تصاویر نجومی پنجم خرداد (۲۵ مه)
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، تصاویر نجوم و فضا جدای از اهمیتی که در مطالعات و تحقیقات اخترشناسی دارد، امکان مشاهده و درک عجایب و شگفتیهای دنیای بیرون از سیاره زمین را برای علاقهمندان این حوزه فراهم میکند. امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکلهای بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه میشود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیباییهای خیرهکنندهای را برای علاقهمندان به ارمغان میآورد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
بیشتر بخوانید {$sepehr_key_58}
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
تصویر نجومی ناسا
خدمه ایستگاه فضایی بین المللی Expedition 59 در 11 آوریل از رودخانه سنت لارنس و دریاچه مانیکوئاگان (Manicouagan) در کانادا از 400 کیلومتری زمین عکس گرفتند. دریاچه مانیکوئاگان یک مخزن حلقهای شکل در بقایای فرسایش یافته یک دهانه برخوردی عظیم با بیش از 200 میلیون سال سابقه است. این دهانه باستانی یادآور خطر برخورد صخرههای فضایی به زمین است و احتمالاً در اثر برخورد یک جسم سنگی به عرض 5 کیلومتر با زمین شکل گرفته است. در حال حاضر هیچ سیارکی در 100 سال آینده به زمین برخورد نمی کند. ناسا به طور مرتب اطلاعات مربوط به اجرام نزدیک به زمین و خطرات احتمالی برخورد را به روز میکند.
تصویر روز skyandtelescope
این عکس در پلینفیلد، ورمونت (Plainfield, Vermont) در تاریخ 10 می2024، ساعت 22:48 EDT با تجهیزات دوربین Olympus OM-D E-M10 Mark III با لنز 12 میلی متری روی سه پایه ثابت ثبت شده است. تنظیمات نوردهی شاما ISO 1600، F/2.0، 2 ثانیه است. ابرها از ساعت 22 به مدت یک ساعت کنار رفتند. تصویر نمای زیبای شفق قطبی را در شمال غربی و شمال نشان میدهد. این صحنه درست بعد از بیرون آمدنم، حتی با هلال ماه و چراغ خیابان قابل مشاهده بود. شفق قطبی مناطق قرمز رنگ بزرگی را نشان داد که پرتوهای قابل مشاهده تقریباً تا بالای آسمان امتداد داشتند.
تصویر روز سازمان ملی تلسکوپ استرالیا
تلسکوپ رادویی کریس کراس (Chris Cross) در ایستگاه میدانی فلورز در نزدیکی سیدنی تصاویر رادیویی دقیقی از خورشید در سال 1958 ثبت کرد. این تصاویر با فرکانس 1420 مگاهرتز گرفته شدند و وضوح بالای 1.5 دقیقه قوسی داشتند. این عکسها فعالیت خورشید را بین 1 و 9 سپتامبر در دوران اوج چرخه خورشیدی ثبت کردند. خورشید تقریباً هر 25 روز یک بار چرخش کامل را انجام میدهد که در تصاویر با حرکت لکههای روشن در سطح آن قابل توجه است. لکههای جدید با چرخش لکههای قدیمیتر از دید ظاهر میشوند و ماهیت پویای فعالیت خورشید را نشان میدهند.
تصویر روز astronomy
این عکس توسط مارتی واینتراب (Marty Weintraub) از دولوث گرفته شده است. او در تصویری که در 6 فوریه از تونگنسنت (Tungeneset) در جزیره سنجا (Senja) نروژ گرفته شده است، ترکیب شفقهای قطبی، ابرها و زمین، توهم یک گرداب نوری را ایجاد میکند که از کوهها فوران میکند. عکاس از یک دوربین بدون آینه سونی و یک لنز 14 میلیمتری با f/1.8 برای نوردهی 2.5 ثانیهای در ISO 1600 استفاده کرد.
تصویر روز earthsky
مجموعه ابر رو مارافسای (Rho Ophiuchi cloud complex) یک منطقه محبوب در هسته راه شیری با سحابیهای مختلف است. سحابیهای تاریکی که با نور سحابیهای گسیلی در تضاد هستند، این منطقه را متمایز میکند. تام سورنسن (Tom Sorensen|) از این منطقه در تاریخ 05/09/2024 در پارک ملی تاریخی گلدن اسپایک در یوتا عکاسی کرد. او از یک دوربین سونی A6000 با لنز/تلسکوپی TPO 180 f/4.5 که روی ZWO AM5 بدون فیلتر نصب بود، استفاده کرد.
این تصویر محصول بیش از سه ساعت نوردهی 4 دقیقه ای با استفاده از Deep Sky Stacker است. او برای ویرایش نهایی، تصویر را با Photoshop، starnet++ و GraXpert (برای حذف گرادیان) ویرایش کرد.
انتهای پیام/