صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

بهترین نمای کل گیتی با وضوح ۳ هزار مگاپیکسلی ثبت می‌شود

شیلی تلسکوپی را به بهره‌برداری رسانده که دوربین آن قرار است تصاویری از کل جهان را با وضوح بیش از 3 هزار مگاپیکسل ثبت کند.
کد خبر : 895800

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از گاردین شیلی رصدخانه‌ای ساخته که تلسکوپ فوق پیشرفته آن قرار است با استفاده از یک دوربین ۳۲۰۰ مگاپیکسلی، بهترین نما از کل گیتی را به تصویر بکشد.

بنابر این گزارش، رصدخانه وِرا سی رابین (Vera C Rubin) که ساخت آن ۹ سال به طول انجامید بر روی قله کوهی در منطقه خشک و بیابانی شیلی به نام کوکیمبو (Coquimbo) قرار دارد. نمای ظاهری این رصدخانه از دور با یک قاب براق بزرگ با شکلی متمایز و فشرده در شیار کوه می‌درخشد و گنبد گردان آن در زوایای مختلف می‌چرخد.

این رصدخانه قلب یک پروژه ۱.۹ میلیارد دلاری است که نقشه‌برداری از آسمان را در اوایل سال ۲۰۲۵ آغاز می‌کند. این تلسکوپ برای گردآوری مقادیر بی‌سابقه‌ای از داده‌های نجومی در بازه‌ای ۱۰ ساله برای پروژه ال اس اس تی (LSST) (بررسی میراث فضا و زمان) طراحی شده است. این تلسکوپ مجهز به یک دوربین ۳۲۰۰ مگاپیکسلی است و به آینه‌ای با قطر ۸.۴ متر متصل شده است که آن را به یکی از قوی‌ترین تلسکوپ‌های جهان تبدیل می‌کند.

ال اس اس تی از طریق ۲ میلیون تصویر، ۶۰ پتابایت داده را در مدت ۱۰ سال تولید می‌کند. این داده‌ها برای پاسخ به سؤالات مربوط به کل گیتی تا دورترین نقاط دوردست استفاده خواهد شد. رصدخانه رابین همچنین به ما در درک بهتر اسرار جهان مانند ماده تاریک و انرژی تاریک که بیش از ۷۰ درصد جهان را تشکیل می‌دهد، کمک خواهد کرد.

این تلسکوپ به گونه‌ای مستحکم و فشرده طراحی شده است، بنابراین می‌تواند تغییرات در آسمان را به سرعت مشاهده و ردیابی کند. تلسکوپ رابین می‌تواند هر شب ۱۰ میلیون رویداد، از جمله سیارک‌های در حال حرکت و انفجار‌های ابرنواختر را شناسایی کند که به ستاره‌‌شناسان کمک می‌کند تا آنچه را که «آسمان گذرا» می‌نامند مطالعه کنند.

مهم‌ترین مراکز ستاره‌شناسی جهان در شیلی قرار دارند و پایگاه نجومی روبین به طور میانگین ۲۵۶ شب در سال آسمان صاف دارد که این به دلیل ارتفاع کوه‌های آند در دور تا دور این کشور و نداشتن آلودگی نوری در مناطق کم‌جمعیت بیابانی است که شرایط ایده‌آلی را برای تماشای آسمان ایجاد می‌کند.

پروژه رصدخانه رابین موجی از هیجان در جامعه جهانی نجوم به راه انداخته و همچنین برای مردم آن منطقه فرصت‌های شغلی ایجاد کرده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر