با برگزاری آیین افتتاحیه در تالار وحدت؛
مراسم افتتاحیه چهلودومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر در تالار وحدت برگزار شد.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا مراسم افتتاحیه چهلودومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر شب چهارشنبه ۱۱ بهمن با اجرای محمد سلوکی در تالار وحدت برگزار شد.
معرفی برگزیدگان سه بخش سینمای مستند، فیلمهای کوتاه و اقلام تبلیغی از بر برنامههای مراسم افتتاحیه عنوان شده است.
طبق اعلام اولیه قرار بود این مراسم راس ساعت ۱۸:۳۰ دقیقه شروع شود، اما در نهایت با ۴۵دقیقه تاخیر آغاز شد.
محمد خزایی رییس سازمان سینمایی، مهدی آذرپندار مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران، حبیب ایل بیگی، فریبا کوثری، ابوالفضل پورعرب، پرویز شیخ طادی، هاشم میرزاخانی، فرید سجادی حسینی، داریوش یاری، بهروز شعیبی، انسیه شاه حسینی، علی اوجی، فریبا نادری، هومن حاجی عبداللهی، ارسطو خوش رزم بهروز شعیبی و تهیه کنندگان، کارگردانان و عوامل فیلم های سینمایی حاضر در جشنواره از میهمانان این مراسم هستند.
همزمانی مراسم اختتامیه با مسابقه تیم ملی فوتبال کشورمان با سوریه در یک هشتم نهایی جام ملتهای آسیا باعث شده برخی از حضار در سالن، با تلفنهای همراه خود به صورت نامحسوس به تماشای فوتبال بنشینند!
مجتبی امینی دبیر جشنواره چهلودوم فیلم فجر به عنوان نخستین سخنران پشت تریبون قرار گرفت و پس از خوشامدگویی به حضار گفت: این سینما پس از پیروزی انقلاب اسلامی از نو متولد شد و امروز شاهد درخشش ان هستیم. سینمایی که پرسشگر، مطالبهگر و جوینده است اما ناامید و سیاه نما نیست سینمایی که در ان نی شود غم و شادی مردم ایران را دید، همه مردم ایران.
وی افزود: در ۱۰ روز آتی ضیافتی پرشور چشم به راه دوستداران سینماست. فیلم های کمدی، دفاع مقدس و خانوادگی با فضایی بکر روی پرده می روند. در بخش بین الملل بیش از ۷۰ کشور همراه ما هستند و خالق این چشم انداز روشن خانواده بزرگ سینمای ایران است. جشنواره چهل و دوم پلی است بین مردم اکران و سینما. در این دوره به اثار خانوادگی و کمدی به طور ویژه نگاه کردیم و دیگر جایشان در جشنواره خالی نیست. امشب و در کنار شما از یک عمر فعالیت هنری ۴ سینماگر بزرگوار قدردانی خواهیم کرد و به آنان ادای احترام خواهیم کرد.
دبیر جشنواره فیلم فجر اضافه کرد: جشنواره فیلم فجر همواره محل تولد فیلمسازان و بازیگرانی بوده و امسال هم شاهد کشف پدیده ها هستیم. به این چشم انداز که نگاه کنیم جز امید و رونق چیزی نخواهیم دید.
در بخش بهترین عکس، سیمرغ بلورین به محمد بدرلو برای فیلم سهکام حبس رسید.
در ادامه مراسم پس از پخش کلیپی در رابطه با ابوالفضل پورعرب از این ستاره قدیمی سینمای ایران تجلیل به عمل آمد. سید ضیا هاشمی، حسین فرحبخش و مجتبی امینی برای تجلیل از پورعرب روی سن ایستادند. پس از ورود پورعرب روی سن، کلیه حاضران در سالن ایستاده او را تشویق کردند.
پورعرب در سخنانی کوتاه پس از تشکر از برگزارکنندکان این مراسم صحبتهای سال گذشته خود در جشنواره را تکرار کرد و گفت: جوانان را باید بخشید و نباید سخت بگیریم چون ما هم جوان بودیم و اشتباهاتی داشتیم. ممنونم که من را برای بزرگداشت قابل دانستید.
بخش بعدی مراسم تجلیل از فریبا کوثری بازیگر محبوب سینما و تلویزیون بود. مجتبی امینی و سیدمحمد هاشمی برای تجلیل از این بازیگر روی سن ایستادند. کوثری گفت: خیلی خوشحالم که وارد سیوهفتمین سال حضورم در سینما هستم. اول از خانواده عزیز سینما و بعد خانواده خودم تشکر میکنم. از زنان این عرصه به طور ویژه تشکر میکنم که پابهپای مردان ایستادند و به این هنر جان دادند.
در ادامه برگزیدگان بخش فیلم کوتاه داستانی معرفی شدند. لیلی عاج، مریم بحرالعلومی، هادی مقدم دوست، حمید بهمنی و رضا سبحانی اعضای هیئت داوران این بخش دعوت شدند که روی سن بایستند تا جایزه برگزیده این بخش را اعطا کنند. جاذبه غیرنیوتنی، خودکشی به سبک نیچه، سربسته، شریف، یوفو و مدیر مدرسه کاندیدای این بخش بودند. دیپلم افتخار این بخش به یوفو به کارگردانی سید حمید و سید مهدی حسینی رسید. تندیس بلورین این بخش به شریف به کارگردانی محمد علیزادهفر رسید.
محمد سلوکی در حین اجرای مراسم از بازی تیم ملی فوتبال هم خبر داد و گفت که بازی تا پایان نیمه نخست با نتیجه یک بر صفر به نفع ایران است. خبری که با استقبال حاضران در سالن مواجه شد.
سپس نوبت به معرفی برگزیده بخش مسابقه فیلمهای مستند بلند جشنواره امسال رسید. مهدی نقویان، حامد شکیبانیا، سیاوش سرمدی، مهناز مظاهری، سعید رشتیان اعضای هیئت انتخاب و داوران این بخش بودند که برای اعلام برگزیده روی سن ایستادند. مستندهای آخرین کوسه نهنگ، تکثیر در اسارت، خانوادهی خلج و قوی دل نامزدهای این بخش بودند. دیپلم افتخار این قسمت به مستند بلند آخرین کوسه نهنگ به کارگردانی رامتین بالف رسید. تندیس بلورین بهترین مستند هم به مستند قویدل به کارگردانی علی فراهانی صدر و تهیهکنندگی سعید الهی تعلق گرفت.
بخش بعدی مراسم افتتاحیه تجلیل از پرویز شیخطادی کارگردان باسابقه کشورمان بود. پس از پخش کلیپ مربوط به این کارگردان، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی و مجتبی امینی دبیر جشنواره برای تجلیل از وی روی سن ایستادند. شیخطادی در سخنانی کوتاه گفت: خوشحالم که امسال برای اهالی سینما شرایط خوبی برای اکران فیلمها در نظر گرفته شده است.
در ادامه، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای سخنان خود گفت: در آستانه یکی دیگر از جشنوارههای فجر هستیم. ایام ماه رجب و در آستانه عید سعید مبعث و نزول قرآن است و امیدوارم این اعیاد بر شما مبارک باشد.
وی ادامه داد: خوشحالم که بعد از چند سال افتتاحیهای برای این جشنواره برگزار میشود. این یک جشنواره ملی و رهایی از بندهاست. این نکته مهم است که ما به انقلاب اسلامی و دستاوردهای بزرگ آن میبالیم. جشنوارهها افتخارشان این است که با این عنوان قرآنی یعنی فجر مزین هستند.
وزیر ارشاد افزود: مردم ایران در طول این سالها بر پای آرمانهای خود ایستادهاند و حفظ و صیانت از آرمانهای مردم بوده است. سینمای ایران بر پای امید و اخلاق ظهور و بروز کرده است که مجموعه فیلمهای این دوره نیز با این ویژگیها شناخته میشوند.
اسماعیلی ادامه داد: ما پیشتاز عرصه فرهنگ در منطقه هستیم و ریشههای چندساله داریم و از هویت، خط، دین، مذهب و همه مناسک و آیین های ملی صیانت می کنیم و سینما و هنر مهم ترین ابزار برای اعتلای همه این داشتههای مردم ایران است. حیا، عفت و پوشش یکی از افتخارهای لاینفک زندگی ایرانیان است و در پژوهشی که در پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات صورت گرفت ۸۵ درصد مردم ایران خود را حامی این نماد ملی و دینی خود یعنی پوشش و حجاب و عفت دانستند. این واقعیت است که بانوان عفیف ما پرچمدار ما هستند. از آقایان خزاعی و امینی هم سپاسگزارم که در هیات های داوری از بانوان عزیز دعوت کردند و این بزرگواران حضور داشتند.
در ادامه نوبت به تجلیل از محمدرضا علیقلی آهنگساز مطرح سینمای ایران رسید. اسماعیلی، خزاعی و امینی بار دیگر روی سن ایستادند تا از این هنرمند عرصه موسیقی تجلیل کنند.
علیقلی گفت: من همیشه حاشیه فیلم بودم و بیشتر از اینکه دیدنی باشم شنیدنی هستم. برای همه دنیا آرزوی صلح و دوستی دارم. من اگر خون از بینی دشمنم هم بیاید دلم میسوزد چه برسد برای دوستانم. من با حرف ۷ای آقای شیخ طادی موافقم و فقط یک نکته اضافه میکنم. من با چشم خودم دیدم در خیابان حقوقی تهران یک ساز پیانو از طبقه سوم پایین انداختند. میفهمید این برای یک موزیسین یعنی چه؟ امیدوارم دیگر شاهد این اتفاقات نباشیم.
در ادامه محمد سلوکی هم در سخنان کوتاهی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست که جلوی هر حرکتی که ذات افراط و تفریط دارد، بایستد.
در بخش پایانی مراسم ارکستر سمفونیک با رهبری استاد رحیمیان به اجرای برنامه پرداختند.