صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۱ - ۰۱ آبان ۱۴۰۳

نگرانی چین و اروپا از پیروزی ترامپ

اصرار ترامپ بر رویکرد حمایت‌گرایانه اقتصادی و تقابل وی با اصول تجارت آزاد در نظام بین‌الملل، موضوعی است که بیش از همه موجب نگرانی چین و اروپا در چشم‌انداز انتخاباتی آمریکا می‌شود.
کد خبر : 937007

به گزارش خبرگزاری آنا، یکی از آثار و تبعات پیروزی احتمالی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو، وضع مجدد تعرفه‌های گمرکی سنگین بر کالا‌های خارجی است. اروپاییان و چین شدیداً نسبت به این موضوع نگران به نظر می‌رسند. هرچند، «جو بایدن» رئیس‌جمهور کنونی آمریکا نیز به‌صورت موردی (ازجمله در قبال خودرو‌های برقی ساخت چین) تعرفه‌هایی را جهت حمایت از شرکت‌های داخلی خودروسازی در کشورش وضع کرده است، اما این رویکرد «موردی» را باید در تعارض با رویکرد «مستمر و کلان» ترامپ مورد ارزیابی و تحلیل قرار داد.

اصرار ترامپ بر رویکرد حمایت‌گرایانه اقتصادی و تقابل وی با اصول تجارت آزاد در نظام بین‌الملل، موضوعی نیست که بر هیچ‌کس پوشیده باشد. ترامپ مجدداً اتحادیه اروپا و چین را نسبت به اقدامات محدودکننده و تنبیهی در حوزه تجاری و اقتصادی تهدید کرده است. این تهدید در دوران مبارزات انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ میلادی نیز پررنگ بود و پس از ورود ترامپ به کاخ سفید نیز پررنگ‌تر شد.

عملیاتی شدن اقدامات محدودکننده تجاری ترامپ علیه اروپای واحد، طرفین را درگیر یک منازعه اقتصادی و سیاسی تمام‌عیار خواهد کرد؛ موضوعی که تحلیلگران مسائل اقتصادی و امنیتی آمریکا و اروپا بار‌ها نسبت به آن هشدار داده‌اند. این قاعده در خصوص چین پررنگ‌تر است- جایی که اکثر کالا‌های وارداتی چین به آمریکا مشمول تعرفه‌های سنگین خواهند شد.

دونالد ترامپ «حمایتگرایی یک‌جانبه اقتصادی» را شاخص‌ترین سیاست خود در عرصه تجارت بین‌الملل می‌داند. تلاش برای اعمال تعرفه‌های گمرکی کلان بر برخی محصولات خارجی و حمایت از نیروی کار آمریکایی و انتقال کارخانه‌های آمریکاییِ آن سوی مرز‌ها به داخل این کشور، ازجمله اقدامات رئیس‌جمهور سابق آمریکا در این خصوص محسوب می‌شود.

شرکای سنتی ایالات متحده ترامپ را به عدول از قواعد جاری در حوزه تجارت آزاد متهم می‌کنند و خواستار تجدیدنظر اساسی در رویکرد اقتصادی وی شده‌اند؛ موضوعی که قابل‌پذیرش ترامپ قرار نگرفته و کماکان بر همان رویکرد خود اصرار دارد.

ترامپ تعرفه‌ها را محور اصلی برنامه‌های انتخاباتی خود قرار داده است. او پیشنهاد وضع تعرفه‌های جدید ۱۰ تا ۲۰ درصدی بر اکثر کالا‌های خارجی و تعرفه‌های بسیار بالاتر بر کالا‌های چینی را مطرح کرده است. هریس در مقام معاون رئیس‌جمهور، در تصویب قانون کاهش تورم نقش داشت که از محل آن صد‌ها میلیارد دلار به انرژی‌های تجدیدپذیر و برنامه‌های تخفیف مالیات و اعتبار برای خودرو‌های برقی اختصاص داده شده است.

یکی دیگر از این موارد نیز معطوف به سیاست‌های زیست‌محیطی آمریکا و عوارض اقتصادی آن است. ترامپ در دوران حضور در کاخ سفید صد‌ها مورد از تدابیر مربوط به حفاظت از محیط زیست را لغو کرد، ازجمله محدودیت‌ها بر انتشار گاز دی‌اکسید کربن از نیروگاه‌ها و وسایل نقلیه.

او در جریان مبارزات انتخاباتی خود وعده داده است که حفاری برای اکتشاف نفت در قطب شمال را افزایش دهد و با گسترش خودرو‌های برقی مخالفت کرده است. همین مسئله، شرکت‌های صادرکننده خودرو‌های برقی از چین و اروپا را تحت فشار‌های فزاینده‌ای قرار خواهد داد.

انتهای پیام/

ارسال نظر