صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حجت‌الاسلام خسروپناه در نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به آنا:

مصوبه ای بدون نظر کارشناسانه پشت درهای بسته تدوین نمی‌شود/ مصوبه فعلی کنکور تا سه سال پابرجاست 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد: مصوبه ای بدون نظر کارشناسانه پشت درهای بسته تدوین نشده و نمی شود.
کد خبر : 945624

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست خبری با اصحاب رسانه که صبح امروز (سه‌شنبه، ۲۰ آذر ۱۴۰۳) به مناسبت چهلمین سالگرد شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد، اظهار کرد: چهل سال از عمر شورا می گذرد و تا قبل از آن پنج سال ستاد انقلاب فرهنگی بوده است. 

وی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی در راستای سند اسلامی سازی دانشگاه ها قدم برداشت و اولین سند را در این زمینه نوشت و پس از زمان فرهنگ عمومی و آسیب های اجتماعی به شورا واگذار شد و هم اکنون در چهار حوزه فعالیت دارد که با مناسبت سالگرد شورا ۲۰۰ نسیت تخصصی و یه همایش ملی برگزار کردیم. 

حجت الاسلام خسروپناه ادامه داد: فعالیت های رصدی را با عنوان مرکز رصد قوی و اتاق وضعیت را راه اندازی کرده ایم و اولویت ها را با ۹۵ مجموعه بررسی می کنیم.  

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: سندسازی وظیفه دوم است.  ساختار سازی وظیفه سوم شوراست، ستاد نانو، بیوتکنولوژی، هوش مصنوعی و هوافضا بر این اساس شکل گرفته است. 

حجت الاسلام خسروپناه راهبری را وظیفه چهارم شورا دانست و افزود:  دستگاه ها باید وظیفه خود را در اجرای سیاست ها بشناسند. 

وی تاکید کرد: نظارت و ارزیابی و سنجش و اثر سنجی و بازرسی علم و فناوری برای نظارت بر میزان اجرای مصوبات در شورا مهم است و بر این اساس سامانه نظارت و ارزیابی را راه اندازی کرده ایم و امیدوارم به رشد و بلوغ برسد تا در معرض دید و رسانه قرار بگیرد تا کردو مطالبه گری از وظایف اجرایی دستگاه ها داشته باشد. 

وی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره مصوبه کنکوری گفت: مصوبه فعلی کنکور قطعا تا سه سال دیگر اجرا می شود چون فرض بر این است که از دانش آموزان دهم، یازدهم پ دوازدهم آزمون گرفته شده و نباید حق آنها ضایع شود. 

حجت الاسلام خسرو‌پناه ادامه داد: پیمایشی از والدین کنکوری ها، نمایندگان مجلس و سازمان سنجش، آموزش و پرورش و نخبگان دانشگاهی نظرخواهی کرده ایم و میز مستقلی داریم که از مجموع نظرات تاکنون گزاره دومی پیش می آید که بر آن اساس، اصل تاثیر قطعی معدل را همه قبول دارند. اختلاف نظر در زمینه میزان درصد تاثیر معدل در کنکور وجود دارد و باید تاثیر معدل بیشتر درنظر گرفته شود تا نمره کنکور و باید به این سمت حرکت کنیم.

حجت الاسلام خسروپناه گفت: تمام اسناد شورای عالی انقلاب فرهنگی با نظرات کارشناسانه متخصصان و نخبگان  ابلاغ و اجرا می شود؛ بنابراین هیچ مصوبه ای را پشت درهای بسته تدوین نکرده‌ایم. 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا، مبنی بر اینکه برخی از افراد همانند وزیر علوم معتقد هستند؛ سیاست‌گذاری در شورا پشت درهای بسته تدوین می شود، اگر این صحت دارد نگاه‌های این چنینی به عنوان چالش در اجرای سیاست‌گذاری محسوب می شود؟ یا خیر؟ گفت: سیاست ها نباید پشت درهای بسته تدوین شود و صحبت های وزیر علوم کاملا درست است و هیچ یک از مصوبات شورا در گذشته و حال پشت درهای بسته نبوده و در آینده هم پشت درهای بسته نخواهد بود، یعنی در تصویب هر سندی نخبگان را درگیر می کنیم و از نظرات آنها استفاده می کنیم، هم اکنون هیئت های اندیشه ورزی خانواده و زنان را با حضور بانوان فرهیخته در کشور  راه اندازی کرده‌ایم که شورا برگزیدگان آنها را شناسایی و کشف کرد تا از نظرات همگان استفاده می کنیم.

وی ادامه داد: برای مثال سند موسیقی در خانه موسیقی و سند سینما در وزارت خانه مطرح شد و بنده گفتم ابتدا اتحادیه های سینما نظر دهند و سپس در صحن شورا وارد شود؛ بنابراین هیچ گونه مصوباتی با قشر محدودی در شورا برنامه ریزی، اجرا و تدوین نمی شود و همگان نقش دارند و هر سندی پس از ابلاغ رئیس جمهوری جهت اطلاع رسانی روی سایت شورا اطلاع رسانی می شود و هم اکنون بستر برای نظر  متخصصان  فراهم شده است. 

تعیین تکلیف ۱۶ روسای جدید دانشگاه های علوم پزشکی در کمیته تایید صلاحیت 

وی درباره تشکیل جلسه کمیته تایید صلاحیت روسای دانشگاه‌های کشور گفت: در دولت جدید هیچ جلسه ای برگزار نشده و وزیر علوم هنوز اسامی سرپرست های جدید را اعلام نکرده است، اما وزیر بهداشت ۱۶ سرپرست جدید را اعلام کرده که اولین جلسه مربوط به آن هفته آینده برگزار خواهد شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره تغییر مصوبه سازمان ملی سنجش تاکید کرد: تغییر ساختار و ماهوی در سازمان سنجش اتفاق نیفتاد، بلکه اعلام شد وظیفه سازمان سنجش نظارت و ارزیابی داوطلبان ورود به دانشگاه است و لازم است ارزیابی تضمین کیفیت صورت بگیرد و پیشنهاد شد از وزارت علوم خارج شود  و زیر مجموعه ریاست جمهوری قرار بگیرد که بر اساس ارزیایی از ۳۰ نفر اعضای شورا ۱۶ نفر رای مخالف دادند، این مصوبه چند ماه روی میز شهید رئیسی رئیس جمهور دولت سیزدهم بود و ایشان امضا نمی کردند و پس از ارزیابی مجدد امضا شد و دکتر پزشکیان رئیس جمهور در دولت چهاردهم بدون اطلاع از نظر شهیدرئیسی از آیت مصوبه رضایت نداشتند. 

حجت الاسلام خسروپناه گفت: در مصوبه جدید بنابر این شد که سازمان سنجش زیر نظر وزارت علوم سنجش شود و در آینده نزدیک جدایی سنجش و پذیرش دهد و پیشنهاد اعضای کمیته را غیر از وزارت علوم بدهد. اساسنامه ای برای سازمان سنجش تا قبل از  سازمان ملی سنجش وجود نداشت. اختلاف نظر ساختار است نه محتوی چون قصد ایده از دولت شهید رئیسی مطرح شده؛ چرا که باید برای دانش آموختگان شناسنامه جامع داشته باشیم و طبق نظر شورا سنجش و پذیرش جدا شود.

اعمال تصمیمات سازمان سنجش در وزارت علوم 

وی افزود: در دولت سیزدهم تغییرات داشته ایم؛ چرا که مسائل سنجش متنوع هستند و باید حل شوند. سازمان سنجش خودش تصمیم بگیرد ‌و به هر نتیجه ای رسید اعلام کند. 

حجت الاسلام خسروپناه بیان کرد: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی ۲۰ درصد افزایش ظرفیت بوده است، اما سازمان سنجش بر اساس قانون این مصوبه را به ۲۷ درصد رساند، تلاشمان این است که مصوبات سازمان سنجش تا حد ممکن در شورا نباشد، بلکه در وزارت علوم صورت بگیرد.

تعارضی میان شیوه نامه انضباطی دانشجویان با اسناد بالادستی نباید وجود داشته باشد

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره شیوه نامه انضباطی دانشجویان گفت: تصویب ضوابط دانشجویی بر عهده وزارتین است. وزارت خانه های علوم و بهداشت بدانند که ضوابط نباید تعارضی با مصوبات شورا و اسناد بالادستی داشته باشد که هر دو وزیر تا این مرحله موافق هستند. نکته دوم این است که اگر تعارضی یافتیم چه کنیم؟ در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده تا پس از اینکه دبیرخانه کشف تعارض کرد دبیر شورا با وزیر مربوطه جلساتی برگزار کند و اگر اصلاح شد که کاری نداریم، در غیر اینصورت در صحن شورا برای تصمیم گیری رای گیری خواهد شد. هم اکنون شورا معتقد به وجود تعارض هایی است. اما، هنوز آیین نامه به شورا ارسال نشده تا تصمیم گیری کنیم و باید بدانیم گفت‌وگو فناوری معجزه آساست.  

 خانه گفت‌وگوی آزاد در آستانه برگزاری 

حجت الاسلام خسروپناه اضافه کرد: تمام زمینه ها برای برگزاری خانه گفت‌وگوی آزاد فراهم شده و رحیم پور ازغدی ریاست آن را بر عهده دارند و با سران سه قوه برای حمایت جلساتی برگزار کرده اند. خانه گفت‌وگوی آزاد به راه حل برای بررسی نظرات موافق و مخالف مسائل موجود در جامعه می پردازد‌.

لزوم درگیری نقطه نظرات نخبگان برای جلوگیری از برخوردهای سلیقه ای مصوبات فرهنگی 

وی با اشاره به نظر عده ای برای برخوردهای سلیقه ای با برخی مصوبات فرهنگی مانند سند موسیقی گفت: کار کارشناسی مفصلی برای قاچاق اسباب بازی و تولید زیرزمینی اسباب بازی انجام شده است. مسئله فرهنگ پیچیده است، به همین علت  باید نخبگان بیشتری را درگیر کنیم، هر چه عقل جمعی بیشتر شود نقطه نظرات کاهش می یابد. 

حجت الاسلام خسروپناه اضافه کرد: برخی اوقات مسئله امنیتی پیش می آید مثل تجمع خاص یا کنسرت و ... که شورای امنیت شهر و استان با پیش بینی  آسیب به امنیت عمومی تصمیم بر تعطیلی کنسرت بگیرد که این اصل بر اساس نظر قانون است. مجریان قانون یعنی استانداران، فرمانداران و امام جمعه باید محکم قانون درست را اجرا کنند و اگر ایراد دارد آن را گوشزد کنند‌، ترویج فرهنگ قانون پذیری در تمام اصول مهم ترین معیار قانون است.

راه اندازی سامانه هوشمند آمایش آموزش عالی 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره آمایش آموزش عالی گفت: آمایش آموزش عالی تاکید شورا بود و وزارت علوم در دولت سیزدهم شروع خوبی داشت و دانشگاه‌های متفاوت در این زمینه سند نوشته اند و امیدواریم بتوانیم سامانه هوشمندی را برای سرعت به کار و خروج از سبک سنتی راه اندازی کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر