قمر سیارک «دینکینش» حاصل ترکیب دو جرم است
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، دانشمندان با بررسی دادههای جمعآوریشده توسط فضاپیمای لوسی ناسا توانستند سن نخستین اهداف سیارکی آن را تخمین بزنند.
به گفته پژوهشگران این طرح، در این سیستم کوچک، فرآیندهای فوق العاده پیچیدهای در حال وقوع هستند که درک آنها شگفتانگیز است.
فضاپیمای لوسی ناسا هنگامی که سال گذشته میلادی از کنار نخستین هدف رسمی سیارکی خود به نام دینکینش عبور کرد، متوجه شد که سنگ فضایی نه یک سنگ، بلکه سه سنگ است که در کنار هم جمع شده بودند. اگرچه دانشمندان از دیدن قمر «سلم» دینکینش شگفتزده شدند، اما کشف کردن این موضوع که خود سلم در واقع دو جرم است که با هم ترکیب شدهاند، آنها را شوکه کرد.
این تصویر سیارک دینکینش و قمر آن را نشان میدهد که توسط تصویربردار شناسایی دوربرد لوسی (L'LORRI) در هنگام خروج فضاپیمای لوسی ناسا از سیستم دیده میشود و دراینجا مشخص شد که قمر آن حاصل ترکیب دو جرم است.
دینکینش (به زبان آمهری به معنای شگفت انگیز) به طور تصادفی به عنوان یک آزمایش مهندسی برای سیستم ردیابی فضاپیمای لوسی انتخاب شد که به آن اجازه میدهد مکان سیارک را به طور مستقل مشخص کند و آن را در محدوده دید خود نگه دارد.
فضاپیمای مذکور قصد دارد اطلاعات بیشتری از نحوه شکل گیری سیارکها در منظومه شمسی به دست آورد. این فضاپیما قرار است به اجرای ماموریتی جهت مطالعه ۶ سیارک اصلی بپردازد و از آنها اطلاعات جامعی به دست آورد.
یکی از اطلاعات مهمی که لوسی به دنبال آن است، مربوط به سن سیارکهای مورد مطالعه است. با بررسی سن این سیارکها میتوان تاریخچه شکل گیری و تکامل آنها را بهتر درک کرد. به کمک اندازه گیری اجزای شیمیایی موجود در سنگهای سطحی سیارکها، سن آنها با دقت سنجیده میشود.
این مطالعات امکان فهم بهتری از فرآیندهایی که موجب شکل گیری سیارکهای مختلف میشود را فراهم میکند و اطلاعات ارزشمندی برای پژوهشهای آینده در زمینه تکامل سامانه خورشیدی ارائه میدهد. این ماموریت نه تنها به ما کمک میکند تا بهتر از تاریخچه سیارکها در منظومه شمسی مطلع شویم، بلکه میتواند اطلاعات مهمی برای مطالعه شرایط پیرامونی دیگر از جمله شرایط آب و حیات در این سیارکها نیز فراهم کند.
انتهای پیام/