تجهیز صنایع کشور با رباتهای مجهز به هوش مصنوعی
مرتضی عباسزاده، سرپرست مرکز تحقیقات رباتیک و فناوریهای نرم دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در گفتوگو با خبرنگار آنا پیرامون برنامههای مرکز رباتیک این مرکز گفت: مرکز تحقیقات رباتیک از دو سال قبل به انجام فعالیتهای ویژهای از جمله طراحی و ارائه وسایل هدایت شونده خودران پرداخته است و هم اکنون با یک تیم ۲۰ نفره از سرای نوآوری، مرکز رشد و مرکز تحقیقات در حال فعالیت و پیش بردن پروژههای مختلف در این زمینه است. وسایل نقلیه خودکار دارای چرخهای مخصوصی که ما بزرگترین چالش ما تهیه آنها بود که خداروشکر توانستیم با تولید آن خودکفا شویم و نمونه ایرانی این چرخ را طراحی و پیاده کنیم.
وی در ادامه افزود: طی جلساتی که با وزارت دفاع برگزار کردیم قرار شد یکسری ربات هوشمند در جهت تأمین نیازهای آنها طراحی و تولید شود؛ زیرا با توجه به حساسیت این حوزه لازم است برخی وسایل در محیطهای خاصی جابهجا شوند که ممکن است برای انسان خطر آفرین باشد و این موضوع میتواند موفقیتهای بزرگی در بحث دفاع بهدست آورد.
سورتینگ و انبارگردانی با رباتهای هوشمند
عباس زاده در ادامه گفت: از سوی دیگر با توجه به افزایش خریدهای اینترنتی و دریافت بستههای پستی از سوی مردم نیاز به فناوری و استفاده رباتها بیش از پیش احساس میشود. از این رو طی صحبتها و تعاملاتی که با شرکت ملی پست انجام شد، قرار است رباتهایی برای استفاده در سورتینگ و انبارگردانی هوشمند طراحی و تولید شود و با قابلیتهای لازم شرکت پست، با ابعاد کاربردی در اختیار آنها قرار بگیرد. این رباتها میتوانند به صورت ۷-۲۴ و محیط تاریک کار کنند که این موضوع باعث سرعت در خدمات رسانی و صرفه جویی در انرژی میشود.
سرپرست مرکز تحقیقات رباتیک و فناوریهای نرم دانشگاه آزاد اسلامی از دیگر پروژههای در دست این تیم گفت: موضوع بهداشت در کارخانههای داروسازی بسیار حائز اهمیت است و بهتر است جابهجایی و حمل دارو بدون دخالت انسان صورت بگیرد از این رو شرکتهای داروسازی هم تمایل زیادی به مکانیزه کردن این خدمات دارند هرچند که این اتفاق پیشتر در کشورهای نظیر آلمان، ژاپن، آمریکا رخ داده و با این رویکرد ما نیز به این سمت حرکت میکنیم که بتوانیم رباتهای داخلی و برای این کار ارائه کنیم.
تفاوت ربات با دستگاه چیست؟
وی در ادامه با اشاره به تفاوتهای دستگاه با ربات افزود: هرچقدر یک دستگاه به سمت هوش مصنوعی پیش برود رباتتر میشود به این معنی که میتواند رفتارها و عکس العملهای مختلفی داشته باشد، هرچه هوش مصنوعی را کم کنیم به سمت دستگاه بودن پیش میورد، پس وقتی صحبت از ربات هوشمند میکنیم نرم افزارهای هوشمند و هوش مصنوعی مربوط به یک صنعت خاص در نظر میگیریم. هدف ما این است که برای صنایع ربات طراحی و تولید کنیم نه صرفاً دستگاه که به این هدف رسیدیم و خوشبختانه صنایع این موضوع را پذیرفتند و قبول کردند که محصولات ایرانی میتوانند درحوزه وارد شوند و حرفی برای گفتن دارند.
انتهای پیام/