صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۱ - ۰۶ تير ۱۴۰۳
در دانشگاه تهران

زاکانی: کار مردم با حضور پای صندوق رأی به پایان نمی‌رسد/بازخواست مسئولان حق جامعه است

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: مردم باید سالار بودن خود را با بازخواست و نظارت مسئولان تحقق بخشند و کار مردم با حضور پای صندوق رأی به پایان نمی‌رسد.
کد خبر : 919069

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، علیرضا زاکانی با حضور در جمع دانشجویان دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران که به دعوت بسیج دانشجویی این دانشگاه انجام شد، اظهار کرد: انقلاب اسلامی پیامی برای جهان داشت که شامل شعار آزادی، استقلال و جمهوری اسلامی است. در ۴۵ سالی که از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد، پرونده استبداد بسته شد و آزادی هدیه انقلاب به مردم شد.

وی افزود: مردم باید سالار بودن خود را باید با بازخواست و نظارت مسئولان تحقق بخشند و کار مردم با حضور پای صندوق رأی به پایان نمی‌رسد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: استقلال سیاسی داریم، اما استقلال فرهنگی و اقتصادی نداریم، هرچند در این زمینه حرکت کردیم، اما باید حرکت خود را کامل کنیم. در حوزه عدالت نیازمند تحول هستیم. در حوزه رفاه افرادی در حال مکیدن خون مردم هستند و بدون تحقق کامل عدالت، تامین تمام و کمال رفاه انجام نمی‌شود.

زاکانی یادآور شد: ما در برخی حوزه‌ها پیشرفت داشتیم، اما در برخی حوزه‌ها نتوانستیم این کار را انجام دهیم. در حوزه فناوری و علم به نقاط افتخارآمیز رسیدیم، اما چطور می‌شود که ما در صنعت خودروسازی به این نقطه افتخارآمیز نرسیدیم؟

وی افزود: ما باید فاصله بین نقطه فعلی با همه قوت‌ها و پیشرفت‌ها را با نقطه آرمانی انقلاب طی کنیم. شهید رئیسی در همین زمینه حرکت می‌کرد و ضرورت استمرار این جهت‌گیری بسیار بالاست.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با طرح این پرسش که چرا باید در این مقطع و در این حوزه فعال شوم، یادآور شد: به اوضاع فعلی وقوف دارم و چهار سال هم نماینده مجلس بودم. ما توفیق پیدا کردیم که رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس باشیم. امروز هم ۳۳ ماه است که شهردار تهران هستیم که به تعبیر بزرگان نظام خودش یک کشور است. بزرگترین تشکل دانشجویی کشور را هم در دوره‌ای طلایی و درخشان مدیریت می‌کردیم. در دوران دفاع مقدس هم حضور فعال در جبهه‌ها داشتیم.

زاکانی تاکید کرد: من سه سال است در دولت حضور دارم و در متن امور کشور هستم و از بیرون به موضوع نگاه نمی‌کنم. در عین‌حال دارای قوه تشخیص هستم و مسائل کشور را به روشنی احصا می‌کنم. اداره کمیسیون برجام در آن مجلس خروجی خوبی داشت و هرچند کار سختی بود، اما انجام شد و یک کلمه از گزارشی که در این زمینه آماده شد، رد نشد.

وی یادآور شد: برادری که امروز رقیب انتخاباتی ماست در آن مجلس صادقانه می‌گفت من برجام را نخوانده‌ام، اما در این زمینه اظهار نظر می‌کرد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: در ۴۵ سال گذشته خودم و خانواده‌ام همیشه در طرف درست تاریخ ایستاده‌ایم. ممکن بود آن زمان هم سرزنش شده باشیم، اما مهم نبود و در موضع درست قرار داشتیم. من از همه نقاط کارنامه‌ام در ۴۵ سال اخیر دفاع می‌کنم.

زاکانی تاکید کرد: مسئولیت ما این است که هرکس هرکاری را برای این مردم تعهد کرده، بر عهده می‌گیریم و نمی‌گوییم اگر شهرداران قبلی کاری انجام داده‌اند و بدهی ایجاد کرده‌اند و تعهداتی دارند ما انجام نمی‌دهیم. بخش بزرگی از بدهی‌های چندین سال پیش را هم در شهرداری تسویه کردیم و مابقی هم در حال تسویه است.

وی یادآور شد: ما در تمام امورات تهران با همه دستگاه‌ها و وزراتخانه‌های دیگر تفاهم ایجاد کردیم و این امری است که پیش از آن اصلا سابقه نداشت. رئیس‌جمهوری باید بتواند ایجاد تفاهم کند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از این نشست، یادآور شد: در همان جلسه اول دولت سیزدهم مسئولان دولت دوازدهم گفتند ما در آستانه طوفان هستیم و عن‌قریب قیمت دلار ۳ رقمی خواهد شد، اما اگر امروز هرکس دولت را تحویل بگیرد دولت غارت‌زده‌ای نخواهد گرفت.

زاکانی با اشاره به ویژگی‌های رئیس‌جمهوری، گفت: هر فردی می‌خواهد مسئولیت بگیرد باید اول علم و تجربه داشته باشد. ویژگی دوم هم سلامت اخلاقی و مالی است و ویژگی سوم عُرضه و توانایی است، اگر این سه ویژگی باشد کشور در مدار درست حرکت می‌کند و اگر این ۳ ویژگی نباشد کشور دچار مشکل خواهد شد.

وی ادامه داد: من وقتی به شهرداری آمدم شهرداری، ۵۰ هزار میلیارد بدهی داشت و به من نگفتم نمی‌شود کاری کرد. بودجه شهرداری ۳۰ هزار میلیارد و بدهی به بانک‌ها ۸۱ هزار میلیارد بود. ما مذاکره کردیم و مهلت گرفتیم و تا امروز ۳۰ هزار میلیارد تسویه کردیم و بقیه را هم امسال تسویه خواهیم کرد. ما مسئولیت قبول کردیم و نگفتیم این بدهی مال ما نیست؛ این کار‌ها جدا از کمک‌های ما به وزارت آموزش و پرورش، آموزش عالی و وزارت جهاد است.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: در زمانی که شهرداری را تحویل گرفتم آسیب‌های اجتماعی معضل شده بود. هیچ شهرداری نتوانسته بود معتادان را جمع کند. می‌گفتند این یک سبک زندگی است. ما گفتیم آنان انسان هستند، باید به جامعه برگردند و با تفاهمی که با سایر دستگاه‌ها انجام شد امروز شما هیچ گروه معتاد متجاهری نمی‌بینید.

زاکانی یادآور شد: با اصلاح تقاطعی که در شهر تهران انجام می‌دهیم به کاهش ۱ میلیون لیتری مصرف بنزین می‌رسیم. همچنین در نظر داریم تهران به سمت برقی‌سازی برود؛ ۵۵ هزار دستگاه تاکسی برقی خریدیم، اتوبوس‌های ما ۷۵۰ دستگاه بود، اما الان بیش از ۲۵۰۰ عدد است.

وی با اشاره به اقداماتش در زمینه قرارداد با چین برای افزایش واگن‌های قطار‌های مترو و نیز داخلی‌سازی آنها، تاکید کرد: می‌شود با دنیا صحبت کرد، اما از موضع عقلانیت و قدرت. من تنها نامزدی بودم که برنامه عملیاتی دادم. ما دو بسته برای مردم داریم؛ بسته اول رفع نیاز مردم و بسته دوم عمران و آبادانی کشور است.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در زمینه مبارزه با فساد، گفت: فساد با تعارف از بین نمی‌رود. من با وزیر اطلاعات خطاکار درگیر شدم وزیری که کسی جرئت نمی‌کرد سمت او برود، کسی مگر جرئت می‌کند سراغ دادستان خطاکار تهران برود؟ اما من رفتم. من جانم را کف دستم گرفتم. خواستند تطمیع کنند و تهدید کردند، اما به خاطر حق مردم کوتاه نیامدم. بار‌ها به دادگاه رفتم، آقایان علوی و جهانگیری و چند معاون رئیس‌جمهور شاکیان من بودند. در هیچکدام از دادگاه‌ها وکیل نداشتم و در تمام آنها برنده شدم.

زاکانی تصریح کرد: ما در سیاست خارجی امیرعبدالهیان را می‌خواهیم که سردار حاجی‌زاده را تکمیل کند، اما وای برما که وزیر خارجه‌ای داشتیم که به کنگره آمریکا اصرار می‌کرد بیایید با ما توافق کنید تا دور بعد رأی بیاوریم. تحریم بد است ولی ما اول باید از داخل شروع کنیم و تحریم داخلی را از میان برداریم؛ آن‌وقت می‌بینید خود آنان سراغ ما می‌آیند.

انتهای پیام/

ارسال نظر