صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۵۰ - ۲۴ فروردين ۱۴۰۳

سخنگوی نتانیاهو در کاخ سفید/ حماس در تله راهبردی آمریکا گرفتار نمی‌شود

خطوط قرمز و شرایط مقاومت فلسطین برای پایان جنگ غزه مشخص است و زوج واشینگتن -تل‌آویو، تنها در صورت پذیرش آن موارد می‌توانند نسبت به آزادی اسرای صهیونیست امیدوار باشند.
کد خبر : 905369

گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا- حنیف غفاری: وزیر خارجه ایالات متحده نسبت به طرح آتش‌بس پیشنهادی غزه در مذاکرات قاهره ابراز خوشبینی کرد و از حماس خواست آن را بپذیرد! آنتونی بلینکن که در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با دیوید کامرون وزیر امور خارجه انگلیس شرکت کرده بود گفت: «ما پیشنهادی داریم که اکنون روی میز است. این پیشنهاد بسیار جدی است و باید پذیرفته شود.»

وزیر خارجه آمریکا در ادامه اظهارات وقیحانه خود، مدعی شده که اکنون توپ در زمین حماس است و تل‌آویو تصمیمات لازم را برای محدودسازی بحران غزه فراهم ساخته است.

در خصوص مواضع بلینکن و دیگر مقامات دولت بایدن درباره جنگ غزه، دو نکته اساسی وجود دارد که نمی‌توان به سادگی از کنار آنها گذشت:

نخست اینکه وزیر خارجه آمریکا، حتی ظواهر واسطه‌گری در جنگ را نیز رعایت نکرده و بدون هیچ ابایی از اینکه سخنان مقامات آمریکایی و صهیونیستی با یکدیگر تفاوتی ندارند و از یک جنس و ماهیت هستند، چنین اظهاراتی را مطرح کرده است. 

هوشمندی حماس باعث شده تا ظاهرسازی دولت بایدن در قبال جنگ غزه و القای برخی اختلافات (حتی از نوع اختلافات تاکتیکی) میان کاخ سفید و رژیم صهیونیستی، شکست بخورد

به عبارت بهتر، بلینکن به عنوان وزیر خارجه کابینه نتانیاهو وارد صحنه شده و حماس را بابت عدم پذیرش طرح‌های بی‌مایه و البته هدفمند ارائه‌شده از سوی کاخ سفید و تل‌آویو تهدید کرده است. حماس در طول ماه‌های اخیر نشان داد که بازی هم‌زمان و هم‌گام واشینگتن و تل‌آویو را به خوبی رصد می‌کند و میان بایدن و نتانیاهو نیز تفکیک و تمایزی قائل نمی‌شود. همین هوشمندی حماس باعث شده تا ظاهرسازی دولت بایدن در قبال جنگ غزه و القای برخی اختلافات (حتی از نوع اختلافات تاکتیکی) میان کاخ سفید و رژیم صهیونیستی، شکست بخورد.

نکته دوم به چرایی شکست طرح آمریکا در مذاکرات قاهره باز می‌گردد. واقعیت امر این است که واشینگتن، اساسا به فکر پایان دادن به جنگ غزه نیست و صرفا هدف عاری ساختن غزه از وجود اسرای صهیونیست (به عنوان عاملی بازدارنده در برابر تل‌آویو) است.

مقامات آمریکایی، بار‌ها در شورای امنیت سازمان ملل متحد و حتی در مواضع صریح هفتگی خود، برقراری آتش‌بس دائمی در غزه را خط قرمز خود قلمداد کرده‌اند و حتی حدود سه هفته قبل، زمانی که به قطعنامه سازمان ملل متحد در خصوص آتش‌بس موقت در غزه رای ممتنع دادند، تاکید کردند که این قطعنامه برای صهیونیست‌ها لازم الاجرا نیست و آنها (مقامات رژیم اشغالگر قدس) می‌توانند هر گونه اقدامی که صلاح می‌دانند در قبال غزه و مردم بی دفاع آن صورت دهند. 

بدیهی است که حماس در این تله راهبردی گرفتار نشده است و در آینده نیز نخواهد شد. خطوط قرمز و شرایط مقاومت فلسطین برای پایان جنگ غزه مشخص است و زوج واشینگتن -تل‌آویو، تنها در صورت پذیرش آن موارد می‌توانند نسبت به آزادی اسرای صهیونیست امیدوار باشند! انتخاب دیگری برای آمریکا و رژیم اشغالگر قدس در برهه کنونی وجود ندارد. بدون شک پس از پایان جنگ غزه و تحقق شکست مطلق واشینگتن و تل‌آویو در این آوردگاه، مقامات کاخ سفید نیز به مانند صهیونیست‌ها باید پاسخگوی جنایت‌های بیشمار خود در نوار غزه باشند. این مطالبه عمومی و جهانی هرگز از بین نخواهد رفت.

انتهای پیام/

ارسال نظر