صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

قرارداد‌ هوش مصنوعی غول‌های فناوری زیر ذره‌بین قانون

رگولاتور تجاری ایالات متحده آمریکا تحقیقی را در مورد سرمایه گذاری‌ها و مشارکت‌های انجام شده توسط برخی از بزرگ‌ترین شرکت‌های فعال در فضای هوش مصنوعی مولد آغاز کرد.
کد خبر : 893153

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از گاردین، رگولاتور تجاری ایالات متحده آمریکا تحقیقی را در مورد سرمایه گذاری‌ها و مشارکت‌های انجام شده توسط برخی از بزرگ‌ترین شرکت‌های فعالی در فضای هوش مصنوعی مولد آغاز کرد.

کمیسیون تجارت فدرال (FTC) در بیانیه‌ای اعلام کرد که به پنج شرکت دستور داده است که آن‌ها را ملزم به ارائه اطلاعات در این زمینه کنند، از جمله شرکت مادر گوگل یعنی آلفابت، آمازون، انویدیا، مایکروسافت و اوپن ای‌آی استارتاپ سازنده چت جی‌پی‌تی.

در بیانیه این آژانس آمده است که این تحقیق بر این موضوع تمرکز خواهد کرد که سرمایه گذاری‌های غول‌های فناوری در شرکت‌های نوپای هوش مصنوعی با چه قدرت و حقوقی انجام شده است و آیا این معاملات به رقابت لطمه می‌زند یا خیر.

لینا خان، رئیس کمیسیون تجارت فدرال، در بیانیه‌ای گفت: مطالعه ما روشن خواهد کرد که آیا سرمایه گذاری‌ها و مشارکت‌هایی که توسط شرکت‌های غالب دنبال می‌شوند خطر تحریف نوآوری و تضعیف رقابت عادلانه را دارند یا خیر. سازمان رقابت و بازار‌های بریتانیا نیز در حال انجام آزمایش مشابهی است.

این تحقیق نشان دهنده نخستین تلاش جدی آژانس برای بررسی دقیق شرکت‌های هوش مصنوعی و استفاده آن‌ها از مشارکت برای گسترش دسترسی و نفوذ در صنعت به سرعت در حال رشد است.

رابطه چندین ساله مایکروسافت با اوپن ای‌آی معروف‌ترین مورد از این نوع همکاری هاست. گوگل و آمازون اخیرا قرارداد‌های چند میلیارد دلاری با آنتروپ، یکی دیگر از استارتاپ‌های هوش مصنوعی مستقر در سان فرانسیسکو که توسط رهبران سابق اوپن ای‌آی شکل گرفته، منعقد کرده اند.

ریما آلایلی، نایب رئیس گروه قانون رقابت مایکروسافت، در بیانیه‌ای گفت: ایالات متحده جایگاه رهبری جهانی هوش مصنوعی را به دست آورده است؛ زیرا شرکت‌های مهم آمریکایی با یکدیگر همکاری می‌کنند. همکاری بین شرکت‌های مستقلی مانند مایکروسافت و اوپن ای‌آی و همچنین بسیاری دیگر، باعث افزایش رقابت و تسریع نوآوری می‌شود. این شرکت در گذشته گفته بود که اوپن ای‌آی زیرمجموعه تحت کنترل آن نیست، هرچند پس از سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد دلاری بزرگ‌ترین سهامدار اوپن ای‌آی است. مایکروسافت یک کرسی ناظر و بدون حق رای در هیئت مدیره اوپن ای‌آی دارد.

آنتروپ و آمازون از اظهار نظر خودداری کردند. همچنین آمازون و گوگل و اوپن ای‌آی بلافاصله به درخواست اظهارنظر پاسخ ندادند.

خان، محقق آنتی تراست که از مدت‌ها پیش به دنبال اجرای مجدد قانون علیه انحصارطلبی است، از زمان انتصابش در کمیسیون تجارت فدرال در سال ۲۰۲۱، تهدیدی برای غول‌های بزرگ فناوری محسوب می‌شود.

تحت هدایت او، کمیسیون تجارت فدرال با موفقیت آمازون را به خاطر نقض حریم خصوصی توسط دوربین موجود در حلقه هوشمند این شرکت جریمه کرد و در ماه مه ۲۰۲۳ توافق جداگانه‌ای را به خاطر اتهامات نقض حقوق حریم خصوصی کودکان از طریق حذف نکردن ضبط شده توسط دستیار مجازی الکسا اعلام کرد.

در شکایت‌های گذشته، مانند پرونده کمیسیون تجارت فدرال علیه متا در سال ۲۰۲۱، این آژانس غول‌های فناوری را با اتهام رفتار ضدرقابتی نسبت به تصاحب رقبا هدف قرار داده است. به تازگی این کمیسیون توجه خود را به فضای هوش مصنوعی معطوف کرده است؛ جایی که شرکت‌ها تصمیم گرفته اند به جای تصاحب کامل، سرمایه گذاری در شرکت‌های کوچک‌تر را افزایش دهند.

خان چند روز پیش در سخنان آغازین خود در یک گردهمایی هوش مصنوعی گفت: ما در حال بررسی دقیق این موضوع هستیم که آیا این روابط به شرکت‌های بزرگ اجازه می‌دهد تا نفوذ نامناسبی داشته باشند و رقابت منصفانه را تضعیف کند یا خیر.

انتهای پیام/

ارسال نظر