مودم «فایوجی» با یکپنجم قیمت نمونه خارجی بومیسازی شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، با گسترش روزافزون اینترنت «فایوجی» (5G) در جهان، این فناوری هم به تدریج راه خود را در ایران باز خواهد کرد و اکنون اپراتورها با راهاندازی سایتهای نسل پنج در برخی شهرها، این پروسه را آغاز کردهاند.
فناوری نسل پنجم تلفن همراه، با توجه به قابلیتهای منحصربهفرد خود از جمله ۱۰۰ برابر شدن ظرفیت ترافیکی در عین افزایش ۲۰ برابری سرعت پیک و افزایش ۱۰ برابری سرعت کاربر و کاهش تأخیر شبکه به ۰.۱ تکنولوژی «التیای» (LTE) موجب تحولی چشمگیر در ابعاد زندگی بشر خواهد شد.
میثم آرش مقدم مدیر تحقیق و توسعه بخش سخت افزار یک شرکت دانشبنیان که موفق به بومیسازی مودم فایوجی شده است در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: شرکت ما در حوزه طراحی و تولید مودمهای فایوجی فعالیت میکند و نخستین شرکتی است که محصول خانگی مودم فایوجی را طراحی و تولید کرد.
وی با بیان اینکه راهاندازی این شبکه در کشور ما نیز با توجه به پیشرفت فناوری به زودی انجام خواهد شد، گفت: یکی از محصولات پراستفاده و مورد نیاز این شبکه مودم روترهای خانگی فایوجی است. این مودمها از یک برد اصلی پایه که شامل سخت افزار، برد ششلایه، سه مدل آنتن و نرم افزارهای مختلف است تشکیل شده است و در عین حال نرم افزار هم از پیچیدگیهای بالایی برخوردار بوده، مانند فیچرهای زیاد، روتر سوچینگ انواع وی پی انها و پرنتال کنترل و موارد دیگری را که اپراتور نیاز دارد پشتیبانی کند. در این محصول نیاز اپراتور و کاربر ایرانی در نظر گرفته شده و بر اساس آن طراحی شده است.
وی با اشاره به اینکه این محصول در مقایسه با نمونههای خارجی نصف قیمت است، افزود: خط تولید این محصول متعلق به خود شرکت است؛ بنابراین قطعات یدکی و پشتیبانی فنی و دو سال گارانتی خواهند داشت.
این فعال دانشبنیان ادامه داد: مودم روتر طراحی شده از آخرین فناوریهای بکار رفته در مودم و گوشیهای موبایل مورد استفاده در فایوجی برخوردار است. برای مثال این مودم از اینترفیس وای فای ۶، پورت شبکه با سرعت ۱۰ تا ۱۰۰۰ مگابایت و درگاه یو اس بی به منظور انتقال داده با سرعت حداکثر ۱۰ گیگابایت برثانیه بهره میبرد. همچنین این مودم روتر علاوه بر پشتیبانی از باندهای فرکانسی نسل پنجم و تمام باندهای فرکانسی مورد استفاده در اپراتورهای شبکه نسل چهارم شامل نیز پشتیبانی میکند.
وی گفت: دانشبنیان بودن این محصول به دلیل پیچیدگیهای برد و طراحی سخت افزار است زیرا در این مودم سه مدل آنتن طراحی شده است و در بخش نرم افزار به دلیل تحریمها مجبور به تعریف پروژهای در دل این پروژه شدیم که بتوانیم به فعالیت خود ادامه بدهیم.
مقدم گفت: چون این مودم با سیم کارت اپراتور کار میکند بخشی از هزینه را اپراتور میدهد و حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان قیمت دارد. «اف تی تی» (FTT) فایوجی این مودم بر اساس درخواست اپراتور مورد نظر طراحی شد و فراتر از نیاز کاربر معمولی است و بیشتر کاربرد صنعتی دارد، اما این قابلیت را دارد که مودم فایوجی سادهتر و مناسب با نیاز خانگی طراحی و در اختیار کاربر قرار بگیرد.
انتهای پیام/