جریمه ۵ میلیارد دلاری گوگل به دلیل ردیابی کاربران در حالت ناشناس
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از انگجت، در سال ۲۰۲۰، گوگل با شکایتی مواجه شد که آن را به ردیابی فعالیتهای کاربران کروم حتی زمانی که از حالت ناشناس استفاده میکردند، متهم میکرد.
اکنون پس از یک تلاش ناموفق برای رد این شکایت، گوگل با حل و فصل شکایتی که در ابتدا به دنبال ۵ میلیارد دلار خسارت بود، موافقت کرده است.
براساس گزارش رویترز و واشنگتن پست، هیچ یک از دو طرف جزئیات این توافق را علنی نکرده اند، اما آنها قبلا با شرایطی که در ماه فوریه برای تایید به دادگاه ارائه میکنند، موافقت کرده اند.
زمانی که شاکیان دادخواست را تنظیم کردند، گفتند که گوگل از ابزارهایی مانند محصول آنالیتیکس (analytics)، برنامهها و افزونههای مرورگر برای نظارت بر کاربران استفاده کرده است. آنها استدلال کردند که این شرکت با ردیابی کاربران در حالت ناشناس به دروغ به مردم این باور را میدهد که میتوانند اطلاعاتی که مایل به اشتراک گذاری آن هستند را کنترل کنند.
آنزمان، یکی از سخنگویان گوگل گفت که اگرچه حالت ناشناس فعالیت کاربر را روی دستگاه ذخیره نمیکند، اما وب سایتها همچنان میتوانند اطلاعات آنها را جمع آوری کنند.
شاکیان این پرونده ایمیلهای داخلی را ارائه کرده اند که مکالمات بین مدیران گوگل را نشان میداد که ثابت میکند این شرکت استفاده از مرورگر ناشناس را برای فروش تبلیغات و ردیابی ترافیک وب زیر نظر داشته است.
شکایت آنها گوگل را به نقض قوانین حریم خصوصی فدرال و کالیفرنیا متهم و برای هر کاربر آسیب دیده تا ۵۰۰۰ دلار درخواست کرد. آنها ادعا کردند که میلیونها نفر از افرادی که از سال ۲۰۱۶ در حال استفاده از حالت ناشناس بودهاند، احتمالا تحت تاثیر قرار گرفتهاند که نشان دهنده خسارت هنگفتی است که آنها از این شرکت طلب میکنند.
گوگل احتمالا با پرداخت مبلغی کمتر از ۵ میلیارد دلار موافقت کرده است، اما هنوز جزئیات مربوط به این توافق را فاش نکرده است.
انتهای پیام/