صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا تشریح شد؛

دلیل برگشت کالا‌های صادراتی به کشور چیست؟/ تخریب بازار خرما و پسته برای دریافت ارز!

نائب رئیس اول کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران گفت: متاسفانه انگیزه شرکت‌های حوزه خودرو، موبایل و... به بخش صادرات پسته، نیاز به ارز وارداتی است، که ارز قابل توجه‌ای بدست می آوردند که با این ارز، واردات غیر ضروری را انجام می دهند.
کد خبر : 941304

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، برگشت کالا‌های صادراتی از مقاصد مختلف به کشور نسبت به گذشته بیشترشده است که این موضوع باعث مشکلات متعددی از جمله کاهش جایگاه کالا‌های ایرانی در سطح بازار‌های بین الملل، بی اعتمادی کشور‌های جهان به محصولات ایرانی و کاهش قیمت جهانی محصول ایرانی خصوصا پسته، خرما و علوفه در این بازار‌ها شده است. 

بتازگی محمدمهدی برومندی معاون باغبانی وزارت جهادکشاورزی از برگشت ۱۶ محموله از ۲۲۶ محموله پسته صادر شده به اتحادیه اروپا خبرداد. ۷ هزار و ۵۰۰ تن از پسته کشور به اتحادیه اروپا صادر می‌شود که در مجموع ۵ درصد از کل میزان صادرات پسته ایران است.

به گفته این مسئول؛ اخطار‌های مربوط به پسته صادراتی ایران به دلیل اختلاف نظر فنی بهداشتی دو طرف اعلام شده و برای رفع این اختلاف، نظرات خود را از طریق سفیر ایران در بروکسل به اروپا اعلام کرده‌ایم و انتظار می‌رود موارد اختلافی ظرف روز‌های آتی مرتفع شود.

سیدمحمدرضا ترابی موسوی نائب رئیس اول کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با آنا در رابطه با دلایل برگشت پسته‌ها از اتحادیه اروپا گفت: با برسی‌های انجام شده متوجه شده اند که بیشتر پسته‌های برگشتی برای شرکت‌های نوپایست که جدیدا وارد حوزه صادرات پسته شده اند.

{$sepehr_key_3714}

موسوی ادامه داد: شرکت‌های نوپایی که در حال حاضر در حوزه صادرات پسته فعالیت می کنند، تخصص اصلیشان واردات خودرو و موبایل بوده است و هیچ تخصص و تجربه‌ای در خصوص صادرات محصولات کشاورزی خصوصا پسته را نداشته اند و به طبع برگشت پسته برای آن‌ها حائزه اهمیت نیست.

بدست آوردن ارز به چه بهایی! 

موسوی اظهار کرد: متاسفانه انگیزه شرکت‌های حوزه واردات خودرو، موبایل و... به بخش صادرات پسته، بحث نیاز به ارز وارداتی و کوتاژ‌های صادراتی است چرا که با صادرات پسته ارز قابل توجه‌ای بدست می آوردند که با این ارز، واردات سایر کالاها و محصولات غیر ضروری کنند.

این فعال بخش خصوصی علاوه بر حضور شرکت‌های نوپا در بازار‌های اروپا، گفت: این شرکت‌ها پسته ایرانی را حتی در بازار‌های هند و چین با قیمت پایین‌تر از صادر کنند اصلی به فروش می رسانند چرا که برای این شرکت‌ها کوتاژ‌های صادراتی مهم‌تر از درآمدزایی است.

خرابی بازار بدست بعضی از شرکت‌های نوپا در صادرات پسته

نائب رئیس اول کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: بازار نامناسبی که توسط شرکت‌های نامربوط به صادرات پسته ایجاد شده، باعث می شود صادر کننده اصلی در این بازار‌ها ضرر کنند چرا که باید درامدی از این صادرات بدست آورد و بازار رقابت را نیز از دست می دهد.

{$sepehr_key_3715}

موسوی با اشاره به حضور شرکت‌های نوپا در صادرات خرما گفت: این شرکت‌ها در حوزه صادرات خرما نیز حضور دارند و خرما‌های بی کیفیت را به بازار‌های خارجی صادر و بازار را برای صادر کننده اصلی سخت‌تر می کنند، با توجه به نوع صادرات پسته‌ها، در آینده نزدیک نیز در بخش صادرات خرما هم به مشکلات اساسی‌  برخورد خواهند کرد.

برگشت پسته و فرصت دوباره

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان بیان کرد:‌ با ریجکت پسته‌ها از سوی اتحادیه اروپا به طور میانگین ۱۰ درصد از قیمت جهانی پسته را از دست داده اند.

موسوی با اشاره به ۶ ماه فرصتی که اتحادیه اروپا در رابطه با کیفیت پسته به ایران داده است گفت: در این فرصت باید درصد پسته برگشتی را کاهش داد و به اتحادیه اروپا ثابت کرد که نظارت و دقت لازم بر صادرات پسته انجام شده چرا که اگر ثابت نشود که بعد از فرصت ۶ ماهه، بخش صادرات پسته نیز تحریم می شود.

یک شرکت، ۴ کانتینر برگشتی

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان اظهار کرد: در آخرین آمار پسته‌های برگشتی، ۴ کانتینراز یک شرکت واحد که در گذشته موبایل واردات می کرده و تا به امروز در بخش صادرات پسته فعالیتی نداشته، برگشت خورده است.

۲۶ برگشتی در لیست پسته ایران

موسوی در اشاره به اقداماتی که در زمینه برگشت پسته‌ها انجام شده گفت: در مذاکراتی که با اتحادیه اروپا برقرار شد گفته شده که ۲۶ ریجکتی پسته اتفاق افتاده است که از ۲۶ ریجکتی حدود ۱۳ درصد آن به نام ایران ثبت شده بود که کارشناسان ایرانی با استناد به مدارک توانسته اند سازمان اتحادیه اروپا را توجیح کنند، که ۶ برگشتی پسته صادر شده از کشور‌های دوبی، ترکیه و عمارات بوده است.

{$sepehr_key_3716}

وی ادامه داد: ۴ برگشتی دیگر در فروشگاه‌های کشور المان دیده شد بود که باز هم به نام ایران ثبت شده که با تلاش کارشناسان ثابت شد که فقط ۵۰۰ کیلو پسته در این فروشگاه ریجکتی شده نه یک کانتینر! که ثبت این رقم اشتباه از لیست پسته برگشتی ایران کسر شد.

تلاش برای کاهش برگشتی نتیجه داد 

موسوی افزود: از ۲۶ ریجکتی که به نام ایران ثبت شده بود ۱۰ برگشتی را حذف کرده و ۱۶ ریجکتی باقی مانده که باعث شد پسته برگشتی، زیر ۱۰ درصد برای ایران ثبت شود و این مذاکره نتیجه خوبی برجا گذاشت.

نظارت وزارت جهاد و بهداشت بر مسیر ارسال پسته

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان بیان کرد: به ندرت در صادرات، ریجکت اتفاق می افتد چرا که امکان دارد محصول در مسیر ارسال، آلوده و یا یک پسته آلوده باعث نتیجه منفی ازمایش سلامت محصول شود، خوشبختانه وزارت جهاد، بهداشت و اتاق بازرگانی بر صادرات خشکبار نظارت و سختگیری بیشتری در حوزه نمونه برداری‌ها،آنالیز‌ها می کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر