صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کنترل وضعیت ماهواره‌ها با حسگر خورشیدی ایران‌ساخت ممکن شد

محققان یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی، موفق به طراحی و تولید «حسگر خورشیدی دیجیتال دومحوره» شدند.
کد خبر : 889367

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی اکبر واحدی زارچ، مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان ایرانی تولیدکننده تجهیزات الکترونیک، برق و نرم افزار، درباره «حسگر خورشیدی دیجیتال دو محوره» توضیح داد: این دستگاه، راستای بردار موقعیت خورشید را در دستگاه مختصات منطبق بر بدنه خود محاسبه می‌کند. در ادامه اطلاعات موقعیت خورشید استخراج شده از حسگر خورشیدی، می‌تواند به منظور جهت‌یابی در فرآیند کنترل وضعیت ماهواره مورد استفاده قرار گیرد.

وی ادامه داد: انواع حسگر‌های خورشیدی از دقت‌های بسیار بالا تا دقت‌های معمولی، با توان‌های مصرفی و ابعاد متفاوت تولید شده‌اند که کاربرد‌های فضایی وسیعی دارند به طوری که امروزه به یک جزء تفکیک ناپذیر در فرآیند ADCS ماهواره‌ها تبدیل شده‌اند.

وی افزود: حسگر خورشیدی ایران‌ساخت همه استاندارد‌های اروپا را کسب کرده و حتی در بعضی از پارامتر‌ها از نمونه‌های مشابه خارجی پیشی می‌گیرد.

واحدی زارچ توضیح داد: ظرفیت تولید حسگر‌های خورشیدی در این شرکت ۵۰ عدد در سال و هزینه ساخت هر حسگر بین هزار تا پنج هزار دلار است. این در حالی است که هزینه خرید نمونه‌های مشابه خارجی این محصول تقریبا ۱۲ هزار دلار است و با بومی سازی این محصول بیش از ۵۰ درصد صرفه‌جویی ارزی رقم  خورده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر