بدرقه مرحوم «ژاله علو» با صدایش/ پیشنهاد نصب مجسمه مرحوم «علو» مقابل استودیو هشت رادیو
به گزارش خبرگزاری آنا، مراسم بدرقه پیکر ژاله علو، هنرمند پیشکسوت تئاتر، رادیو، تلویزیون و سینما از مقابل تالار وحدت با حضور جمعی از هنرمندان و مسئولان از جمله فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت آغاز شد.
نادره رضایی معاون هنری وزارت ارشاد، اتابک نادری مدیر کل هنرهای نمایشی، ایرج راد، هادی مرزبان، بیوک میرزایی، منوچهر شهسواری دبیر جشنواره فیلم فجر،سید عباس عظیمی مدیر موسسه هنرمندان پیشکسوت، اللهیاری مدیر عامل بنیاد رودکی، از جمله حاضران این مراسم هستند.
بر اساس این گزارش، در این مراسم ابتدا آیاتی از کلام الله مجید قرائت شد و در ادامه صدای ژاله علو و خوشامدگویی او آغازگر رسمی برنامه بود.
علو ایشان از مهر این بانو بر مردم است و از اینکه بُخل در او نبود
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت گفت: شما از هنر ایشان و کردارشان گفتید و من خانم علو را روی صحنه تئاتر و از دریچه تلویزیون دیدهام. من هم از کارهایش مهربانی، نظم، دقت و شفقت را برداشت کردم و جز این نبود. مصداق شعر مولانا بود که «مرگ اگر مرگ است و...» هنرمندی که همه ذوق و قریحه خدواندی خود را در شعر، سینما و گویندگی به کار برد و در همه این امور موفق باشد، چنین هنرمندی از مرگ ترسی ندارد زیرا نقشی از مهر را بر جانها نهاده که هرگز میرا نیست. علو ایشان از مهر این بانو بر مردم است و از اینکه بُخل در او نبود.
مهاجرانی مصرعی از مولانا را تقدیم به علو کرد و سپس درباره توصیه فراهانی تاکید کرد: فرمایش استاد فراهانی به دیده ما، حتما انجام خواهد شد.
ایشان حریمی داشتند که هر کسی را به این حریم نور و معرفت راهی نبود
شهین نجف زاده صداپیشه و بازیگر در این مراسم با اشاره به اینکه همه از رفتن بانوی نور، شعر و شور اقتدار و افتخار غمگینیم، گفت: نوری در وجود ایشان روشن شد و همه از آن نور سرمست شدیم. اما ایشان حریمی داشتند که هر کسی را به این حریم نور و معرفت راهی نبود. دریغ که اسطورهای را از دست دادیم.
وی با بیان اینکه رادیو به خصوص رادیو نمایش، خانه اول ایشان بود تصریح کرد: تا این اواخرهم به میدان ارگ میآمد و با کودک درون خود ما را شاد میکرد.
وی در خاتمه گفت: هنرمندان پیشکسوت زنده را دریابیم و تلاش کنیم هنر والایی را که به ما سپردهاند، از ابتذال حفظ کنیم.
فکر نمیکردم خانم علو با یک جوان تازه کار همکاری کند
ابوالحسن تهامی دوبلوردر این مراسم با بیان اینکه نام «شوکت» بر او گذاشتند چون از آغاز میدانستند چه بزرگی به جهان هنر پای نهاده است، توضیح داد: خداوند بسیار بر او مهر ورزید و عمری با عزت به او عطا کرد و صدای ویژه که در میان هزاران صدا متمایز و زیبا بود. حدود ۱۱ سال از ایشان جوانترم و در دوران نوجوانی ایشان را در تئاتر میدیدیم و صدایشان را در رادیو میشنیدیم.
تهامی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به دوران رونق و شکوه رادیو افزود: با شنیدن صدای رادیو تصور میکردیم چه هنری پشت این صداست.
این گوینده با یادآوری دوران طلایی دوبله ایران ادامه داد: ژاله علو جای ستارگان بزرگ سینمای جهان صحبت میکرد. زمانی که تازه وارد کار گویندگی شدم، تصور نمیکردم ایشان که هنرمندی حرفهای بود، با یک تازه کار همکاری کنند ولی مایه افتخارم هست که این همکاری شکل گرفت و ادامه پیدا کرد.
مسعود فروتن در بخشی از این برنامه با تسلیت به حاضران، گفت: سالها پیش در شهرستان زندگی میکردیم و تنها وسیله سرگرمیمان رادیو بود و صدای ژاله (علو) را از آن میشنیدیم و میخواستیم ببینیم او کیست؟! که در روزنامهها دیدیم او هنرپیشه تئاتر است و گوینده و هنرپیشه سینما. به تهران که آمدم، در راهروهای رادیو میایستادم که به ایشان سلامکنم و افتخارمان بود که جواب مان را بدهد.
وی با اشاره به شکلگیری دوستیاش با علو و یادآوری نظم و انضباط و حساسیتهای او در کار هنریاش یادآور شد: او حتی دوست نداشت کتاب شعرش منتشر شود و میگفت بگذارید برای بعد از مرگم ولی او مرگ ندارد. او همواره رادیو را خیلی دوست میداشت و آن را خانه خود میدانست و لیاقت داشتیم سالها با او هم کلام شویم.
مجسمه مرحوم «علو» را مقابل استودیوی هشت نصب کنید
بهزاد فراهانی از بازیگران کشورمان با بیان اینکه شاگرد دهه ۴۰ ایشان بودم و از او بسیار آموختم، اینگونه روایت کرد که، در آن زمان نمایشهایی را در رادیو تهران پخش میکردیم و کارگردانی اغلب اینها بر عهده خانم علو بود.کسانی که با ایشان کار کردهاند میدانند چه عزیزی را از دست دادهایم. شیوه آموزشی ایشان به گونهای بود که از ذهن بیرون نمیرفت. ایشان تحلیل و اندیشه را به ما آموزش داد. در تمرینات ایشان وقت مطرح نبود بلکه عشقی در جریان بود برای هر چه بهتر شدن کار.
بهزاد فراهانی خطاب به وزیر ارشاد و معاونت هنری گفت: توصیه میکنم حرمت این بانو را با نصب مجسمه ایشان در مقابل استودیوی هشت به ما نشان بدهید. برای حفظ بزرگی باید عاشق مردم باشیم. اگر کشور ما بودجه ساخت تندیس خانم علو را ندارد ما بچه های قدیمی رادیو حاضریم مخارج ساخت آن را بر عهده بگیریم. درود بر ژاله علو که معلم ما بود و درود بر ما که افتخاری بهتر از این نداریم.
پیکر ژاله علو امروز ۵ دی ماه به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) بدرقه میشود تا در قطعه ۸۸ هنرمندان بهشت زهرا (س)، ردیف ۶۴۱ شماره ۳۸ به خاک سپرده شود.
انتهای پیام/