صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۹ - ۱۹ اسفند ۱۴۰۲

دستیابی به فناوری تولید شیر حاوی آنتی‌بادی برای ارتقای امنیت غذایی

محققان یک شرکت دانش‌بنیان با ارائه خدمات مشاوره فنی، ژنتیکی و امنیت غذایی به دامداری‌ها و گاوداری‌ها، موفق به تولید شیر فراویژه حاوی آغوز برای ارتقای امنیت غذایی و ایمنی بدن شدند.
کد خبر : 900765

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، شرکت دانش‌بنیان مستقر در اصفهان، پس از سه سال تحقیق و پژوهش موفق به دریافت مجوز تولید شیر حاوی آنتی بادی از سازمان غذا و دارو شد؛ کادر متخصص این شرکت دارای توان فنی و تجربه بیش از سه دهه تحقیق و پژوهش در زمینه تولید مواد بیولوژیک علیه بیماری های ویروسی، باکتریایی انسانی و دامی است. از این جهت از این شرکت دانش‌بنیان به عنوان یکی از شرکت های پیشرو در زمینه تولید محصولات سلامت‌محور به‌حساب می‌آید.

این شیر، حاوی آغوز علاوه بر لاکتوفرین، لاکتوپراکسیداز، لایزوزیم، عوامل رشد، آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین های A، D، E و بسیاری از دیگر پروتئین ها و ترکیبات زیست فعال، انواعی از آنتی بادی ها در این شیر وجود دارند.

 شیوه پاستوریزاسیون محصول به گونهای است که پروتئین ها، ترکیبات زیست فعال و آنتی بادی های آن حفظ می شوند و از نظر عملکردی در سراسر سطوح مخاطی در سیستم تنفسی فوقانی و دستگاه گوارش فعال هستند. استفاده از این شیر برای تمام افراد سالم و افرادی که در معرض انواع بیماری های گوناگون قرار دارند می تواند کاربرد داشته باشد.

حسن نیلی احمدآبادی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه شیر فراویژه حاوی آغوز محصولی دانش بنیان است که برای اولین بار در ایران تولید شده است، تصریح کرد: شیر فراویژه حاوی آغوز و فوق ایمنی زا(نوزا) یک محصول دانش بنیان و سلامت محور برای کسانی است که به ارتقاء سلامتی خود می اندیشند.

وی با اشاره به مزیت‌های محتوای اولیه و شیوه فرآوری این شیر حاوی آغوز، گفت: به عنوان مثال شیرهای عرضه شده در فروشگاه‌ها استریل هستند و پروتئین شیرهای استریل به دلیل مواجهه با حرارت غیر فعال شده است؛ همچنین کارکرد انسولین، تنظیم قند خون است و اگر پروتئین حرارت ببیند، دیگر آن خاصیت را ندارد. در شیر نیز پروتئین های زیادی وجود دارد که وقتی حرارت می بیند، خاصیت و ارزش بیولوژیکی آن از دست می رود.

این مهندس فناور اضافه کرد: در این راستا ما از روش ال تی استفاده می‌کنیم که در آن دما را پایین آورده و زمان را زیاد خواهیم کرد؛ همچنین گاو را، قبل از زایمان در پروتکل هایپر ایمنوزیشن قرار می دهیم و سیستم ایمنی آن را تقویت و تحریک می کنیم در ادامه برخی ترکیبات را وارد آغوز و تغذیه گاو را مدیریت می کنیم. از این طریق فراویژه آنتی بادی در شیر تولید می شود که مشابه آن وجود ندارد.

احمدآبادی ارائه راه‌حل جدید برای افزایش ایمنی در پاندمی‌ها را بزرگ‌ترین دستاورد مجموعه دانست و عنوان کرد: در حقیقت شیر حاوی آنتی‌بادی، خنثی کننده است و می تواند در سطح مخاط ها از اتصال ویروس به گیرنده ها جلوگیری کند و علاوه بر اینکه باعث ارتقای امنیت غذایی شده و سوء تغذیه را برطرف می‌کند، تا حدودی باعث افزایش سطح ایمنی نیز خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه این محصول دانش‌بنیان نقش تنظیم‌کنندگی در سیستم ایمنی دارد؛ گفت: باتوجه به اینکه سرانه مصرف شیر در کشور پایین است، شاهد بیماری های مختلف اسکلتی، قلبی عروقی، کبد چرب و چاقی بیش از حد هستیم که همه آنها ناشی از سوء تغذیه است و شیر با داشتن تعادل مواد مغزی، این سوء تغذیه را برطرف می‌کند و از طرف دیگر باعث افزایش سطح ایمنی روی مخاطات به خصوص در طول لوله گوارش می شود و می تواند عوامل عفونی را مهار کند.

به گفته مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان در خصوص صادرات این محصول دانش‌بنیان با کشور امارات مذاکرات انجام شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر