خانمحمدی: ۴ هزار و ۵۰۰ کلاس درس ایمنسازی شد
به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حمیدرضا خانمحمدی رئیس سازمان نوسازی و تجهیزات مدارس کشور در آیین تجلیل از مهندسان برتر این سازمان و نخستین دوره اهدای جایزه ملی نصیر که امروز ۱۳ اسفند ۱۴۰۲، برگزار شد، اظهار کرد: همه کسانی که آگاه هستند به دستان، فکر و ذهن شما مهندسان مراجعه میکنند. آن چیزی که در این روز از آن تقدیر میشود، تلاش و کوشش شما بزرگواران است.
خانمحمدی با بیان اینکه هر چه شما راهبری میکنید، مادامالعمر به یادگار میماند، عنوان کرد: مدرسه در منظر عمومی قرار دارد و این باعث میشود تا شما مهندسان همیشه احتیاط کنید که بهترین و زیباترین نقشه را پیاده کنید.
رئیس سازمان نوسازی و تجهیزات مدارس با بیان اینکه این هفته، هفته امور تربیتی و تربیت اسلام است، ادامه داد: مهندسان سازمان نوسازی در سراسر کشور کالبد تمام اتفاقات منفی را میسازیم. هنر مهندسان نوسازی کشور از سال ۱۳۵۴، ۱۰۵ هزار مدرسه را دراختیار دانشآموزان قرار داده است.
وی با اشاره به زلزله خوی در سال گذشته، ادامه داد: در این اتفاق ناخوشایند حضور پیدا کردیم و بین ساختمانهای اداری مدارس به مکان خدمترسانی برای سایر دستگاهها تبدیل شده بود و این از درایت، دستپاکی، بینش و وجود مهندسان است. بیشترین ساختمانهای اداری از دورافتادهترین مناطق محروم را میسازیم و مدارس بهصورت استاندارد و ایمن ساخته شده است.
خانمحمدی ادامه داد: ما در فضایی که میسازیم، بیمار درمان نمیشود، بلکه انسان تربیت میشود. مهندسان مکانی را میسازند که هر آنچه تربیتآموخته مدرسه یاد میگیرد، برای ادامه پیشرفت دانشآموزان کفایت میکند و دانشآموزان این موضوع را مرهون مهندسان هستند.
رئیس سازمان نوسازی و تجهیزات مدارس اظهار کرد: در فرآیند افتتاح ۹۵۰ طرح با ظرفیت ۴ هزار کلاس درس، خوابگاهی ساخته شده بود که امکان تحصیل را برای ۸۰ دانشآموز فراهم کرده بود. از خاک به سازه رسیدن با وجود تخصیص، اعتبار، بودجه در سیستم دولتی کار بسیار دشواری است که سرانه یکو نیم متر مربع به ۸.۲۵ با رشد ۵.۳ رسیده است و نهضت مقاومسازی آغاز شد.
وی با بیان اینکه ۶۵ درصد از مدارس ناایمن و نامستحکم بودند، ادامه داد: ۴ هزار و ۵۰۰ کلاس درس ایمنسازی شد. دو هزار و ۲۰ کلاس با ظرفیت ۱۰ هزار کلاس درس ایجاد شد و در برنامه هفتم دو دهم از واحد مالیات از ارزشافزوده برای تخریب و بازسازی و مقاومسازی مدارس اختصاص پیدا کرد و این عزم مجلس و عزم دولت است.
وی با بیان اینکه در برنامه هفتم ازسرانه آموزشی ۵.۸ دهم متر مربع به ۶.۱ برسیم، اظهار کرد: باید به استانداردسازی ۳۰ هزار کلاس درس برسیم و بدینمنظور استانداردسازی را در کارخانهها انجام میدهیم. مدرسهسازی ترکیبی از هنر معماری و فلسفه تعلیم و تربیت است که باید به سازهها، استحکام و معماری آنها توجه کنیم.
۲۰۰ مجتمع بزرگ مقیاس با ظرفیت هزار دانش آموز در حال ساخت است
رئیس سازمان نوسازی و تجهیزات مدارس با اشاره به اینکه مردم با مدرسهسازی نباید به هویت روستا آسیب بزنند، اضافه کرد: باید محیط امن و متنوع ایجاد کنیم. در روستاها مدارس تنها یک ساختمان ساخته میشود واین مدارس باید متناسب با محیط روستایی باشد .
خانمحمدی با بیان اینکه ۲۰۰مجتمع بزرگ مقیاس با ظرفیت هزار دانش آموز در حال ساخت است، ادامه داد: بحث سامانهها برای ارزشیابی و نیاز سنجی در مناطق صورت میگیرد که مهندسان فناوری به این موضوع کمک میکنند. سازمان نوسازی با ۲هزار نفر کارهای تلفیقی از جمله ساخت، نیازسنجی ، مقاوم سازی مدارس انجام میگیرد.
وی افزود: طبق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، یک میلیون نفر سالانه جابهجایی جمعیت داریم. به عبارت دیگر، ۲۵۰ هزار خانوار در کشور جابهجا میشوند. و باید ببینیم که بار دانشآموزی آن در چه حد است. یکی از وظایف مهندسان نوسازی همین است. باید از سازههایی مانند کانکسهایی که در اختیار عشایر قرار میدهیم، استفاده کنیم که قابلیت جابهجایی داشته باشد. جابهجایی جمعیت مهمترین چالش ماست.
وی با اشاره به اینکه ما به دنبال ایده هستیم که بتوانیم از سازه هایی استفاده کنیم که با جابه جایی جمعیت بتوانیم سازه را جابهجا کنیم، ادامه داد: تنوع عملکرد ما بسیار زیاد است.
تابستان بهترین فرصت برای مقاومسازی مدارس است
رئیس سازمان نوسازی و تجهیزات مدارس درباره استفاده نوآوری در سازمان نوسازی اظهار کرد: در این حوزه از شرکتهای دانش بنیان کمک گرفتیم. در برخی از مدارس دوشیفته است و تنها برای نوسازی و مقاومسازی میتوانیم از فرصت تابستان استفاده کنیم که بیشتر این مدارس در شهرهای تهران، تبریز ، اصفهان وجود دارد و مقاومسازی در تهران توسط مهندسان خبره آغاز شده است.
خانمحمدی با بیان اینکه خیرین یاور سازمان نوسازی در حوزه مدرسه سازی هستند، عنوان کرد: حضور خیران چالش کاهش سرانه در محیط پرتراکم را برطرف کرده است. ۳.۴ سهم مشارکت خیرین در مدرسه سازی بوده است که به ۸ هزار میلیارد تومان رسید. سهم خیران در پروژه ها ۵۰ درصد است .
رئیس سازمان نوسازی و تجهیزات مدارس با بیان اینکهاطلسی در اختیار خیران مدرسهساز قرار میگیرد تا سرانههای آموزشی را مشاهده کنند، خاطرنشان کرد: ۱۰ هزار پروژه نیمهکاره داریم که خیران کارخانهدار می توانند با مالیات خود اعتبار آن را تامین کنند. در دوسال اخیر ۶ هزار و ۷۵۰ پروژه با ظرفیت 230 کلاس و 4 میلیون متر مربع به دانش آموزان تحویل داده شده است.
انتهای پیام/