صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۷ - ۰۱ آبان ۱۴۰۳
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان کرد؛

خطر ابتلا به پوکی استخوان با نوشیدن نوشابه گازدار

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تاکید بر مصرف کلسیم و ویتامین D در رژیم غذایی روزانه، مصرف بی رویه نمک و نوشابه گازدار را زمینه ساز پوکی استخوان عنوان کرد.
کد خبر : 937152

به گزارش خبرگزاری آنا، احمد اسماعیل زاده با اشاره به پویش ملی پیشگیری از پوکی استخوان، بر حفظ تراکم استخوانها در طول زندگی تاکید کرد و افزود: برای کمک به قوی نگه داشتن استخوان‌ها و کاهش سرعت کاهش تراکم استخوان، باید ورزش منظم انجام دهید. فعالیت بدنی و ورزش به قوی و سالم ماندن استخوان ها در طول زندگی کمک می‌کند.

وی بر حفظ وزن استاندارد تاکید و عنوان کرد: کمبود وزن و لاغری مفرط، ممکن است خطر پوکی استخوان را افزایش دهد. برای مثال، پوکی استخوان در افراد مبتلا به بی اشتهایی عصبی شایع‌تر است.

نقش موثر مواد غذایی حاوی منیزیم در استحکام استخوان‌ها

اسماعیل‌زاده با بیان اینکه یک رژیم غذایی سالم با کلسیم و ویتامین D کافی در طول زندگی برای سلامت استخوان مهم است، بر پرهیز از استعمال دخانیات و دوری از مصرف الکل تاکید کرد و در ادامه گفت: روزانه ۲ تا ۴ سهم از گروه شیر و مواد لبنی که تامین کننده بخش عمده کلسیم موردنیاز روزانه است، مصرف کنید.

وی ادامه داد: هر سهم از این گروه برابر با یک لیوان شیر یا ماست و یا ۴۵ تا ۶۰ گرم پنیر کم نمک و یا سه چهارم لیوان کشک با غلطت متوسط است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: سایر منابع غذایی کلسیم مانند حبوبات، مغزهایی مانند بادام و کنجد و سبزی های برگی، مانند انواع کلم را نیز در برنامه غذایی خود بگنجانید.

وی با بیان اینکه ماهی کیلکا و ساردین نیز از منابع خوب کلسیم محسوب می‌شوند، تصریح کرد: مصرف مواد غذایی حاوی منیزیم که در استحکام استخوان‌ها نقش مهمی دارند، مانند بادام زمینی فندق، گردو، نخود، عدس، گوشت بدون چربی، سبزیهای سبز و انواع ماهی را فراموش نکنید.

اسماعیل‌زاده از مصرف زیاد فسفر (موجود در غذاهای فرایند شده حاوی مواد نگهدارنده، مانند سوسیس و کالباس و نوشیدنی های کولادار ) پرهیزکنید؛ بخصوص نوشابه‌های گازدار بدلیل میزان فسفات بالا جذب کلسیم غذا را مختل کرده و زمینه را برای پوکی استخوان فراهم می کند.

وی گفت: برای جذب کلسیم باید ویتامین D (حدود ۴۰۰ واحد بین المللی در روز) را از نور مستقیم خورشید و منابع غذایی آن (زرده تخم مرغ، جگر، ماهی) بدست آورید. مدت زمان استفاده از نور خورشید حدود ۱۰ دقیقه در روز و حداقل دو تا سه بار در هفته است و کافیست که صورت و دست‌ها و بازوها در معرض نور مستقیم آفتاب قرار گیرد، در غیر این صورت روزانه یک مکمل ویتامین D هزار واحدی یا ماهانه یک مکمل ۵۰ هزار واحدی ویتامین دی مصرف کنید.

کاهش مصرف نمک برای کاهش خطر پوکی استخوان

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه نمک زیاد، کلسیم را از استخوان‌ها جدا می‌کند و باعث دفع آن از طریق ادرار می‌شود، یادآور شد: دفع کلسیم، باعث نازک شدن و پوکی استخوان می‌شود. برای کاهش خطر پوکی استخوان، مصرف نمک باید کاهش ‌یابد.

وی در پایان تاکید کرد: بنابراین برای سلامت استخوانهای خود، حتما روزانه مصرف شیر یا ماست یا کشک را فراموش نکنید.

انتهای پیام/

ارسال نظر