را نماند قرار. وقتی مواردی همچون استخدام، انتصابات، نظام پاداش، حقوق و مزایا در سازمان بدرستی عمل نمی‌کند نمی‌توان انتظار داشت که سیستم‌های دیگر از جمله سیستم مدیریت‌اید‌ها در سازمان موفقیت زیادی کسب نماید.

{$sepehr_key_5079}

این پژوهش مطرح می‌کند که مدیریت ایده‌ها سیستمی است که وابستگی بالایی به عملکرد و رفتار مدیران و کارکنان، نظام حقوق و مزایا و پاداش و همچنین فرهنگ سازمان دارد. برای مثال به هر میزان که عملکرد مدیران و قابلیت آنها در اجرای صحیح مسوولیتشان ضعف داشته باشد به همان میزان بر عملکرد مدیریت ایده‌ها تأثیر خواهد گذاشت؛ مدیریت ایده‌ها محدودیت و کارکرد‌های خود را دارد.

پیشنهاد‌هایی که می‌توان براساس نتایج این پژوهش ارائه نمود به شرح زیر است:

  • ایجاد انگیزه در کارکنان از طریق جبران خدمت و پاداش
  • ایجاد زمینه و بستر لازم در خصوص مدیریت ایده پردازی در سازمان
  • توجه به نقطه نظرات کارکنان و استفاده از ایده‌های آنها در سازمان
  • اجرای روش‌های پیشنهادی و نظام پیشنهادات و مدیران داری انعطاف و پذیرای ایده‌ها
  • استفاده از افراد خلاق در پست‌های مدیریتی و عملیاتی نمودن ایده‌ها
  • توسعه فکری کارکنان با برگزاری کلاس‌ها و مهارت‌های ایده پردازی
  • برگزاری جلسات همفکری کارکنان با مدیران سازمان‌ها
  • گزینش افراد همسو با سازمان وتوانمند و خلاق و نوآور
  • آموزش و فرهنگسازی لازم در مقوله‌های ایده پروری و مشارکت در حل مشکلات سازمانی بصورت گسترده در سازمان انجام شود
  • الزام و پشتیبانی مدیران ارشد از اجرای سیستم در سازمان

این پژوهش به کوشش علی‌اکبر پیوسته (استادیار گروه مدیریت مؤسسه آموزش عالی اسوه تبریز) و همکاران ایشان انجام شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر