چگونه تغذیه بر خواب تاثیر میگذارد؟
به گزارش خبرگزاری آنا، آیدا نجفی؛ کارشناس تغذیه گفت: قهوه، نوشابههای گازدار، چای پررنگ، شکلات و کاکائو، فلفلهای تند، دسرهای چرب و شیرین، غذاهای تند، مواد غذایی موثر بر کاهش آرامش فرد در خواب شبانه است؛ بنابراین توصیه میشود از مصرف این قبیل غذاها قبل از خواب بپرهیزیم.
وی با بیان اینکه مصرف برخی غذاها مانند فرآوردههای شیر، همچنین ماهی، میوه، سبزیها و بادام، اثرات خوابآور را نشان میدهدف افزود: رژیم غذایی مدیترانهای نیز میتواند محرک ملاتونین (هورمون اصلی مربوط به خواب) و سروتونین (پیشساز شیمیایی ملاتونین) باشد و از این طریق خواب را بهبود ببخشد.
نجفی ادامه داد: تحقیقات نشان میدهد که مواد غذایی مثل شیر، ماهی قزل آلا و سالمون، آب آلبالو و کیوی که در این رژیم به وفور یافت میشود، میتواند در بهبود خواب مفید باشد.
وی گفت: ماهی سالمون و قزل آلا به عنوان ماده غذایی سرشار از امگا سه شناخته میشود که یکی از خواص آن، کمک به تنظیم سروتونین است و به همین علت میتواند در فرایند خواب نقش مهمی داشته باشد.
این کارشناس تغذیه یادآور شد: رژیم غذایی مدیترانهای شامل غلات کامل تازه و مقدار زیادی میوه، سبزی ها، نان و سایر غلات، سیب زمینی، حبوبات، مغزها و آجیل، دانههای گیاهی، روغن زیتون (به عنوان منبع اصلی چربی)، محصولات لبنی، تخم مرغ، ماهی و مرغ است. در این الگوی غذایی مصرف گوشت قرمز محدود است و از مصرف غذاهای فراوری شده نیز پرهیز میشود. همچنین شدت توصیه میشود از مصرف الکل اجتناب شود، زیرا الکل علاوه بر آسیبهای جسمی، باعث مختل شدن خواب نیز میشود.
وی افزود: یک پژوهش نشان داده افرادی که به طور متوسط کمتر از هفت ساعت در شب میخوابند، مقادیر کمتری ویتامین A، B۱، و D و مواد معدنی کلسیم، منیزیم، نیاسین، فسفر و روی مصرف میکنند.
وی گفت: در حال حاضر مشخص نیست که آیا یک رویکرد کلی رژیم غذایی، به جای گنجاندن یا حذف غذاهای خاص، میتواند خواب را بهبود بخشد یا خیر، اما توجه به این نکته ضروری است که افزایش مصرف میوه و سبزی ها، انتخاب غلات کامل (پر فیبر) و ترجیح دادن روغنهای گیاهی با چربی اشباع کم نسبت به سایر روغن ها، با سایر توصیههای غذایی برای سلامتی در جمعیت عمومی همخوانی دارد.
«
انتهای پیام/