مغز ما هر ثانیه 11 میلیون اطلاعات مختلف را پردازش میکند!
به گزارش خبرگزاری آنا، مغز انسان عضو قابل توجهی در بدن انسان تلقی میشود که به عنوان مرکز فرماندهی دستگاه عصبی، مسئول پردازش اطلاعات و هماهنگی افکار، احساسات و اعمال انسان است. مغز حدوداً یک کیلو و نیم وزن دارد و حاوی تقریباً 86 میلیارد نورون است که از طریق شبکههای پیچیده سیناپس با هم ارتباط برقرار میکنند.
این مرکز پردازش بیولوژیکی، اطلاعات را با سرعت شگفتانگیزی پردازش میکند. مغز ما در هر ثانیه حدود 11 میلیون قطعه اطلاعات دریافت میکند که شامل مناظر، صداها، بوها و احساسات مختلف میشود. با این حال، ما فقط از حدود 40 قطعه این اطلاعات در هر لحظه آگاه هستیم که نشان میدهد مغز ما چقدر قدرتمند و کارآمد است!
{$sepehr_key_2412}
مغز اطلاعات را از حواس پنچگانه دریافت میکند. چشم ما رنگها و اشکال را میبیند. گوش ما صداها و موسیقی را میشنود. پوست ما بافتها و دما را احساس میکند. تمام این اطلاعات از طریق اعصاب به مغز میرسد، آنگاه مغز به سرعت این دادهها را مرتب میکند.
بیشتر اطلاعاتی که توسط مغز پردازش میشود بدون اینکه متوجه آن باشیم اتفاق میافتد. به عنوان مثال، وقتی در خیابان راه میرویم، چیزهای زیادی را مانند ماشینها، درختان و مردم در اطراف خود میبینیم. با این حال در یک زمان خاص فقط روی چند چیز مشخص میتوان تمرکز کرد. بقیه اطلاعات در پسزمینه پردازش میشوند.
توانایی مغز در فیلتر کردن اطلاعات مهم و حیاتی است و اجازه میدهد تا در هر لحظه صرفاً روی آنچه که مهمتر است تمرکز کنیم. اگر از تمام 11 میلیون اطلاعات آگاه بودیم، در سردرگمی محض فرومیرفتیم. مغز ما کمک میکند تا چیزهای ضروری را اولویت بندی کنیم و از تجربیات یاد بگیریم.
{$sepehr_key_2413}
مغز الگوها را به خاطر میآورد و بین قطعات مختلف اطلاعات ارتباط برقرار میکند. این فرآیند یادگیری به ما کمک میکند تا در زندگی روزمره تصمیم گیری داشته باشیم و مشکلات را حل کنیم.
اغراق نیست اگر مغز انسان را یک ماشین باورنکردنی تلقی کنیم که در هر ثانیه حجم وسیعی از اطلاعات را پردازش میکند و در عین حال ما را بر آنچه مهم است متمرکز میکند. درک اینکه مغز چگونه کار میکند میتواند به ما در درک پیچیدگی و قدرت آن کمک کند و البته یادآوری کند که بسیاری از آنچه در ذهن ما اتفاق میافتد بدون آگاهی ما پردازش میشود.
انتهای پیام/