صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
جواد منصوری در گفت‌و‌گو با آنا:

مجموعه «تاریخ ایران پس از انقلاب اسلامی» سقف زمانی ندارد

نویسنده حوزه تاریخ نگاری انقلاب از آخرین فعالیت‌های نوشتاری خود می‌گوید.
کد خبر : 897895

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری آنا، جواد منصوری از نام‌های شناخته‌شده در حوزه تاریخ‌نگاری انقلاب است. وی اولین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بعد از تشکیل این نهاد انقلابی است که از اردیبهشت ۵۸ تا اسفند همان سال به طول انجامید. معاون آسیا و اقیانوسیه وزیر امور خارجه از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۷، سفیر ایران در پاکستان از سال ۶۸ تا ۷۲، معاون فرهنگی دانشگاه آزاد از سال ۷۲ تا سال ۷۴ و سفیر ایران در چین از سال ۸۵ تا ۸۸ از جمله مسئولیت‌های جواد منصوری است. او در سال ۱۳۸۸ و پس از بازنشستگی از وزارت امور خارجه با همکاری مرکز اسناد انقلاب اسلامی، به صورت جدی در حوزه تاریخ نگاری انقلاب فعال شد.

منصوری در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره آخرین آثار تألیفی خود عنوان کرد: آخرین کتابی که بنده منتشر شده جلد هشتم «تاریخ ایران پس از انقلاب اسلامی» است که به تحولات و مسائل سال‌های ۶۱ و ۶۲ می‌پردازد. تاکنون هشت جلد از این کتاب منتشر شده و همچنان پژوهش و تألیف آن ادامه دارد.

وی اظهار کرد: من از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در دل ماجرا‌ها و حوادث حضور داشتم. از سوی دیگر در سال‌های ابتدایی پس از انقلاب ناگفته‌های زیادی داشتم که در جایی بیان نشده بود، ضمن این که تجربه سی سال حضور در بدنه وزرات خارجه را هم داشتم.

منصوری گفت: در ابتدا پیش‌بینی من این بود که هر دو سال از تاریخ پس از انقلاب را در قالب یک کتاب کار کنم، در حالی که فقط تا سال ۱۳۶۲ در هشت جلد تدوین و چاپ شده است. اما حجم مطالب آنقدر زیاد بود که نمی‌شد به راحتی از آنها گذشت. تا سال ۱۳۶۲ یعنی پنج سال پس از پیروزی انقلاب در هشت کتاب تدون شده است. این نشان می‌دهد مطالب مهم و بعضاً ناگفته زیاد است و بود که هر کدام تحلیل‌های مفصلی را می‌طلبید. بنابر این میتوانم بگویمکه این کتاب سقف زمانی ندارد

وی افزود: کتاب دیگری که اخیراً به چاپ سوم هم رسید «سال‌های بی‌قراری» بود که شامل خاطرات قبل از انقلاب من می‌شد.

این دیپلمات سابق وزارت امور خارجه عنوان کرد: یکی از کتاب‌هایم که با استقبال خوبی مواجه شد «نگاهی به چین» بود که شامل خاطرات دوران مأموریت سفارت من در جمهوری خلق چین می‌شد. این کتاب به دلایل پیشرفت چین، فرهنگ چین و روابط ایران و این کشور در زمینه‌های مختلف و رفت و آمد‌هایی که در حوزه‌های مختلف بین دو کشور صورت گرفته را مطرح کردیم. این اثر برای هرکس که بخواهد آینده روابط ایران و چین را بررسی کند مفید خواهد بود.

این پژوهشگر و نویسنده درباره پرداختن به مقوله تاریخ نگاری انقلاب نیز گفت: نسل فعلی و نسل‌های آینده ما باید بدانند که بر این کشور چه گذشت و چه کسانی برای این مردم تصمصم می‌گرفتند. باید دلایل منطقی و روشن حرکت انقلابی مردم در سال ۱۳۵۷ برای آنان روشن شود تا دیگر شاهد تحریف تاریخ نباشیم. از سوی دیگر مسئولان و سیاستگزاران ما نیز باید با خواندن رخداد‌های تاریخی و اشتباهاتی و تصمیم‌هایی که به غلط اتخاذ شدند مانع از تکرار دوباره آنها بشوند.

وی افزود: فکر می‌کنم کتاب «تاریخ ایران پس از انقلاب اسلامی» علاوه بر مخاطبان برای افرادی که در حوزه فیلمسازی و فیلمنامه‌نویسی هم فعالیت می‌کنند نیز مفید باشد. البته بخش‌هایی از کتاب در فضای مجازی و کانال‌های تلگرامی نیز در دسترس مخاطبان قرا گرفته است.

انتهای پیام/

ارسال نظر