صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۵ - ۱۱ آذر ۱۴۰۳

موتور خلّاقیت در جامعه نخبگانی روشن نیست/ لزوم فرآوری زعفران در کوهستان‌های گالیکش و مینودشت

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد گنبدکاووس، پردیس، مینودشت و مرکز گالیکش با تأکید بر اینکه موتور خلّاقیت در جامعه نخبگانی روشن نیست بر لزوم فرآوری زعفران در کوهستان‌های گالیکش و مینودشت تأکید کرد.
کد خبر : 943843

به گزارش خبرنگار آنا، سیدرضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به همراه علی‌اصغر طهماسبی استاندار گلستان به شهرستان مینودشت سفر کرد.

صالحی امیری در تداوم سفر‌های خود با حضور در مینودشت در نخستین همایش ملی ظرفیت‌های «کارآفرینی، اشتغال، توسعه پایدار» که در پردیس مینودشت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گنبدکاووس برگزار شد شرکت کرد.

این همایش به مدت دو روز به همراه برنامه‌های متنوع، ارائه مقالات و بازارچه صنایع‌دستی برگزار شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد گنبدکاووس، پردیس، مینودشت و مرکز گالیکش در همایش ملی ظرفیت‌های «کارآفرینی، اشتغال، توسعه پایدار» اظهار کرد: نماینده مردم مینودشت، کلاله، گالیکش و مراوه‌تپه در مجلس شورای اسلامی در کنار تمامی مشغله‌ها از بهترین مدل حکمرانی برای حل مسئله یعنی بهره‌وری از خرد جمعی، ابزار علم، دانش، تجربه و نظرات اندیشمندان برای شناسایی نقاط قوت، ضعف، فرصت‌ها و ظرفیت‌ها و چالش‌های منطقه و به کار بردن آن در تصمیم گیری‌ها استفاده می‌کند و در این روش، نگاه‌ها از پایین به بالا است نه نگاه بخشنامه‌ای از بالا به پایین.

علیرضا گرایلی عنوان کرد: امیدواریم برگزاری این همایش که با قدوم وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و استاندار مزین شده برای استان گلستان و شهر‌های کمتر توسعه یافته شرق استان پرخیر و برکت باشد.

وی متذکر شد: در این همایش دو روزه علاوه بر سخنرانی‌های کلیدی، بیش از ۵۴ مقاله علمی پذیرش شده و استادان ضمن ارائه مقاله در پنل‌های تخصصی به بحث و گفت‌وگو می‌پردازند و همچنین در محوطه دانشگاه بیش از ۳۵ غرفه برای عرضه محصولات و تولیدات کارآفرینان و توانمندی آنها راه‌اندازی شده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد گنبدکاووس، پردیس، مینودشت و مرکز گالیکش با اشاره به مشارکت دانشگاه آزاد اسلامی در مباحث کشور گفت: براساس سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی و راهبرد‌های کلان آن که سال ۱۴۰۰ به همه واحد‌ها ابلاغ شده، دانشگاه در کنار وظایف اصلی خود یعنی آموزش و پژوهش برای رسیدن به نسل‌های بالاتر یعنی کارآفرینی، مهارت‌محوری، مسئله‌گرایی، فناوری و مأموریت‌گرایی واحد‌های دانشگاهی موظفند در جریان دانش و پیشرفت ملی و بین‌المللی کشور اثرگذار باشند و با خلق نوآوری و مهارت در کشور نقش‌آفرینی کنند.

گرایلی بیان کرد: همایش ملی ظرفیت‌های «کارآفرینی، اشتغال، توسعه پایدار» در کنار چندین همایش ملی برگزار شده که نتایج خوبی ازجمله ثبت جهانی شخصیت عنصر المعالی کیکاووس بن وشمگیر و آموزش مباحث انرژی و آشنایی مردم و نخبگان با گردشگری سلامت شد، درراستای کمک به رفع مشکلات مردم و کارگزاران نظام اسلامی برای شناسایی فرصت‌ها، ظرفیت‌ها و چالش‌های اقتصادی و پیوند بین علم و دانش و صنعت برگزار شده که امیدواریم از نتایج این نشست بهره کافی برده شود.

وی با بیان ظرفیت نیروی انسانی گفت: در سال‌های گذشته باور بر این بود که سرمایه‌های مادی عامل پیشرفت یک کشور محسوب می‌شوند، اما در عصر جدید ثابت شده آنچه که سبب پیشرفت و توسعه پایدار کشور‌ها می‌شود وجود سرمایه‌های انسانی متخصص، دلسوز، سختکوش، مهارت‌دیده و مدیریت قوی اداری در پیوند بین این سرمایه‌ها به یکدیگر است و در برخی از این کشور‌ها این عامل تا ۸۰ درصد نقش داشته است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد گنبدکاووس، پردیس، مینودشت و مرکز گالیکش تشریح کرد: مردم و صاحبان سرمایه‌های مادی و معنوی و علمی را باید به میدان آورد که متأسفانه این سرمایه‌ها و استعداد‌ها به‌دلیل عدم آگاهی از فرصت‌ها یا قوانین سخت و دست و پا گیر اداری به میدان نمی‌آیند؛ بنابراین پیشنهاد می‌کنیم به جای آنکه منتظر باشیم آنها دنبال مسئولان بیایند، مسئولان دنبال آنان باشند و مسئولان در قبال معرفی بسته‌های اقتصادی آمایش سرزمینی دنبال استعداد‌ها بروند و آنان را برای سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف توجیه و ترغیب کنند و راه را برای حضور این استعداد‌ها هموار سازند.

گرایلی با تأکید بر توجه به خلّاقیت و نوآوری گفت: دنیای امروز دنیای متفاوتی است، چراکه سرعت تحولات فراتر از تصورات است و داشتن صرف سرمایه و استعداد و نیروی انسانی متخصص برای رشد و تعالی کافی نیست، عصر امروز عصر خلّاقیت و نوآوری است و شرکت‌های بزرگی به‌دلیل نداشتن نوآوری ورشکسته شدند و شرکت‌های کوچکی به‌دلیل داشتن نوآوری و خلّاقیت تبدیل به غول‌های بزرگ اقتصادی شدند، شرکت‌هایی مانند نوکیا که زمانی برند نخست بازار بودن به‌دلیل کم‌اهمیتی به مسئله نوآوری گوی سبقت را به رقبا دادند و از گردونه رقابت‌ها خارج شدند.

وی تشریح کرد: امروز فروشگاه‌های اینترنتی همچون دیجی کالا و تاکسی‌های اینترنتی همچون اسنپ و تپسی با خلّاقیت و نوآوری توانسته‌اند روش جدیدی را برای غلبه بر رقبا به‌کار ببرند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد گنبدکاووس، پردیس، مینودشت و مرکز گالیکش تأکید کرد: در منطقه ما ظرفیت‌های بزرگی وجود دارد که به‌دلیل نداشتن خلّاقیت و نوآوری با وجود داشتن پیشینه‌ای دیرین از جایگاه خوب اقتصادی برخوردار نیستند! بهترین و اصیل‌ترین نژاد اسب ترکمن و بزرگ‌ترین میدان اسبدوانی کشور را داریم، اما به‌دلیل نداشتن خلّاقیت و نوآوری هیچ‌گونه صنعت گردشگری اسب و خدمات جنبی آن از جمله کلینیک تخصصی و پانسیون اسب را نداریم.

گرایلی عنوان کرد: پیشه تولید کرم ابریشم و پارچه سنتی ابریشم از قدیم در شهرستان مینودشت وجود داشته و با وجود بهترین ظرفیت‌های لازم ازجمله طبیعت خوب امروز هیچ‌گونه صنعتی در تولید پارچه ابریشم مشاهده نمی‌شود. 

وی در ادامه توضیح داد: تولید زعفران می‌تواند در کوهستان‌های گالیکش و مینودشت بهترین فرصت‌ها را برای صادرات و معرفی برند آن داشته باشد، اما هیچ مرکزی برای فرآوری این محصول مشاهده نمی‌شود و بزرگ‌ترین مرکز فروش دام کشور در گنبدکاووس وجود دارد، اما هیچ‌گونه صنعت چرمسازی مشاهده نمی‌شود و بهترین مکان‌های گردشگری و طبیعت‌گردی و زیارتی وجود دارد، اما به‌دلیل نداشتن زیرساخت‌ها اکثر مسافران به‌صورت عبوری بوده و اقامتی نیستند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد گنبدکاووس، پردیس، مینودشت و مرکز گالیکش مطرح کرد: پیشنهاد این است که سراغ نخبگان برویم و فضای مناسبی برای پرورش ایده‌ها و تبدیل آن به محصولات نوآور ایجاد و با تولید محصولات سرمایه‌گذاران را برای سرمایه‌گذاری جذب کنیم.

گرایلی گفت: باید موتور خلّاقیت در جامعه نخبگانی روشن شود؛ درغیراینصورت روش‌های سنتی در کسب و کار پاسخگوی رقابت‌های تنگاتنگ روز دنیا نخواهد بود و این خلّاقیت است که به رشد اقتصادی و بهره‌وری کشور منتهی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: دولت برای برون‌رفت از همه مشکلات باید مردم و بخش خصوصی را تقویت کند و اگر مردم مشارکت کنند بسیاری از مشکلات برطرف می‌شود، اما باید اذعان کنیم که اوضاع بخش خصوصی خوب نیست و موانع زیادی وجود دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر