آشپزهای هوشمند| آشپزخانهای که بهجای شما کار میکند
خبرگزاری علموفناوری آنا- هدا عربشاهی: آشپزخانه هوشمند بخشی از اینترنت اشیا است و به آشپزخانهای گفته میشود که با رایانه هدایت میشود و به اینترنت متصل است. آشپزخانه هوشمند قادر است تمام افرادی را که از آن استفاده میکنند و تمام اقداماتی را که انجام میدهند، بشناسد. آشپزخانهای که از تمام محصولات موجود در یخچال و چیدمان توی کابینتها را تا ریزترین جزئیات خبر دارد، دستورالعملهای ممکن را پیشنهاد میکند و در صورت کمبود مواد، با سوپرمارکت تماس میگیرد. آشپزخانهای که منشاء بوی بد را شناسایی میکند و بلافاصله برای رفع آن وارد عمل میشود. آشپزخانهای که کودکان را از آسیبهای احتمالی دور نگه میدارد و چیزهایی را به سالمندان یادآوری میکند. آشپزخانهای که میداند چه زمانی اجزای خودش را غیرفعال کند و مصرف انرژی و آب را به حداقل ممکن برساند. آشپزخانهای که طراحی بسیار امروزی دارد و با چراغهای مورد علاقه کاربر نورپردازی میشود.
***
همانطورکه جهان بهسمت اتوماسیون پیش میرود، فناوری هوشمند راهش را روزبهروز بیشتر، به خانههای ما باز و زندگی را راحتتر میکند. یکی از بخشهایی که در این حوزه پیشرفت چشمگیری داشته آشپزخانه است. فناوری آشپزخانه هوشمند با به ارمغانآوردن تجهیزات خودکار، هدایت از راهدور و آسان تجربه آشپزی را متحول کرده است. از اجاقهای هوشمند گرفته تا یخچالها، آشپزخانه به مرکز فناوریهایی تبدیل شده است که تجربه آشپزی بینظیری را ارائه میدهد و بهعلاوه، به مدیریت مواد غذایی هم کمک میکند و اسراف در خوراکیها را کاهش و صرفهجویی در پول را افزایش میدهد.
مواد لازم برای داشتن آشپزخانه هوشمند
لوازم هوشمند یکی از مهمترین پیشرفتها در فناوری آشپزخانه بهشمار میروند. اجاقهای هوشمند، فرهای مایکروویو و یخچالهای مجهز به اینترنت برای ارائه راحتی، کنترل و اتوماسیون طراحی شدهاند. این لوازم که میتوان آنها را از راه دور ازطریق دستگاههای تلفن همراه هدایت کرد به کاربران اجازه میدهند زمان پخت و درجه حرارت را از هر نقطهای بیرون از آشپزخانه و حتی بیرون از خانه تنظیم کنند. برایمثال، اجاق هوشمند را میتوان پیشاز رسیدن به خانه از قبل گرم کرد و یخچال هوشمند قادر است کاربر را از مواد غذایی که در حال انقضا هستند آگاه کند.
دستگاههای اینترنت اشیا (IoT) از دیگر نیازهای اولیه داشتن آشپزخانهای هوشمند است. اینترنت اشیا، شبکهای از دستگاههای به هم پیوسته است که با هم کار میکنند تا وظایف را بهطور خودکار انجام دهند. در آشپزخانه، دستگاههای اینترنت اشیا را میتوان برای هدایت وسایل، نظارت بر موجودی مواد غذایی و تنظیم تنظیمات پختوپز استفاده کرد. برای مثال، قهوهساز هوشمند را میتوان بااستفاده از برنامک سادهای که روی تلفنهمراه نصب میشود روشن و زمان و دمای دمکردن قهوه را تنظیم کرد.
دستیارهای صوتی مانند الکسا، سیری و دستیار گوگل امروزه به نامهای رایجی تبدیل شدهاند. از آنها میتوان برای کنترل وسایل آشپزخانه هوشمند، تنظیم زمانبندی آشپزی و ارائه دستور پخت استفاده کرد. بهعنوان مثال، کاربر میتواند از الکسا بخواهد اجاق را از قبل گرم کند یا آن را روی دمای خاصی تنظیم کند یا درخواست دستور غذا برای تهیه غذایی خاص را عرضه کند.
ترازوهای هوشمند آشپزخانه ازجمله وسایلی هستند که برای اندازهگیری دقیق مواد غذایی دقیق برای پختوپز طراحی شدهاند. این دستگاهها قادرند به تلفن همراه متصل شوند و میتوانند به کاربران در ردیابی میزان مصرف غذا و ارزشهای غذایی کمک کنند.
اما شاید بتوان گفت پختوپز خودکار یکی از حوزههای مهمی است که فناوری آشپزخانه هوشمند در آن پیشرفتهای چشمگیری داشته است. اجاقهای هوشمند، یخچالها و کبابپزها و پلوپزها دارای تنظیمات خودکاری هستند که به کاربران اجازه میدهد بدون هیچگونه مداخلهای، غذا را بهطور کامل بپزند. بهعنوانمثال، اجاق گاز هوشمند میتواند برنج را بدون نیاز به نظارت مداوم بپزد.
مزایای آشپزخانه هوشمند
علاوهبر راحتیهایی که آشپزخانه هوشمند عرضه میکند، بهرهوری انرژی از دیگر مزایای این آشپزخانهها بهشمار میروند. زیرا، لوازم هوشمند بهگونهای طراحی شدهاند که به حداقل مصرف انرژی نیاز داشته باشند. آنها میتوانند خودشان را برای صرفهجویی در مصرف انرژی و کاهش هزینه قبض تنظیم کنند. بهعنوان مثال، ماشین ظرفشویی هوشمند میتواند میزان کثیفبودن ظروف را حس کند و مصرف آب را متناسب با آن تنظیم کند. ترموستات میتواند ترجیحات گرمایش و سرمایش کاربر را بیاموزد و براساس آن دما را تنظیم کند.
ازسوی دیگر، لوازم هوشمند قادرند به بهبود ایمنی در آشپزخانه کمک کنند. بهعنوان مثال، یک آشکارساز هوشمند دود میتواند درصورت تشخیص دود در آشپزخانه، هشداری را به تلفن هوشمند کاربر ارسال کند و حتی مستقیما با آتشنشانی تماس بگیرد. اجاق هوشمند اگر موردی مثل سوختن را احساس کند میتواند بهطور خودکار خاموش شود.
تجربه آشپزی شخصیشده و متناسب با سلیقه کاربر از دیگر مزایای استفاده از دستگاهها و لوازم هوشمند آشپزخانه است. برای مثال، فر هوشمند میتواند براساس موادی که در یخچال موجود است طرز تهیه غذا را پیشنهاد کند. قهوهساز هوشمند میتواند ترجیحات کاربر را یاد بگیرد و قهوه را فقط بههمان شکلی که کاربر میپسندد تهیه کند.
آشپزخانه هوشمند همچنین میتواند تاحد قابلتوجهی در زمان صرفهجویی کند، بهعنوان مثال، آرامپز هوشمند قادر است زمانی که کاربر سر کار است غذا را بهآرامی و دقیق بپزد و پسازآنکه غذا به مرحله پخت رسید درجه حرارت تا حدی پایین بیاورد که غذا فقط گرم بماند.
انتهای پیام/