کمیته بهرهگیری از هوش مصنوعی در تحقیقات مسکن تشکیل شد
غزال راهب درپاسخ به سوال خبرنگاراقتصادی خبرگزاری آنا مبنی بر اینکه چقدراز ظرفیتهای هوش مصنوعی در بحث تحقیقات حوزه راه و ساخت و ساز بهرهگیری می شود، گفت: استفاده از این فناوری نوین بحث روز است و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نیز از این قافله عقب نمانده و شروع به کار بر روی مزیتها و معایب این ابزار نموده است تا بتواند آن را برای بهره گیری درامور آماده نماید. در همین رابطه کمیته تشکیل شده و چند جلسهای از آن نیز تشکیل شده است. به هر جهت در کمیته مخصوص در حال شناسایی توان خود و همچنین ظرفیتهای بیرونی در حوزه هوش مصنوعی برای ورود به مرحله عملیاتی هستیم.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، ادامه داد: همچنین لازم است که با مطالعه دقیق این ابزار کاربردهای دقیق آن در صنعت راه و ساختمان شناسایی شود. در حوزه هوش مصنوعی در واقع دو موضوع عمده وجود دارد؛ اولین مورد هوشمند سازی است و دومین موضوع استفاده از هوش مصنوعی در تحقیقات؛ در زمینه هوشمند سازی پیشرفتهای قابل توجهی حاصل شده است و در زمینههای راه و همچنین هوشمندسازی ساختمان و شتاب نگاری توانسته ایم از ظرفیتهای هوش مصنوعی استفاده کنیم، اما در حوزه استفاده از هوش مصنوعی برای تحقیقات همچنان در حال شناخت موضوع هستیم.
{$sepehr_key_4319}
دانش بنیانها و دانشگاهها به تحقیقات راه و مسکن وارد میشوند
راهب تصریح کرد: به طور کلی دانش بنیانهایی که به طور تخصصی در حوزه راه و ساختمان فعال باشند، نسبت کمتری از دیگر حوزه دارند و این موضوع اتفاق خوشایندی نیست؛ اما لازم به ذکر است که مرکز تحقیقات ارتباط غیر مستقیم خود را با دانش بنیانهای مربوطه حفظ نموده است. همچنین باید تاکید کرد که بخشی از دانش بنیانیها با صنعت ترکیب شده اند و در بطن شرکتهای صنعتی حضور دارند؛ به همین ارتباط با صنعت گران حوزه به معنای ارتباط با دانش بنیانها نیز هست.
وی ادامه داد: در حوزه صنایع به خصوص صنعت ساخت رکورد بسیار خوبی از ارتباط با دانش بنیانها به خصوص در قالب گواهینامه ها، کمیتههای تحقیقاتی مشترک و همچنین نظریه پردازیها وجود دارد. همچنین در حوزه قیر و آسفالت نیز دانش بنیانها همکاری گستردهای در زمینه پایش کیفیت قیر با مرکز تحقیقات دارند.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اظهار کرد: مرکز در حال انجام تحقیقات و همکاری با دانش بنیانها و مراکز علمی است تا نتایجی را بدست آورد که برای تولید، پایش کیفیت و سهولت حمل قیر مورد بهره برداری قرار گیرد. به هر جهت استفاده از ظرفیتهای توان تخصصی کشور از برنامههای اصلی و جدی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی است؛ به همین جهت به توسعه همکاریها با مراکز رشد، دانش بنیانها و دانشگاهها خواهیم پرداخت.
{$sepehr_key_4320}
ارتقای فعالیت مرکز تحقیقات راه و مسکن در حوزه راهسازی
راهب در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در حوزه راهسازی مرکز تحقیقات راه و مسکن در موضوعات روسازی و تامین وسایل قیر آسفالت چه برنامه هایی دارد، گفت: این مرکز با توجه به اهمیت موضوع در زمینه های پژوهش و تحقیق عمده فعالیتهای خود را انجام میدهد. در همین راستا کنترل کیفیت و استاندارد قیر و آسفالت مورد استفاده در جادههای کشور توسط این مرکز در حال مدیریت است. همچنین کارهای بسیار خوبی در حوزه کنترل کیفیت، پهنه بندی و مدیریت استاندارد قیر انجام شده است.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، ادامه داد: نقشه پهنه بندی قیر متناسب با شرایط اقلیمی و اقتصادی کشور توسط مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بومی سازی شده و هم اکنون برای انجام پروژههای عمرانی مورد بهره برداری قرار میگیرد. شایان ذکر است که در خصوص مسائل ایمنی راه نیز فعالیتهای بسیار خوبی در مرکز تحقیقات در حال انجام است؛ که از جمله مهمترین آنها میتوان به طراحی دستورالعملهای تابلوهای راهنما، طراحی و تدوین دستورالعملهای لوازمات ایمنی برای تقاطعها اشاره کرد.
انتهای پیام/