حفاظت از هویت ایرانی با توسعه مدل بزرگ زبانی فارسی
محمدامین آقامیری دبیر شورای عالی فضای مجازی در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا پیرامون لزوم بومیسازی مدلهای زبانی فارسی هوش مصنوعی اظهار کرد: از آنجا که تمام داشتههای کشور به زبان فارسی است باید بتوانیم آن را در تمامی ابزارهای جدید متبلور کنیم تا از زبان و فرهنگ فارسی محافظت شود، چون تمامی فناوریهای نوظهوری که ایجاد میشود به زبان انگلیسی است این موضوع نیازمند تلاش بیشتر است.
وی در ادامه افزود: اگر از این فناوریها و مدلهای زبانی به درستی استفاده شود باعث شکوفایی هر چه بیشتر زبان فارسی خواهد شد. زبان فارسی غنا زیادی دارد و یکی از بخشهای هویتی کشور در تمام دورانها محسوب میشود که با توسعه مدل بزرگ زبانی میتوانیم از این داشتههای تاریخی حفاظت و استفاده کنیم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی در ادامه با اشاره به اینکه توسعه مدلهای زبانی فارسی نیازمند یکسری الزامات و زیرساخت است گفت: این توسعه لازمه رشد و ارتقاء در چند حوزه است که مهمترین آن سرمایه انسانی است و باید جوانان نخبهای که در این حوزه فعالیت میکنند تشویق و مورد حمایت قرار بگیرند. موضوع دیگر این است انبارهای دادهی زبان فارسی باید با کیفیت مطلوب فراهم کنیم تا زبان فارسی را خوب آموزش ببنید و آن را پردازش کند. همچنین در بخش سختافزاری هوش مصنوعی هم باید سرمایهگذاریهای لازم صورت بگیرد تا کار با سرعت بیشتری پیش برود.
سارا بوربور رئیس ستاد فراداده مرکز ملی فضای مجازی نیز در پاسخ به خبرنگار آنا درباره اهمیت بومیسازی مدلهای زبانی فارسی گفت: در حال حاضر زبان فارسی در پردازش متون توسط هوش مصنوعی مانند تشخیص کلمات ناسزا، خبرهای جعلی، ویراستاری زبان فارسی در متون عمومی و رسمی، پردازش گویشها و تحلیل احساسات مشکل دارد؛ زیرا اصل دادههای موجود به زبان انگلیسیی است، امیدواریم با حمایت نخبگان کشور در جهت تقویت پردازندهها و ایجاد زیرساختهای مناسب گام بلندی برداریم و با تلاش هرچه بیشتر به قطب هوش مصنوعی زبان فارسی تبدیل شویم.
انتهای پیام/