صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۰ - ۲۳ خرداد ۱۴۰۳

تصاویر نجومی بیست‌وسوم خرداد (۱۲ ژوئن)

نگاهی متفاوت به آسمان شب و فضای بی‌پایان.
کد خبر : 916611

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ تصاویر نجوم و فضا جدای از اهمیتی که در مطالعات و تحقیقات اخترشناسی دارد، امکان مشاهده و درک عجایب و شگفتی‌های دنیای بیرون از سیاره زمین را برای علاقه‌مندان این حوزه فراهم می‌کند. امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکل‌های بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه می‌شود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیبایی‌های خیره‌کننده‌ای را برای علاقه‌مندان به ارمغان می‌آورد.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

بیشتر بخوانید {$sepehr_key_110}ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

تصویر روز ناسا

این اولین باری بود که عکاس این تصویر، دانیل کاسزلا (Daniel Koszela)  شفق قطبی را از کوه‌های خانه خود می‌دید. منظره ای دیدنی با رنگ‌های بنفش و سبز بود. معمولاً شفق‌های قطبی در کوه‌های کارکانوسز لهستان دیده نمی‌شود زیرا در جنوب هستند. با این حال، در شب 10 تا 11 می، آسمان با شفق‌های قطبی در بسیاری از نقاط عرض جغرافیایی میانی روشن شد. رنگ بنفش از برخورد الکترون‌های پرانرژی خورشید با مولکول‌های نیتروژن در جو زمین پدید می‌آید. خورشید در حال فعال‌تر شدن بود و انتظار می‌رود شفق‌های قطبی بیشتری در دو سال آینده پدید آید.

تصویر روز skyandtelescope

عکاس این تصویر فردی است به نام دنیل برنز (Daniel-Burns) است و آن را از آبرن، کالیفرنیا گرفته است. تاریخ/زمان عکس، در بازه 2 ژوئن - 5 ژوئن 2024 است. تجهیزات مورد استفاده: تلسکوپ تاکاهاشی TSA-120، دوربین ZWO ASI2600MM Pro است. سه عکس مختلف از M13 با استفاده از ابزار فتوشاپ ترکیب شدند. هر تصویر شامل تقریباً 1 ساعت نوردهی با استفاده از فیلترهای RGB بود. برای هر تصویر از طول نوردهی متفاوتی استفاده شد: 5 ثانیه، 15 ثانیه و 30 ثانیه.

تصویر روز سازمان ملی تلسکوپ استرالیا

 تپ اخترها اجرام کیهانی جالبی هستند که به ما کمک می‌کنند فضا را به روشی کاملا متفاوت درک کنیم. سازمان ملی تلسکوپ استرالیا از فناوری فضایی ویژه ای به نام سیستم ضبط ولتاژ (VCS) با آرایه میدان وسیع Murchison (MWA) برای گرفتن عکس از تپ اخترها استفاده می‌کند! خروجی این داده‌ها به ما کمک می‌کند تپ اخترهای مخفی را پیدا کنیم و در مورد آنها بیشتر بدانیم. پژوهشگران برای مثال با دیدن این تصاویر، برای اولین بار چند تپ اختر در فرکانس‌های پایین مانند 150 مگاهرتز کشف کردند. انتظار می‌رود با ابزارهای فضایی آینده مانند SKA-Low، تپ اخترهای بیشتری پیدا شوند و اسرار کیهانی جدید کشف شوند.

تصویر روز astronomy

بروس بیلینگز (Bruce Billings) اهل تورن، مکزیک است. کسوف بزرگ آمریکای شمالی در سال 2024 مردم را شگفت زده کرد. در این تصویر هنوز، برخی از برجستگی‌ها روی لبه خورشید دیده می‌شوند.

تصویر روز Earthsky

هلال ماه نزدیک به خوشه کندو (Beehive Cluster) در 10 ژوئن 2024 در لاهور، پنجاب، پاکستان در ساعت 9:05 شب دیده شد. خوشه کندو که با نام‌های Praesepe, M44, NGC 2632 نیز شناخته می‌شود، یک خوشه ستاره‌ای باز است که در صورت فلکی سرطان واقع شده و حدود ۱۰۰۰ ستاره دارد. خوشه کندو را می‌توان بدون تلسکوپ در آسمان تاریک دید و از زمان‌های قدیم مشاهده شده است. ستارگان این خوشه شبیه به خوشه ستاره‌ای هیادس در صورت فلکی ثور هستند. این عکس با دوربین Canon EOS 1300D با استفاده از لنز 135 میلی متری سامیانگ f2 و سری قدیمی ردیاب Ioptron گرفته شده است. تنظیمات تصویر ISO 100، f/5.6، نوردهی 30 ثانیه‌ای، با برش 135 میلی متری حدود 70 درصد بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر