صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۰ - ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
حقایق علمی ۱۹؛

رنگین کمان‌ها یک دایره کامل را تشکیل می‌دهند!

رنگین کمان‌ها در واقع دایره‌هایی کامل هستند، اما روی زمین به دلیل خط افق معمولاً فقط یک نیم‌دایره می‌بینیم!
کد خبر : 916637

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، رنگین کمان‌ها، کمان‌های رنگارنگی در آسمان هستند که پس از باران و طوفان در آسمان دیده می‌شوند. ما اغلب مسحورِ هیبت این پدیده‌های طبیعی شگفت‌آور می‌شویم، اما آیا می‌دانستید که رنگین کمان‌ها فقط نیم دایره نیستند، بلکه دایره‌های کامل در آسمان هستند؟ ما فقط روی زمین یک نیم دایره رنگین کمان را می‌بینیم زیرا خط افق نیمه پایینی آن را مسدود می‌کند!

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

بیشتر بخوانید{$sepehr_key_112}ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

هنگامی که نور خورشید - که از طیف رنگی تشکیل شده است - از قطرات باران در هوا عبور می‌کند، شکسته و منعکس می‌شود و رنگ‌های خیره‌کننده یک رنگین کمان تشکیل می‌شود. هر رنگی که در رنگین کمان می‌بینیم طول موج متفاوتی از نور دارد، از قرمز با طولانی‌ترین طول موج گرفته تا بنفش با کوتاه‌ترین طول موج.

حال بیایید سناریویی را تصور کنیم که از بالای آسمان و بر فراز زمین، به چشم‌اندازی بارانی نگاه کنیم. از این منظر، شما می‌توانید دایره کامل یک رنگین کمان را ببینید. با این حال زمانی که رنگین کمان‌ها را از روی زمین مشاهده می‌کنیم، دید ما از سطح زمین محدود می‌شود. افق دید ما را از نیمه پایینی دایره مسدود کرده و فقط یک نیم‌دایره را در برابر چشمان ما آشکار می‌سازد.

زاویه ورود نور خورشید به قطره باران در تعیین اندازه و شکل رنگین کمانی که می‌بینیم بسیار مهم است. نور منکسر می‌شود، در داخل قطره باران منعکس می‌شود و پس از خروج دوباره منکسر می‌شود. این فرآیند باعث می‌شود نور به رنگ‌های مختلف جدا شده و قوس نمادینی را که همه ما می‌شناسیم ایجاد کند. زاویه خاصی که نور در آن از قطره باران خارج می‌شود تعیین می‌کند که قوس رنگی کجای آسمان ظاهر شود.

 علاوه بر این، توجه به این نکته مهم است که همه رنگین کمان‌ها یکسان ایجاد نمی شوند. برای مثال رنگین‌کمان‌های دوتایی زمانی اتفاق می‌افتند که نور قبل از خروج، دو انعکاس درونی در قطره باران داشته باشد. این اتفاق منجر به یک رنگین کمان ثانویه و کم نورتر در خارج از رنگین کمان اولیه می‌شود. رنگ‌های رنگین‌کمان دوتایی به ترتیب معکوس ظاهر می‌شوند، قرمز در داخل و بنفش در خارج. این پدیده‌ها بر رمز و راز و شگفتی رنگین کمان‌ها در آسمان می‌افزاید.

دفعه بعد که رنگین کمان را بعد از بارش باران دیدید، به یاد داشته باشید که آنچه می‌بینید فقط نیمی از داستان است. بر فراز افق، دایره‌ای کامل از رنگ‌ها در سراسر آسمان امتداد یافته است که گواهی بر زیبایی و پیچیدگی طبیعت است. رنگین کمان‌ها جادویی را که در دنیای اطراف ما وجود دارد و شگفتی‌های علمی که وجود آنها را توضیح می‌دهد را به ما یادآوری می‌کنند.  

انتهای پیام/

ارسال نظر