صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۱ - ۰۱ آذر ۱۴۰۳
در آنا بخوانید؛

واقعیت‌های پشت پرده کسب و کار اینترنتی/از پول زیاد تا فرسودگی شغلی

هروقت حرف از فرسودگی شغلی می‌شود، شغل کارگری یا کارمندی در ذهن شکل می‌گیرد؛ با وجود این که این دو شغل فرسودگی زیادی دارند؛ اما مشاغل دیگری نیز وجود دارند که در ظاهر راحت؛ اما در طولانی مدت موجب افسردگی، بی انگیزگی و ناامیدی در فرد می‌شوند.
کد خبر : 941130

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا؛ فرسودگی شغلی می‌تواند نتایج جسمی و روحی زیان‌باری به همراه داشته باشد. به عبارت دیگر اگر فردی در محیط کار احساس افسردگی یا بی‌انگیزگی دارد یا فکر می‌کند به یک فرد ناکارآمد تبدیل شده است می‌توان گفت؛ دچار فرسودگی شغلی شده است.

با بیان کلمه فرسودگی شغلی اکثر مردم به یاد شغل کارگری یا کارمندی میفتند. با وجود این که این دو شغل فرسودگی زیادی دارند؛ اما مشاغل دیگری نیز هستند که در ظاهر راحت؛ اما در طولانی مدت موجب افسردگی، بی انگیزگی و ناامیدی در فرد می‌شوند. کسب و کار‌ آنلاین یکی از همین شغل‌هااست که به ظاهر بسیار راحت، سودساز و متنوع است؛ اما همین شغل نیز می‌تواند از یک فرد شاد وباانگیزه انسانی ساکت و گوشه‌گیر بسازد.

در کسب و کار‌های آنلاین سروکار فروشندگان با افراد مجازی است؛ بنابراین سختی کار دو چندان است، زیرا دیگر ساعت و زمان مشخصی برای ثبت سفارش خریداران وجود ندارد و صاحبان کسب و کار‌های آنلاین، همیشه باید در دسترس باشند تا مشتری خود را از دست ندهند. همین موضوع می‌تواند خستگی بیش‌از حدی در فروشندگان ایجاد کند.

به گفته کارشناسان به دلیل 24 ساعته بودن این مشاغل، فروشندگان و صاحبان کسب و کار‌ها همیشه گوشی به دست در انتظار مشتری هستند. همین موضوع در طولانی مدت ممکن است موجب خستگی، افسردگی، اضطراب و استرس در آنها شود.

نگرانی‌های ناشی از مورد پسند بودن، تعداد دنبال کننده، تعداد لایک، تعداد بازدید و تنوع در نوع تبلیغات همگی از عواملی هستند که می‌توانند سلامت روان  فروشندگان آنلاین را تحت تاثیر قرار دهند؛ زیرا اگر تعداد دنبال کننده‌ها کم باشد تبلیغ محصول آن‌ها به تعداد کمی از افراد نمایش داده می‌شود و ممکن است مشتری کمتری داشته باشند؛ بنابراین هرچه فعالیت آنها جذاب‌تر باشد مشتری بیشتری خواهند داشت. تجمع همه این نگرانی‌ها در یک فرد می‌تواند موجب آشفتگی خاطر و فرسودگی شغلی شود.

دلایل مختلفی وجود دارد که می‌تواند صاحبان مشاغل آنلاین را دچار فرسودگی شغلی کند بنابراین مراجعه به یک تراپیست می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. زینب حاج کاظمی روانشناس و استاد دانشگاه ازاد در گفت و گو با خبرنگار آنا در رابطه با این موضوع اظهار کرد: استرس در کسب وکارهای اینترنتی نسبت به سایر شغل‌ها کمی بیشتر است. 

وی ادامه داد: اینترنت یکی از عوامل مهم در ایجاد استرس برای صاحبان کسب و کار اینترنتی است. اگر زمانی اینترنت قطع شود ممکن است مشتری خود را از دست دهند. همچنین ممکن است در هنگام پرداخت هزینه کالا به یکباره اینترنت قطع شود که در این صورت هم مشکلات زیادی هم برای فروشنده وهم برای خریدار ایجاد می‌شود. نکات گفته شده تنها یکی از مشکلات استرس‌زا در کسب و کار‌های اینترنتی است. 

وی ادامه داد: بسته‌بندی به موقع و تحویل کالا به مشتری، پروسه زمان‌بری است که می‌تواند موجب نگرانی و استرس فروشنده باشد. پاسخگویی مدام به مشتری در راستای جلب اطمینان او ممکن است خشم، افسردگی، اضطراب را در صاحبان کسب و کار انلاین ایجاد کند. 

این روانشناس مطرح کرد: برخی از مشغال اینترنتی در منزل فعالیت می‌کنند. تلفیق کار منزل با کسب و کار اینترنتی ممکن است محیط منزل را کمی تنش‌زا کند. از سوی دیگر انتظارات فراوانی از کسب و کارهای اینترنتی وجود دارد که در طولانی مدت موجب افزایش استرس و کم شدن آستانه تحمل در این افراد می‌شود.

انتظارا فراوانی که در کسب و کارهای اینترنتی وجود دارد در طولانی مدت موجب افزایش استرس و کم شدن آستانه تحمل در صاحبان کسب و کارهای آنلاین باشد

وی با اشاره به کلا‌ه‌برداری‌های زیادی که در این فضا وجود دارد، گفت: صاحبان کسب و کارهای آنلاین باید حواسشان به تقلبی نبودن فیش‌های واریزی باشد. این درحالی است که برخی فروشندگان پس از ارسال محصول متوجه می‌شوند فیش ارسالی تقلبی بوده و هیچ پولی به حساب آنها واریز نشده است. این موضوع می‌تواند علاوه بر ضرر مالی احساس سرخوردگی و شکست را در فرد ایجاد کند. گاهی افراد گمان می‌کنند به اندازه کافی زرنگ و باهوش نبوده‌اند که متوجه تقلبی بودن فیش نشده‌اند درحالی که این تصورات اصلا درست نیست. 

حاج کاظمی مطرح کرد: رقابتی که بین فروشندگان اینترنتی وجود دارد، تنش و درگیری ذهنی برای آنها ایجاد می‌کند. نیازهای جامعه بسیار متفاوت است و گاهی ممکن است محصولی با توجه به نیاز جامعه در صفحه کسب و کار به تبلیغ گذاشته شود؛ اما هیچ مشتری نداشته باشد. همه این موارد ممکن است صاحب کسب و کار را با مشکلات روانی مواجه کند گاهی حتی افراد با دیده نشدن دچار خشم کنترل نشده‌ای می‌شوند.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: با توجه به موارد گفته شده فرسودگی شغلی در کسب و کارهای اینترنتی به مراتب بیشتر از سایر شغل‌ها است. هیجانات منفی به دلیل داشتن استرس دیده شدن، فروش به موقع کالا، ضرر نکردن و .... می‌تواند از یک فرد سالم، انسانی مضطرب همراه با خشم و افسردگی بسازد.

انتهای پیام/

ارسال نظر