صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۱ - ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
به مناسبت روز زمین؛

حقایقی در مورد سیاره آبی

هدف از نام گذاری بیست و دوم آوریل (سوم اردیبهشت ماه) به عنوان «روز زمین» افزایش آگاهی در مورد مسائل زیست محیطی سیاره‌مان است.
کد خبر : 907305

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ زمین سیاره‌ای با زیبایی‌های طبیعی فراوان است. جنگل‌های سرسبز، آبشارهای خیره‌ کننده، کوه‌‌های باصلابت و در عین حال با وقار و بسیار زیبایی‌های دیگری برای تحسین و کاوش روی زمین قرار دارد. حقایق بسیار جالبی در رابطه با زمین وجود دارد.

هدف از نام گذاری بیست و دوم آوریل (سوم اردیبهشت ماه) به عنوان «روز زمین» افزایش آگاهی در مورد مسائل زیست محیطی سیاره‌مان است. در این روز برخی از مردم در رویدادهای حفاظت از محیط زیست و آگاهی در «روز زمین» شرکت و برخی دیگر اقدام به پاکسازی، کاشت درخت یا تلاش‌های بازیافت می‌کنند. حتی اشتراک‌ گذاری نقل قول‌‌هایی در مورد «روز زمین» در رسانه‌‌های اجتماعی، آگاهی را نسبت این روز افزایش می‌دهد. آیا می‌خواهید درباره «روز زمین» بیشتر بدانید؟ در این گزارش با حقایق «روز زمین» آشنا می‌شوید.

«روز زمین» از دهه 1970 آغاز شد

یکی از حقایق «روز زمین» که همه باید بدانند این است که «روز زمین» برای اولین بار در 22 آوریل 1970 گرامی داشته شد. از آن زمان تا کنون این روز جشن گرفته شده است، طی 50 سال گذشته مردم بیشتر و بیشتر به اهمیت مراقبت از سیاره زمین (هر چند به تدریج) توجه کرده‌اند.

 «روز زمین» «روز جهانی مادر زمین» نیز نامیده می‌شود

در سال 2009 مجمع عمومی سازمان ملل متحد، 22 آوریل را «روز جهانی مادر زمین» نامگذاری کرد، اما اگر این واقعیت را در مورد «روز زمین» نمی‌دانستید، نگران نباشید، چراکه ایالات متحده نیز هنوز از نام قبلی استفاده می‌کند.

 «روز زمین» اکنون یک رویداد جهانی است

 این روز به مدت 20 سال به عنوان یک رویداد مردمی گرامی داشته می‌شد و سال 1990 بود که جهانی شد و به 140 کشور گسترش یافت. «روز زمین» اکنون در بیش از 190 کشور جشن گرفته می‌شود و بر اساس تخمین‌ها هر ساله  یک میلیارد نفر در سراسر جهان در آن شرکت می‌کنند.

 «روز زمین» پیشنهاد یک فرماندار بود

«گی لورد نلسون» « Gaylord Nelson» فرماندار دو دوره ایالت ویسکانسین آمریکا (1958 تا 1962) در سا‌ل‌های خدمتش روی سیاست زیست محیطی ایالتش، ایجاد یک وزارت واحد توسعه منابع، یک نیروی حفاظت محیط زیست متشکل از جوانان و اختصاص 50 میلیون دلار برای خرید زمین و تبدیل آن به پارک و طبیعت بکر کار کرد. همین اقدامات موجب شد لقب «فرماندار حفاظت» را از آن خود کند. پس از آن نلسون به عنوان سناتور ایالات متحده انتخاب و در آنجا به عنوان یک قهرمان زمین شناخته شد.

«روز زمین» به عنوان یک آموزش برای محیط زیست آغاز شد

نلسون که از حمایت نکردن همکاران سناتورش از سیاست‌های زیست محیطی ناامید شده بود، با الهام از جنبش‌های مختلف جوانان دهه 60 که به شدت خواستار تغییرات اجتماعی معنادار بودند، ایده آموزش محیط زیست را در سال 1969 مطرح کرد. هدف، جلب حمایت عمومی از جنبش نوپای محیط زیست، برای ایجاد اراده سیاسی و در نتیجه تغییر بود.

یک واقعیت جالب در روز زمین این است که ایده نلسون آنقدر محبوب بود که او یک گروه 85 نفره را استخدام کرد تا اولین روز زمین را در کنار او جشن بگیرند.

روز زمین، پرچم دارد

پرچم «روز زمین» که به عنوان «پرچم زمین» نیز شناخته می‌شود، توسط «جان مک کانل» « John McConnell » در سال 1970 طراحی شد. روی این پرچم عکسی از زمین نقش بسته که در طول پرواز آپولو 10 در سال 1969 از زمین گرفته شد. این تصویر بر روی پس زمینه آبی تیره به تصویر کشیده شده و نمایی از زمین را از بالای اقیانوس هند نشان می‌دهد. این پرچم در سال 1973 به روز شد تا «مرمر آبی» را نشان دهد؛ عکسی از زمین که توسط خدمه آپولو 17 در سفر خود به ماه در هفتم دسامبر 1972 گرفته شد.

ضرورت وجود «روز زمین» حتی در دهه 1950 و 1960

ممکن است تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیت‌های بشر را به عنوان یک اتفاق جدید در نظر بگیریم، اما این یکی از حیاتی‌ترین حقایق «روز زمین» است: حتی دهه‌ها پیش، آمریکا مکانی آلوده و نیازمند کمک بود. زمین‌های عمومی ویران شده بودند، کارخانه‌ها آزاد بودند تا سموم خود را به رودخانه و دریا بریزند و صنایع می‌توانستند آلاینده‌ها را بدون مقررات وارد هوا کنند. در نتیجه، حیات برخی گونه‌ها به خطر افتاد مثلا صدف‌‌ها در اوایل قرن بیستم از بندر نیویورک ناپدید شدند.

از همان اولین مراسم «روز زمین» در سال 1970، مردم متوجه شدند که آلودگی و زباله‌های سمی می‌تواند منجر به بروز سرطان و سایر مشکلات جدی برای سلامتی شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر