صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

دانشمندان: زمین ۷۰۰ میلیون سال پیش منجمد بود

پژوهش‌ها نشان می‌دهند که کره‌ زمین حدود ۷۰۰ میلیون سال پیش به حالت کاملا منجمد و شبیه یک گلوله‌ برفی عظیم درآمده است.
کد خبر : 897726

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، پژوهش‌ها نشان می‌دهند که کره زمین حدود ۷۰۰ میلیون سال پیش به حال کاملا منجمد و شبیه یک گلوله برفی عظیم درآمده و عصر یخبندان هفتصد میلیون سال پیش باعث شد که سیاره ما به یک توپ یخی تبدیل شود.

هر چقدر هم که تصور این موضوع سخت باشد که زمین در یک مقطع، یک دست سفید و درخشان از یخ و برف بود، تحقیقات گروهی از دانشمندان استرالیایی شواهد کاملاً ملموسی از این ایده ارائه می‌دهد. علاوه بر این، تیم حتی ممکن است کشف کند که دقیقاً چگونه این وضعیت به وجود آمده است.

 آدریانا دوتکیویچ، فعال در شورای تحقیقات استرالیا (ARC) و استاد دانشگاه سیدنی در بیانیه‌ای گفت: در این شرایط باید زمین را تقریباً کاملاً یخ زده تصور کنید. 

به گفته وی، تیم مطالعاتی توانست در طی یک سفر میدانی به رشته کوه فلیندرز در استرالیای جنوبی، اکتشافات مهمی را انجام دهد. محققان خاطرنشان کردند که بقایای یخبندان هنوز از دوره یخبندان استورتین قابل مشاهده است و داده‌های حاصل از مدل‌های کامپیوتری «ارس بایت» (EarthByte) را بررسی کردند. این مدل‌ها از همکاری بین دانشگاه‌های استرالیا، سازمان‌های نظامی بین‌المللی و شرکای صنعتی برای فراهم کردن دسترسی آزاد برای دانشمندانی که به دنبال داده‌های زمین‌شناسی و ژئوفیزیک هستند، به دست آمده‌اند.

این تیم با استفاده از مدل تکتونیکی صفحه‌ای از جایی که قاره‌ها و حوضه‌های اقیانوسی زمین در هفتصد میلیون سال پیش بوده‌اند و جفت کردن آن مدل با مدل دیگری که بر انتشار دی‌اکسید کربن متمرکز بود، نقطه شروع عصر یخبندان قدرتمندی به نام یخبندان استورتین را یافتند که از ۷۱۷ تا ۶۶۰ میلیون سال پیش را در بر می‌گرفت. در مورد اینکه چه چیزی احتمالاً باعث شروع این دوره زمانی انجماد شده است محققان احتمال می‌دهند کاهش قابل توجه انتشار دی اکسید کربن از آتشفشان‌ها در کانادا امروزی می‌تواند عامل قابل توجهی باشد و ادامه از دست دادن آن منجر به طولانی شدن یخ سیاره شد.

سرپرست این پژوهش توضیح می‌دهد: در این زمان، هیچ حیوان چند سلولی یا گیاه روی زمین وجود نداشت.

غلظت گاز‌های گلخانه‌ای جو تقریباً به طور کامل توسط خروج گاز کربن دی‌اکسید از آتشفشان‌ها و فرآیند‌های هوازدگی سنگ‌های سیلیکات که این گاز را مصرف می‌کنند تعیین می‌شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر