صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۰ - ۲۶ دی ۱۴۰۲
روانشناس بالینی در گفت‌وگو با آنا:

افسردگی در بانوان یک و نیم تا ۳ برابر مردان است/ تفاوت میان افسردگی و غم

حسین روزبهانی درصد ابتلای خانم‌ها به افسردگی را بیشتر از مردان دانست و گفت: افسردگی در بانوان یک و نیم تا ۳ برابر مردان و احتمال بروز آن در سن ۲۰ تا ۳۰ سالگی بیشتر است.
کد خبر : 891139

حسین روزبهانی روانشناس بالینی و استاد دانشگاه آزاد در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره تفاوت افسردگی با غم و اندوه، اظهار کرد: افسردگی تعاریف بسیاری دارد. برخی می‌گویند از دست دادن جایگاه، از دست دادن والدین و نزدیکان، تغییرات اساسی در روند معمولی زندگی می‌تواند عواملی برای بروز افسردگی باشد.

وی ادامه داد: یک فرد افسرده خلق پایینی دارد، بسیار غمگین و ناراحت است و ازهیچ چیز لذت نمی‌برد. اگر فردی موارد گفته شده را نداشته باشد نمی‌توان گفت که دچار افسردگی است. در اختلال افسردگی اساسی فرد باید حدوداً دو هفته حالت‌های افسردگی را داشته باشد ودر افسردگی مداوم فرد حداقل دو سال علائم دارد.

روزبهانی روانشناس بالینی گفت: یکی از تفاوت‌های اساسی غم و ناراحتی با افسردگی، بازه زمانی آن است. فردی می‌تواند به شدت ناراحت باشد، اما مدت زمان آن کمتر از دو هفته یا دو سال باشد، در این شرایط نمی‌توان گفت فرد افسرده است.

روانشناس بالینی افزود: فردی که دچار سوگ و ازدست دادن نزدیکانش شده، تفاوت‌هایی با فردی که دچار افسردگی است، دارد. ناراحتی برای سوگ معمولا یک تا دوسال طول می‌کشد. در سوگ فرد احساس پوچی و فقدان می‌کند؛ اما در افسردگی فرد همیشه غمگین است.

روزبهانی مطرح کرد: در حالت سوگ فرد برخی مواقع حالش بهتر و یا بدتر می‌شود، اما در حالت افسردگی نارحتی و غم پایدار است. در سوگ نکات مثبت و شوخی هم دیده می‌شود درحالی که در افسردگی همه چیز فراگیر است و نکات مثبت مشاهده نمی‌شود. کسانی که دچار سوگ شده‌اند خاطرات فرد ازدست رفته را مدام مرور می‌کنند، اما شخص افسرده به صورت مداوم خود را سرزنش می‌کند، افکار بدبینانه دارند، ازخود متنفر بوده، عزت نفس ندارد و احساس گناه می‌کنند.

علائم و نشانه‌های افسردگی

استاد دانشگاه آزاد به علائم مهم افسردگی اشاره کرد و ادامه داد: افزایش یا کاهش ۵ درصدی وزن در یک ماه گذشته، کاهش یا افزایش شدید خواب، کاهش انرژی، احساس بی حوصلگی، کم شدن عزت نفس، احساس گناه، مشکل در تمرکز و توجه، حواس پرتی، مشکل در تصمیم‌گیری، علائم روانی و حرکتی که فرد یا خیلی کند است و یا خیلی پرتحرک، افکار و اقدام به خودکشی، بیوست، مشکل در عادت ماهانه بانوان و برانگیختگی جنسی از علائم مهم فرد افسرده است که اگر فردی حداقل ۵ مورد از این علائم را داشته باشد باید به پزشک مربوطه مراجعه کرده و تحت درمان باشد.

روزبهانی درصد ابتلای خانم‌ها به افسردگی را بیشتر از مردان دانست و گفت: افسردی در بانوان یک و نیم تا ۳ برابر مردان و احتمال بروز آن در سن ۲۰ تا ۳۰ سالگی بیشتر است.

دلایل بروز افسردگی

وی کاهش دوپامین، کاهش گابا، کاهش سروتونین، کمبود نوراپی نفرین در افراد را از دلایل بروز افسردگی عنوان کرد و گفت: فعال‌تر شدن محور hpa مغز باعث می‌شود نیم کره چپ مغز که برای هیجانات مثبت و خوشایند است کاهش و در مقابل نیم کره راست مغز که برای هیجانات منفی، اجتنابی و بازدارندگی است افزایش یابد. در این افراد خواب سبک زیاد شده و خواب عمیق کاهش پیدا می‌کند. 

این روانشناس اظهار کرد: افراد افسرده شکست‌های خود را به عوامل درونی، کلی و پایدار نسبت می‌دهد و پیروزی‌هایش عوامل بیرونی و ناپیدار میداند و هیچ کنترلی بر محیط خارجی خود ندارد.

روزبهانی در پایان به راه‌های درمان افسردگی اشاره کرد و گفت: برای درمان افسردگی راه‌های زیادی وجود دارد. یکی از این روش‌ها دارو درمانی است که خلع‌های بدن را افزایش داده و به مرور افسردگی را رفع می‌کنند. شوک الکترونیکی در افراد با افسردگی بالا، درمان‌های نوروساینس، نور درمانی، تحریک عصب باگ، تحریک مغناطیس فرا جمجمه‌ای، تغییر باور‌های اشتباه، تکنیک‌های ذهن آگاهی و روانکاوی نیز استفاده می‌شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: افسردگی زنان مغز
ارسال نظر