صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کلید شکل‌دهی حیات در مریخ شناسایی شد

بر اساس مطالعه‌ای که اخیرا توسط دانشمندان چینی منتشر شده، کلید شکل‌دهی زمین به مریخ شناسایی شده است.
کد خبر : 920738

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، دانشمندان چینی توضیح می‌دهند، موضوع تبدیل مریخ به یک سیاره قابل سکونت برای انسان‌ها تبدیل به یکی از موضوعات جالب و بحث‌برانگیز در دنیای علوم فضایی شده است.

پیشنهادی که برای تغییر در سیاره سرخ ارائه شده، استفاده از خزه‌های بیابانی است که اخیراً مورد بررسی قرار گرفته است. 

دانشمندان می‌گویند، درواقع خزه‌های بیابانی (desert moss) گیاهانی هستند که به طور طبیعی در محیط‌های بسیار خشک و کم آب مانند بیابان‌ها رشد می‌کنند. این گیاهان قادرند با سازگارکردن خود با شرایط سخت محیطی، جذب و نگهداری آب را به طرز چشمگیری افزایش دهند. همچنین میتوانند ترکیبات شیمیایی خاک را تغییر داده و آن را برای رشد و نمو سایر گیاهان مناسب‌تر کنند.

متخصصان ناسا، درباره مریخ پیشنهاد می‌کنند که می‌توان از توانایی‌های این خزه‌ها برای تبدیل محیط مریخ به یک محیط قابل سکونت برای انسان‌ها استفاده کرد. ابتدا با برقراری محیطی مناسب برای رشد خزه‌ها، می‌توان شرایط آب و خاک را بهبود بخشید و سپس با گسترش این گیاهان در سطح مریخ، محیط را برای انسان‌ها قابل زیست‌پذیر کرد.

در عین حال، تعداد دیگری از متخصصان در پایگاه آزمایشگاه زمینی باور دارند، این ایده با چالش‌های متعددی روبرو است. نخست اینکه شرایط محیطی مریخ (سرما، فشار پایین جو، نبود مغناطیس کافی و...) بسیار متفاوت از محیط زیست خزه‌ها است و لزوماً این گیاهان نمی‌توانند به راحتی در آن محیط زنده بمانند. همچنین، تأمین نیازهای آب و انرژی مورد نیاز برای پرورش گیاهان در مقیاس بزرگ بر روی مریخ بسیار دشوار  لست.

از سوی دیگر، تغییر کاربری مریخ به منظور تبدیل آن به یک سیاره قابل سکونت برای انسان‌ها، مسائل  زیست‌محیطی مهمی را مطرح می‌کند که نکته برجسته آن دخالت گسترده در محیط یک سیاره دیگر چه تأثیرات نامطلوبی ممکن است بر روی محیط مریخ و حتی سایر اجرام آسمانی داشته باشد.

محققان شرح می‌دهند، هرچند استفاده از خزه‌های بیابانی جهت تبدیل مریخ به یک محیط قابل سکونت ایده جالبی به نظر می‌رسد، اما ابعاد علمی، تکنولوژیکی و اخلاقی آن نیازمند بررسی و تحقیق بیشتر است.

انتهای پیام/

ارسال نظر