صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

چین در پرتاب ماهواره‌های دوردست ماه شکست خورد

رسانه‌های دولتی چین گزارش کردند، پرتاب دو ماهواره به سمت مدار دوردست ماه موفقیت‌آمیز نبود و ماهواره‌ها نتوانستند در مدار خود قرار بگیرند.
کد خبر : 901895

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از یو اس نیوز، خبرگزاری رسمی شین هوا گزارش داد، پرتاب ماهواره DRO-A/B (دو ماهواره‌ای و بی‌مدار رتروگراد دور دست ماه) از مرکز پرتاب ماهواره شیچانگ در روز چهارشنبه موفقیت‌آمیز نبوده و ماهواره‌ها وارد مدار خود نشده‌اند.

یک موشک لانگ‌مارچ‌۲سی روز گذشته از مرکز پرتاب ماهواره شیچانگ برای اجرای این عملیات پرتاب شد، اما تا اوایل امروز، زمانی که رسانه دولتی چین شکست عملیات را اعلام کرد هیچ تأیید رسمی پرتابی وجود نداشت.

در حال حاضر مشخص نیست که آیا اجزای پرتاب‌شده و مأموریت آنها قابل نجات است یا خیر. همچنین مشخص نیست که ماهواره‌ها در چه مداری قرار دارند.

شین‌هوا هیچ جزئیاتی از ماهیت ماهواره‌های‌ ای و بی ارائه نکرده، با این حال، تصور می‌شود که این جفت برای ورود به مدار رتروگراد دوردست ماه در نظر گرفته شده بود که اگر درست باشد، این دو ماهواره مدار مرتفع ماه را هدف قرار می‌دهند که در جهت مخالف چرخش ماه به دور زمین حرکت می‌کند.

مدار رتروگراد دوردست ماه بسیار پایدار است و می‌تواند مزایایی را برای اکتشاف، علم و زیرساخت‌ها، مانند ایفای نقش به عنوان یک نقطه راه، رصد ماه و ارتباطات ارائه دهد.

طبق مقاله‌ای که در مجله اکتشافات عمیق فضایی در سال ۲۰۲۳ منتشر شد، ماهواره‌های‌ ای و بی برای ارتباط با ماهواره دیگری به نام «ال» در مدار پایین زمین طراحی شده‌اند. چین این ماهواره را که تحت آکادمی علوم چین توسعه داده شده است، در ماه فوریه با موشک جیانگ به سوی مدار کم‌ارتفاع پرتاب کرد.

این اتفاق نشان‌دهنده چالش‌های فنی و فناوری در مواجهه با پروژه‌های فضایی در چین است. این ماهواره از نوعی مخصوص است که برای کاربرد‌های خاصی طراحی شده بود و ناپایداری در عملکرد آن می‌تواند منجر به عقب‌نشینی در برنامه‌های فضایی چین شود.

اطلاعات دقیق‌تر در مورد علت عدم موفقیت این پرتاب هنوز منتشر نشده، اما طبق گزارش‌های اولیه، مشکلات فنی در مراحل پرتاب می‌تواند علت اصلی این مشکل باشد. این اتفاق در ارتباط با برنامه‌های فضایی چین از اهمیت زیادی برخوردار است و ممکن است در طولانی مدت تاثیرات بزرگی بر طرح‌های آینده این کشور داشته باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر